Bizonyítani akar a Statisztika

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2005.05.20. 01:23
Címkék
Nehéz, sőt megoldhatatlannak tűnő helyzetben van a Statisztika, olyan szituációban, amely ritkaságszámba ment a huszonötszörös BEK-győztes Marczibányi téri együttes eddigi történetében: a magyar bajnok gyakorlatilag behozhatatlan hátrányt szedett össze a BEK-döntő első összecsapásán Langweidben, ahol úgy kapott ki 3:0-ra Bátorfi Csilla csapatától, hogy mindössze két játszmát tudott megnyerni.
Póta Georgina is javítani akar
Póta Georgina is javítani akar
Póta Georgina is javítani akar
Póta Georgina is javítani akar
Póta Georgina is javítani akar
Póta Georgina is javítani akar
Márpedig ez, ezen a szinten nagyon kevés…
Ez azt jelenti, hogy a budapesti visszavágón a németeknek nem is kell feltétlenül meccset nyerniük, elegendő, ha három játszmát "összekaparnak", s attól kezdve már nem is kell törődniük semmivel. Érthető tehát, hogy ebben a helyzetben a Statisztika legfeljebb a csodával felérő bravúrban bízhat, olyanban, mint volt például tizenegy esztendővel ezelőtt: akkor az ugyancsak német SpVg. Steinhagen volt az ellenfél, s az idehaza elszenvedett 4:1-es vereség után az idegenbeli 4:0-s győzelemmel hódította el a serleget. Az akkori csapatból ma már senki nem szerepel a Statisztikában, az edző viszont - miként 1994-ben - most is Fülöp István.

"A két eset között szerintem nem lehet párhuzamot vonni - magyarázta a szakember. - Akkor már az első meccsen is úgy kaptunk ki, hogy nyernünk kellett volna, a visszavágón pedig szerencsénk is volt. Most viszont Langweidben legfeljebb Pótának voltak győzelmi reményei, a két légiósunk, Boros és Li Jia Wei viszont betlizett. Reálisan nézve most már csak abban bizakodhatunk, hogy legalább saját magunknak bebizonyítjuk, kisiklás volt ez a vereség, és ha nem is tudjuk megszerezni a kupát, legalább a döntő második összecsapását sikerül megnyernünk."

Erre egyébként a katasztrofálisnak minősíthető 3:0-s vereség ellenére megvan minden remény, hiszen a világranglistán 5. horvát Boros Tamara és 7. szingapúri Li Jia Wei vélhetően nem felejtett el asztaliteniszezni, s nem valószínű, hogy ismét egyszerre fognának ki olyan rossz napot, mint amilyen a múlt pénteki volt, s mellettük ugyebár Fülöp rendelkezésére áll még két honi válogatott játékos, Póta Georgina és Fazekas Mária. Ha pedig magyar szempontból közelítjük meg a kupagyőzelem kérdését, a csalódás tulajdonképpen csak részleges, hiszen a Müllermilch Langweid játékos-edzője Bátorfi Csilla, így bármi is történik a visszavágón, abban biztosak lehetünk, hogy - mivel az ősztől a Bajnokok Ligája veszi át az 1963 óta létező Bajnokcsapatok Európa-kupájának helyét - az utolsó női BEK-döntőnek mindenképpen lesz magyar győztese.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik