Hiába játszott jól a Diósgyőr, egy góllal kikapott a címvédőtől

Vágólapra másolva!
2008.08.16. 21:54
Igazán elégedettek lehettek a szurkolók, és a semleges nézők is a DVTK–MTK rangadóval, a Soproni Liga 4. fordulójának mérkőzésével. Nem csak azért mert mindkét félidő elején egy-egy csodaszép menyasszonyka végezte el a kezdőrúgást, hanem azért is mert magyar szinten kifejezetten eseménydús, és jó találkozó volt. Az MTK korai góljára, már a 10. percben válaszoltak a hazaiak. A második félidőben még három gól született, két kék-fehér, egy piros-fehér leosztásban, így a végeredmény DVTK–MTK 2–3.
Kecskés Tamás (balra) remekül játszott a mérkőzésen
Fotó: Szolnoki László
Kecskés Tamás (balra) remekül játszott a mérkőzésen
Kecskés Tamás (balra) remekül játszott a mérkőzésen
Fotó: Szolnoki László
Kecskés Tamás (balra) remekül játszott a mérkőzésen

Remekül kezdődött a mérkőzés, alig telt el tíz perc, és máris két gólt láthattak a nézők. Rögtön a harmadik percben az MTK szerzett vezetést, egy hosszú indítást követően Köteles Lászlónak nem lett volna más kötelessége csak felvenni a labdát, azonban a kapus megcsúszott a vizes talajon, ezzel kihagyhatatlan helyzetbe hozta Nagy Gábort. Az MTK 23 éves középpályása gond nélkül passzolt három méterről a hálóba.

A hazaiak a bekapott gól ellenére nem estek össze, sőt gyakorlatilag a 4. perctől kezdve irányították a mérkőzést. Bátor futballjuknak már a 10. minutumban meg lett az eredménye. Ekkor Pelacici ment el a jobboldalon, majd felnézett, és a remekül érkező Tóth Mihály lábára varázsolta a labdát, aki a balalsóba továbbította azt.

Ezt követően a hazaiak még legalább 3-4 találatot jegyezhettek volna – elsősorban Honma révén –, azonban a japán légiós vagy rossz döntést hozott, vagy pedig Végh Zoltán védett hatalmas bravúrral.

Az első játékrészt követően 1–1-es döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok, többnyire a hazaiak akarata érvényesült addig, ami helyzetekben és lövésekben s megnyilvánult.

A második játékrészre valamelyest kisebb tűzzel érkezett a Diósgyőr, nem úgy, mint az MTK, akik némi eseménytelenséget követően, gyors egymásutánban – a 61. és 62. percben – betaláltak a hazaiak kapujába.

Illetve ez így nem teljesen igaz, hisz először valóban egy budapesti, Pátkai Máté leheletfinom mozdulattal vette be Köteles kapuját, ám egy perccel később Milicsics, a hazaiak középhátvédje szerzett öngólt.

A diósgyőriek szerb légiósa azonban némileg javítani tudta a hibáját, hisz tíz perccel a vége előtt visszahozta a hazaiak reményeit. Gohér baloldali beadását követően remekül érkezett, és védhetetlenül fejelt a léc alá, Végh nem háríthatott.

A hátralevő időben kisebb izgalmak akadtak ugyan, de gólt már nem jegyezhettünk, a végeredmény Diósgyőr–MTK 2–3, a mérkőzés legjobbja Végh Zoltán.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Diósgyőr
Nézőszám: 6500
Játékvezető: Veizer Roland
Asszisztensek: Berettyán Péter, L. Tóth Lajos

A KEZDŐCSAPATOK
DVTK MTK
1 Köteles 1 Végh
2 Kállai 23 Radulovics
3 Milicsics 27 Pintér Á.
9 Gohér 4 Vadnai
6 Pintér Z. 17 Zsidai
13 Sztanics 18 Bajúsz
14 Kamber 16 Nagy G.
18 Ahodikpe 8 Kecskés
23 Pelecaci 13 Hrepka
21 Tóth M. 9 Pál A.
99 Honma 2 Pátkai
Vezetőedző: Szakmai igazgató:
Vágó Attila Garami József

Gólszerző: Tóth Mihály (10.), Milicsics (79.) ill. Nagy Gábor (3.), Pátkai Máté (61.), Milicsics (62., öngól)
Csere: Sztanics helyett Takács P. (41.), Ahodipke helyett Tchana (65.), Pelacici helyett Vranesivics (74.) ill. Vadnai helyett Melczer (46.), Hrepka helyett Molnár (56.), Kecskés helyett Rodenbücher (89.)
Sárga lap: Pintér Z. (7.), Pelacici (14.) ill. Nagy Gábor (53.), Melczer (65.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik