Dajka László irányíthat a zalaiaknál

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.07.08. 21:28
Címkék
Szerdán eldőlt, hogy a 2005-2006-os bajnoki évben nem Csank János lesz a ZTE vezetőedzője, tegnap pedig választ kaphattunk arra is, hogy a jövő héttől ki irányítja a szakmai munkát a tavalyi bajnokság hatodik helyezettjénél. Noha a jól informáltak azt hangoztatták, hogy a korábbi sikeredző, Bozsik Péter térhet vissza, de egykori segítőjét, Simon Antalt, valamint a legutóbb Pécsett edzősködő Nagy Tamást is a poszt várományosaként emlegették, ám végül a Békéscsaba egykori trénerére, Dajka Lászlóra esett a Zalaegerszegi TE elöljáróinak a választása.
A ZTE tulajdonosi körének képviselői tegnap több órán keresztül tárgyaltak a még "állva maradt" két jelölttel, Dajka Lászlóval és Nagy Tamással, majd végül egyhangúlag úgy döntöttek, hogy az előbbinek szavaznak bizalmat.

"Szeretném hangsúlyozni, a beszélgetések során Nagy Tamás éppúgy jó benyomást tett a tulajdonosi kör tagjaira, mint Dajka László - vázolta a döntés hátterét Nagy Ferenc, aki a július 26-i közgyűlésig teljes jogkörrel intézkedhet a labdarúgást érintő kérdésekben. - A pécsiek volt edzőjében egy ambiciózus, korrekt embert ismertünk meg, és bár végül nem mellette döntöttünk, abban biztos vagyok, hogy egyszer majd dolgozunk még együtt. És hogy miért Dajka Lászlóra esett a választásunk? Úgy ítéltük meg, hogy a jelenlegi helyzetünkben egy tapasztaltabb, ugyancsak ambiciózus trénerre van szükség, és ez pedig Dajka László. A szakembertől azt várjuk, hogy stabilizálja a csapatot, alakítson ki egy olyan állományt, amely alkalmas lehet a célkitűzések megvalósítására. Szeretnénk úgy működni, hogy a játékosok biztosak lehessenek abban, mindig időben megkapják a nekik járó pénzt, ugyanakkor ezért cserébe kőkeményen követelünk is majd. A keretet alkalmasnak tartjuk arra, hogy az első hat között végezzen, mégpedig ott is a lehető legelőkelőbb pozícióban."

Uraim, munkára! Dajka László füttyjelére kezdôdnek eztán az edzések a ZTE-nél (Fotó: Pluzsik Tamás)
Uraim, munkára! Dajka László füttyjelére kezdôdnek eztán az edzések a ZTE-nél (Fotó: Pluzsik Tamás)
Uraim, munkára! Dajka László füttyjelére kezdôdnek eztán az edzések a ZTE-nél (Fotó: Pluzsik Tamás)
Nagy Ferenc ezt követően még azt is elmondta, hogy Sebők Vilmost, Nagy Lajost és Radu Sabót követően sikerült Balog Csabával is egyezségre jutniuk, és vélhetően Csóka Zsolt is a ZTE-ben folytatja a pályafutását. Igazi erősítést jelenthet a Belgiumból hazatérő Pető Zoltán megszerzése, a legutóbb az FC Brussels gárdáját erősítő nyolcszoros válogatott védő várhatóan két évre kötelezi el magát a kék-fehérekhez. A szakmai stáb összetételét érinti az a hír, hogy Németh Ottó visszatért korábbi szerepkörébe, azaz technikai vezetőként dolgozik a jövőben, az ügyvezetői poszt várományosa pedig Dézsi Attila.

Ami Dajka László személyét illeti, az egykori 24-szeres válogatott legutóbb éppen Zalaegerszegen ült élvonalbeli mérkőzésen a kispadon, igaz, nem a hazai, hanem a vendég Békéscsaba kispadján. Alighanem sokan emlékeznek még arra, hogy a tréner a tavaszi idény elején megunta a csabai bohózatot - azt, hogy Darko Canadic tulajdonos hitegeti a játékosokat, a jogos jussukat azonban nem hajlandó kifizetni -, felbontotta a szerződést, ezt követően pedig a Békéscsaba búcsúzni volt kénytelen az első osztálytól…

"Szerdán beszéltem először Nagy Ferenccel az esetleges közös munkáról, és akkor abban maradtunk, hogy pénteken a tulajdonosi kör többi tagja előtt is elbeszélgetünk - mondta a megállapodás előzményeiről Dajka László. - Úgy ítélem meg, a klubot egészségesen gondolkodó emberek irányítják, csak annyit vállalnak, amire meg is van a fedezet. Néhány nappal ezelőtt még úgy volt, hogy a ZTE nem indulhat a legjobbak között, ám szerencsére a helyzet megváltozott. Igaz, a büdzsé kisebb lesz, mint korábban, azonban amit az elöljárók megígérnek, azt teljesíteni tudják. A labdarúgásban csakis az eredmény számít, a cél pedig az, hogy az Egerszeg az első hat között végezzen. A csapat kerete most is ígéretes, abban pedig bízom, hogy a végleges állomány az én munkámmal együtt alkalmas lesz a célkitűzések megvalósítására."

Dajka Lászlóról köztudott, hogy éveken keresztül Sikesdi Gábor volt a segítője. Most a helyzet változik - a pályaedzője ezúttal zalai kötődésű szakember lesz -, azonban ez nem jelenti azt, hogy végleg szakított egymással a két tréner. A ZTE újdonsült edzője a jövő héten írja alá az egy plusz egy évre szóló szerződését, az első tréninget pedig hétfőn vagy kedden tartja a labdarúgóknak. Szó mi szó, a csapatnak szüksége lesz egy jól sikerült felkészülésre, az első fordulóban ugyanis a bajnok DVSC vendége lesz…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik