Az Attilák napját hozta a Paks gólgazdag diósgyőri vendégjátéka

Vágólapra másolva!
2008.05.17. 21:26
Az előzetesen kezdőcsapatba sem jelölt Simon Attila triplájának köszönhetően döntetlent ért el a Diósgyőr az élcsapatok ellen szenzációsan szereplő Paksot fogadva. A félidőben még két góllal vezettek a vendégek, a bátran támadó diósgyőriek megérdemelten szereztek egy pontot - a paksiaknál Tököli Attila kétszer volt eredményes.

Bár a Diósgyőr és a Paks is a középmezőnyhöz tartozik, egyik sem szürkült bele a magyar átlagba, mindkettő vívott érdekes meccseket az idei bajnokságban. A DVTK tavasszal két, gólokban igencsak gazdag találkozóval (a Diósgyőr–Vasas 4–5, REAC–Diósgyőr 4–4), a Paks pedig azzal hívta fel magára a figyelmét, hogy a bajnokesélyes csapatokat alaposan megfricskázott. Tököliék a Győrt és az Újpestet legyőzték, az MTK pedig a hajrában mentett pontot ellenük.

Az első negyedórában a paksiak ritkán lépték át a felezővonalat, a hazaiak viszont többször is veszélyeztették Kovács Attila kapuját.

A vendégek hálóőre jó napot fogott ki, háromszor is góltól mentette meg csapatát. Előbb Kazuo Honma ötösön belülről leadott lövését, majd Cardozo Gonzalez Martinez 8 méteres bombáját, később Hegedűs Gyula 23 méterről elvégzett szabadrúgását mentette parádésan a paksi kapus.

A borsodiak ekkor sokkal többet birtokolták a labdát, a Paks Kovács kapusnak köszönhette, hogy nem került hátrányba.

Az első játékrész középen két játékos is megsérült, ami közvetve megváltoztatta az eredményt, hiszen a Zováth János sérülése miatt beállt Böde Tamás fejese révén az addig kapura szinte teljesen veszélytelen vendégek szerezték meg a vezetést. A Diósgyőrnél is sérülés miatt kellett változtatni. Cardozo cseréje, Szélpál Tamás azonban Bödével ellentétben negatív főszereplővé vált. Fellökte a tizenhatoson belülre lendületesen betörő Báló Tamást, amiért Németh Ádám játékvezető – kissé szigorúan ugyan – tizenegyest adott.

Tököli értékesített büntetője az első félidőben már nem változott az eredmény, így aztán foghatták a fejüket a lelátókon szépszámban megjelent hazai drukkerek a szünetben 2-0-ás paksi előnynél az első negyedórában kihagyott helyzetek miatt.

Akárcsak az első játékrész elején, a második félidő kezdetén is a Diósgyőr volt aktívabb, viszont most gólra váltotta ziccereit Vágó Attila csapata: az előzetesen a kezdőcsapatba nem jelölt Simon Attila negyedóra alatt két gólt szerzett, és kiegyenlítette az állást.

A végén a két csapat legeredményesebbjei - Tököli és Simon - ismét betaláltak, így a második 45 percben félidőben az ellenfelet kapujához szögező Diósgyőr Simon Attila triplájával megérdemelten szerezett pontot az első félidőben eredményes és helyzeteit jól kihasználó Paks ellen.

SOPRONI LIGA

28. FORDULÓ
DVTK–PAKSI FC 3–3 (0–2)

Helyszín: Diósgyőr
Nézőszám: 6500
Játékvezető: Németh Á.
Asszisztensek: Kelemen A., Fehér Gy.


A KEZDŐCSAPATOK
DVTK PAKSI FC
26 Köteles 1 Kovács A.
69 Mogyorósi 27 Kriston
5 Sebők V. 73 Éger
33 Hegedűs Gy. 3 Salamon
3 Elek 14 Hanák
23 Pelecaci 83 Belényesi
14 Kamber 49 Horváth S.
21 Cardozo 6 Zováth
6 Pintér Z. 7 Báló
9 Simon A. 10 Kiss T.
99 Honma 21 Tököli
Vezetőedző: Vezetőedző:
Vágó Attila Gellei Imre

Gólszerző(k): Böde (31.), Tököli ( 40.11-esből, 69.), Simon A. (49., 59., 83. 11-esből)
Csere: Zováth h. Böde (21.), Cardozo h. Szélpál (32.) Honma h. Lipusz (56.), Horváth S. h Tamási (60.), Belényesi h. Weitner (79.), Elek h. Virág (89.)
Sárga lap: Horváth S. (16.), Szélpál (40.), Böde (76.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik