A parádésan futballozó Bajzát Péter mérlege: két gól, két gólpassz

Vágólapra másolva!
2007.11.24. 15:37
Egervári Sándor csapata nem kegyelmezett a gyengén teljesítő diósgyőriek ellen. A zöld-fehérek legjobbja Bajzát Péter volt, mivel a 26 esztendős csatár két gólja mellett kétszer kihagyhatatlan helyzetbe hozta Józsi Györgyöt és Igor Bogdanovicsot.
Jogos a győriek öröme, hiszen győzelemmel búcsúztak közönségüktől.
NS-archív
Jogos a győriek öröme, hiszen győzelemmel búcsúztak közönségüktől.
Jogos a győriek öröme, hiszen győzelemmel búcsúztak közönségüktől.
NS-archív
Jogos a győriek öröme, hiszen győzelemmel búcsúztak közönségüktől.

LABDARÚGÓ NB I, 15. FORDULÓ

Helyszín: Győr
Nézőszám: 2000
Játékvezető: Sápi Cs.
Asszisztensek: Tompos Z., L. Tóth L.
A KEZDŐCSAPATOK
GYŐRI ETO FC DIÓSGYŐRI VTK
1 Sztevanovics 25 Szalma
5 Bank 81 Katona
32 Stark 33 Hegedűs Gy.
3 Kovács Z. 3 Elek N.
14 Völgyi 15 Leo
25 Nikolov 19 Lipusz
7 Jäkl 23 Sipeki
8 Józsi 6 Ebala
23 Tokody 28 R. Abass
10 Bogdanovics 9 Simon A.
19 Bajzát 14 Douva
Vezetőedző: Vezetőedző:
Egervári Sándor Vágó Attila
Gólszerző: Józsi (2.), Bajzát (35., 70.), Bogdanovics (54.), Kovács Z. (91.), ill. Ebala (10.)
Csere: 25 Nikolov helyett 29 Koltai (57.), 10 Bogdanovics helyett 6 Varga R. (71.), 7 Jäkl helyett 11 Brnovics (75.), ill. 19 Lipusz helyett 30 Kleiber (30.), 81 Katona helyett 8 Vitelki (57.), 14 Douva helyett 18 Farkas N. (67.)
Sárga lap: Kovács Z. (36.), Bogdanovics (40.), Völgyi (43.), ill. Leo (41.), Farkas N. (83.)


Kizárólag a tabellán elfoglalt helyezéseket figyelembe véve, a Győri ETO FC számított esélyesebbnek a két csapat összecsapásán, ám a DVTK az utóbbi hetekben Vágó Attila irányítása alatt javuló formát mutat.

No, azért nem lehetnek nyugodtak a miskolciak, hiszen éppen csak a kiesőzóna előtt tanyáznak, így egyáltalán nem volt mindegy, hogy a vendégek milyen eredményt érnek el Győrben.

Nos, a második percben vélhetően néhány vendégszurkoló előtt felsejlett egy méretes zakó rémképe is, hiszen a hazaiak Józsi György révén vezetést szereztek. A hátrányba kerülő diósgyőriek azonban felszívták magukat, és néhány perc elteltével a kameruni Bodiong Ebala fejesével egyenlítettek.

Soha rosszabb mérkőzés kezdetet – gondolhatták ekkor a nézők, ám a folytatásban csalatkozniuk kellett. Szinte helyzetek nélkül teltek a percek, a két kapusnak semmi dolga sem akadt, éppen ezért meglepetésként hatott, mikor Bajzát Péter ismét vezetést szerzett a zöld-fehéreknek. A félidőből hátralévő időben említést érdemel még Völgyi Dániel találata, amelyet Sápi Csaba játékvezető – a partjelző beintésére – érvénytelenített.

A folytatásban a hazaiak gyorsan eldöntötték a három pont sorsát, miután Bajzát Péter labdájával Igor Bogdanovics növelte a győriek előnyét. Csakúgy, mint a találkozó elején, ezúttal sem tett jót a színvonalnak a gól, hiszen biztos vezetésének tudatában, a hazaiak nem igazán erőltették a támadásokat.

Igaz, a visszafogott iram nem csupán a győriek hibája, mivel a diósgyőriek semmi veszélyt nem jelentettek Szasa Sztevanovics kapujára. A játékrész közepén egy buta és felesleges szabálytalanság után 11-esből kapott gólt a DVTK, de pontosabb, ha úgy fogalmazunk: Bajzát Péter duplázott.

Győzelmükkel a győriek a hatodik helyen zárták az őszi idényt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik