Homma góljára és Köteles bravúrjaira volt szükség a DVTK győzelméhez

Vágólapra másolva!
2008.03.28. 21:02
Folytatta gyenge tavaszi szereplését a Bp. Honvéd. A fővárosiak a mérkőzés jelentős részében többet birtokolták a labdát, de az utolsó pár percet leszámítva komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani. Ezzel szemben a DVTK taktikus játékkal, egy gyönyörű kontratámadás végén a japán Homma Kazuo góljával mindhárom pontot besöpörte. A kispestiek gyenge helyzetkihasználásuknak köszönhetően szépen lassan lemondhatnak a bajnoki címről.
Köteles László (kékben) válogatott formában védett
Fotó: Czagány Balázs
Köteles László (kékben) válogatott formában védett
Köteles László (kékben) válogatott formában védett
Fotó: Czagány Balázs
Köteles László (kékben) válogatott formában védett

Sérülések és eltiltások által tizedelt csapatok találkoztak a 21. forduló nyitómérkőzésén a Bozsik-stadionban. A tét a Bp. Honvéd számára volt nagyobb: a kispestieknek győzniük kellett, ha továbbra is versenyben akartak maradni a bajnoki címért. A diósgyőrieknek inkább a becsületük forgott kockán, hiszen a kieső csapatok kiléte (Sopron, Tatabánya) már réges-régen eldőlt.

A hazaiak az Újpest elleni balszerencsés vereséggel és a Kazincbarcika elleni Magyar Kupa-továbbjutással a tarsolyukban várták a találkozót, míg a DVTK az MTK elleni bravúros döntetlent és a Kaposvár felett aratott győzelmet tudhatta magáénak legutóbbi két mérkőzésén, így kellő önbizalommal látogatott a fővárosba.

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Honvéd, a 150. magyar bajnokiján pályára lépő Hercegfalvi Zoltán például rögtön középkezdés után kapura lőtt, Köteles László azonban a helyén volt. A következő negyedórában továbbra is a hazaiak akarata érvényesült, több ígéretes helyzetük is kialakult, de gólt nem sikerült szerezniük a piros-fehér-feketéknek.

A félidő felére a vendégek is összeszedték magukat, többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, de valamirevaló helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Vágó Attilának aztán egy kényszerű cserét is végre kellett hajtania: a combizomhúzódást szenvedő román Florin Pelecaci helyett a mérkőzés előtt vírusos fertőzéssel bajlódó, rangidős Vitelki Zoltán kapott lehetőséget.

A szünet előtt hajráztak a kispestiek, ismét többször is eljutottak a vendégek kapujáig, de gólt továbbra sem tudtak szerezni. Érezhető volt viszont, hogy ha a hazaiak hasonlóan folytatják, akkor a második félidőben feltörhetik a diósgyőri reteszt.

A baj csak az volt, hogy a Honvéd nem tudott rátenni egy lapáttal az első félidőben mutatott játékára, sőt, igaz, mindkét csapatnak köszönhetően, sokat esett a színvonal. A hazaiak ugyan akartak mentek, mentek előre, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk. A kispestiek játékából hiányzott a rögtönzés, a váratlan húzás, így a DVTK védői könnyedén verték vissza akcióikat.

Az utolsó negyedórára teljesen kapuja elé szorította ellenfelét a Honvéd, mégis a hazaiak kaptak gólt. A 79. percben egy klasszikus kontratámadás során a csereként beálló Szélpál Tamás futotta le a teljes kispesti védelmet, majd passzából az MTK ellen is betaláló, japán Homma Kazuo lőtt 10 méterről szép gólt.

A fővárosiak futballja érthetetlen az őszi szereplésük fényében, a Honvéd akar, de a kapu előtt teljesen tehetetlen. A Diósgyőr a rossz tavaszi kezdés után, úgy tűnik, magára talált. Igaz, hogy a mérkőzés nagy részében védekezésre kényszerült, de csakúgy mint az MTK ellen a bátor kontrajátékuk kifizetődött és ezúttal három pontot ért.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Bozsik-stadion
Nézőszám: 1500
Játékvezető: Szabó Zs.
Asszisztensek: Kispál, Tóth V.

A KEZDŐCSAPATOK:
BP. HONVÉD DVTK
8 Borel 26 Köteles
29 Takács Á. 7 Lakatos
20 Szmiljanics 3 Elek N.
66 Filó T. 2 Kállai
6 Pomper 69 Mogyorósi
9 Dobos 16 Kerényi G.
79 Genito 14 Kamber
19 Diego 6 Pintér Z.
7 Ivancsics 28 Virág A.
21 Herczegfalvi 23 Pelecaci
13 D. Abass 9 Simon A.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Supka Attila Vágó Attila

Gólszerző(k): Homma (79.)
Csere: Diegó helyett Fritz (46.), Dobos helyett Berdó (60.), Ivancsics helyett Zsolnai (71.), ill. Pelecaci helyett Vitelki (33.), Virág A. helyett Szélpál (65.), Simon A. helyett Homma (73.)
Sárga lap: Ivancsics (44.), ill. Pintér Z. (17.), Mogyorósi (21.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik