Détári Lajos a görögöknél ma este ismét pályára lép

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.06.16. 21:23
Címkék
A korábbi hatszoros világválogatott labdarúgó, Détári Lajos mindig markánsan formál véleményt a magyar labdarúgás helyzetéről, így talán kijelenthető: illik figyelemmel kísérni azt az eseményt, amelyhez "Döme" a nevét adja. Ilyen rendezvény a 17. alkalommal megrendezendő Góliát-McDonalds tanévzáró gyermeklabdarúgó-fesztivál, amely ma kezdődik és vasárnapig tart majd, s helyszíne a Népligeti sportcentrum.
Détári Lajos edzô és játékos szerepben is bemutatkozik
Détári Lajos edzô és játékos szerepben is bemutatkozik
Détári Lajos edzô és játékos szerepben is bemutatkozik
Détári Lajos edzô és játékos szerepben is bemutatkozik
Détári Lajos edzô és játékos szerepben is bemutatkozik
Détári Lajos edzô és játékos szerepben is bemutatkozik

A diáksport-egyesületet 1988-ban alapították azzal a céllal, hogy az óvodai és iskolai keretek között rendszeres edzés-, valamint játék- és kiválasztási lehetőséget biztosítson a fiatalok számára. Az évek során az egyesület 120 ezer gyermek rendszeres sportolását biztosította, közülük öten - Lőw Zsolt, Tokody Tibor, Szélesi Zoltán, Bodor Boldizsár és Takács Ákos - a válogatottig is eljutottak… A Góliát-McDonald’s FC-nek 1989 óta díszelnöke Détári Lajos, aki úgy véli, ennél a klubnál sok más egyesülettel szemben nem csak beszélnek az utánpótlás fontosságáról.

"Az általam nagyon tisztelt Török Péternek, az MLSZ korábbi főtitkárának, a Honvéd volt edzőjének az ajánlásával kerültem a Góliáthoz, és noha sok év eltel már azóta, mindig nagy szeretettel veszek részt az egyesület rendezvényein - mondta Détári Lajos. - Nálunk sokan és sokszor hangoztatják az utánpótlás-nevelés fontosságát, azonban sajnos nagyon kevés helyen tesznek a jobbítás érdekében. Ez a klub a kivételek közé tartozik, itt nem az acsarkodás a jellemző, hanem az önzetlen nevelés. Ha kell, részt veszek a tornák szervezésében, elmegyek élménybeszámolókra, szakmai véleményt mondok, azonban azt is fontosnak tartom, hogy a jelenleg is aktív válogatott futballisták hasonló módon tegyenek. Engem ugyanis a mostani gyerekek már nem láttak futballozni, viszont szükségük van az olyan példaképekre, mint Lőw Zsolt, avagy Király Gábor."

Azt már az korábbi 61-szeres válogatott középpályás által említett Lőw Zsolt mondta, hogy annak idején éppen egy Góliát-rendezvényen figyeltek fel rá, így kerülhetett Újpestre. A Cottbusból távozni készülő ballábas labdarúgó egyébként olyan egyesületként jellemezte a Góliát-McDonald’s FC-t, amely csak ad a magyar labdarúgásnak, és ezért semmit sem vár el cserébe:
"Nekünk, magyar embereknek jobban oda kellene figyelnünk az ilyen egyesületekre" - mondta a 18-szoros válogatott játékos.
Egy gondolat erejéig térjünk vissza Détári Lajosra.

A tavasszal a Nyíregyháza szakmai munkáját irányító szakember a hétvégi torna sajtótájékoztatója után a repülőtérre sietett, hogy elérje a Görögországba induló gépét. Nem árulunk el titkot, ha azt mondjuk, az Olympiakosz hívei a mai napig istenítik az 1988-tól két éven keresztül náluk futballozó klaszszist, és most jelenlegi együttesével, az Unione FC-vel - e csapat most jutott fel a Budapest-bajnokság első osztályába, és ennél a gárdánál aktív játékos "Döme" - meghívták Pireuszba a görög öregfiúk elleni ma este rendezendő gálamérkőzésre. Hétfőn aztán ismét Nyíregyházán lesz jelenése a szakembernek, ekkor dőlhet el végérvényesen, hogy marad-e továbbra is szakmai igazgató a Spartacusnál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik