Détári Lajos Nyíregyházán barátjával, Szabó Andrással vív párharcot

Vágólapra másolva!
2008.08.02. 14:19
A Soproni Liga második körének két, talán két legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója ugyan vasárnapra (MTK Budapest–Budapest Honvéd) és hétfőre (Győri ETO–Debrecen) marad, ám szombatra is jutnak érdekes párharcok. Többek között az újoncok első idegenbeli fellépései és a bajnokverő Kaposvár diósgyőri vendégszereplése.
Détári Lajos ezúttal barátja ellenében irányítja csapatát
Fotó: Meggyesi Bálint
Détári Lajos ezúttal barátja ellenében irányítja csapatát
Détári Lajos ezúttal barátja ellenében irányítja csapatát
Fotó: Meggyesi Bálint
Détári Lajos ezúttal barátja ellenében irányítja csapatát

Az első fordulóban a bajnok MTK-t felülmúló Kaposvár a Diósgyőrhöz látogat. Jó hír Prukner László számára, hogy Oláh Lóránt és André Alves távozása után visszatért a csapathoz Jovánczai Zoltán, aki korábban játszott már zöld-fehérben. A csatár hároméves szerződést írt alá a kaposváriakkal, de a Diósgyőr ellen combizomhúzódása miatt még nem játszhat.

A Haladás négy év után szerepel újra Székesfehérváron. Az újonc együttes a 2003–2004-es bajnokságban járt legutóbb Fejér megye székhelyén, azonban nem kellemesek az emlékei: a szombathelyiek 6–1-es vereséget szenvedetek. Csertői Aurél gárdája ezúttal a Győr elleni sikertől felbuzdulva bravúrra készül az első idegenbeli mérkőzésén is.

Bravúrra lesz szükség az abszolút újonc Kecskeméttől is, ha ponto(ka)t akar szerezni Zalaegerszegen. Supka Attila hazai pályán e mérkőzésen mutatkozik be bajnokin a zalaiak kispadján, és a szurkolók elvárása egyértelműen a három pont megszerzése a Debrecenben elszenvedett szoros vereség után.

A Paks a REAC-ot fogadja, amelyben ezúttal nem léphet pályára Balaskó Iván. Az éppen Paksról érkező középpályás a két klub által az átigazolásakor kötött megállapodás értelmében nem játszhat Gellei Imre csapata ellen.

A Nyíregyháza–Siófok összecsapás érdekes párharcot ígér. A nyírségi taktika kidolgozásában Révész Attila klubmenedzser ezúttal a megszokottnál is mélyrehatóbban egyeztethet Szabó András vezetőedzővel, hiszen a Siófok kispadján Szabó jó barátja, Détári Lajos ül. Szabó és Détári ráadásul korábban – éppen Nyíregyházán – már dolgozott is együtt. Most azonban csak az egyikük győzhet...

SOPRONI LIGA

2. FORDULÓ, SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK:
FC Fehérvár–Szombathelyi Haladás 20.00
Zalaegerszeg–Kecsekméti TE-Ereco 20.00
Nyíregyháza–BFC Siófok 20.00
Paks–REAC 20.00
Diósgyőr–Kaposvár 20.00

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Vasas–Újpest 4–2
TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK:
MTK Budapest–Bp. Honvéd Vasárnap, 20.00
Győri ETO–Debreceni VSC-TEVA Hétfő, 20.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik