A Haladás a Loki vendégeként szerezte meg első idegenbeli pontját

Vágólapra másolva!
2008.09.12. 20:58
A világbajnoki selejtezők miatti szünet után folytatódtak a Soproni Liga küzdelmei, a 7. forduló első mérkőzésén a Debrecen és a Haladás találkozott. A fordulatos mérkőzésen kétszer is vezettek a hazaiak, de a Haladás mindkét alkalommal egyenlíteni tudott. Az utolsó fél órában emberhátrányban játszott a Debrecen, a döntetlen összességében igazságosnak mondható.
Kenesei Krisztián gólja nagyban hozzájárult a Haladás debreceni pontszerzéséhez
Fotó: NS
Kenesei Krisztián gólja nagyban hozzájárult a Haladás debreceni pontszerzéséhez
Kenesei Krisztián gólja nagyban hozzájárult a Haladás debreceni pontszerzéséhez
Fotó: NS
Kenesei Krisztián gólja nagyban hozzájárult a Haladás debreceni pontszerzéséhez

Vidéki rangadóval kezdődött a Soproni Liga hetedik fordulója, hiszen a tabellán harmadik helyen álló Haladás látogatott a listavezető Debrecen otthonába. Bár a vendégegyüttes a várakozásoknál jobban szerepel a bajnokságban, azonban a hazaiak mellett szólt az, hogy a Szombathely eddig még nem szerzett pontot idegenben, sőt még az ellenfél hálójába sem tudtak betalálni Csertői Aurél játékosai.

A Debrecen esélyeshez méltón kezdte a találkozót, az első negyedórában csak a Loki tette próbára az ellenfél kapusát, de Rózsa nagy bravúrral hárítani tudta Rudolf próbálkozását. A magyar válogatottban a svédek elleni, szerdai mérkőzésen betaláló debreceni csatár azonban a 19. percben már túljárt a Haladás kapusának eszén, igaz nem volt túl nehéz dolga: Szakály bal oldali beadását helyezte közelről a kapuba, a vendégvédők asszisztálása között. Az már a futball kegyetlensége, hogy a találat olyan szituáció után született, amelyben a Haladásnak büntetőt kellett volna kapnia Oross lerántásáért, de Bede sípja néma maradt.

Az első félidő hátralévő részében már nem született újabb gól, de továbbra is a Loki játszott mezőnyfölényben. A vendégek próbálkozásaiban nem volt sem erő, sem ötlet, és nyilvánvaló volt, hogy a Haladásnak elsősorban támadásban kell javulnia a második félidőben, ha ponttal (pontokkal) kíván hazatérni. Motivációban nem lehetett hiány, hiszen egy esetleges Hali-győzelemmel a szombathelyiek átvették volna a vezetést a tabellán.

A második negyvenöt percben ennek megfelelően jobban játszó Haladást játszhattunk, de komoly veszélyt továbbra sem jelentettek a vendégek próbálkozásai a Loki kapujára. Egészen a 60. percig, amikor is megfogyatkozott a Debrecen. A meglóduló Keneseit rántotta le utolsó védőként Bíró, és érkezett is a jutalom, egy piros lap formájában.

A Haladás egy perc alatt kihasználta emberelőnyét: a Kenesei lerántásáért megítélt szabadrúgást még kifejelte Leandro, de a kipattanót Tóth Péter 16 méterről, ballal bombázta a Loki kapujába. Ekkor sokan azt várták, hogy az emberelőnyben játszó Haladás nagy rohamokat indít a három pont megszerzéséért, de a várt rohamok elmaradtak. A játék képén nem érződött a kiállítás, olyannyira nem, hogy a tíz emberrel játszó Debrecen szerezte meg ismét a vezetést.

Leandro végzett el kisszögletet a jobb oldalról, legurítását Dombi ívelte a kapu elé, ahol Oláh Lóránt négy vendégvédő közül, az ötösről a Haladás kapujába fejelt. A fordulatok azonban nem értek itt véget, mert a vendégek másodszor is egyenlítettek, igaz, Polekszics is benne volt abban, hogy Kenesei távoli szabadrúgása utat talált a Loki kapujába.

A hosszabbításban a Haladás még megszerezhette volna a győzelmet, a lehetőség azonban kimaradt, így a Loki megérdemelten tartotta otthon az egyik pontot, hiszen fél órán keresztül emberhátrányban játszva sem adta fel a küzdelmet.

MI TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN? TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!


SOPRONI LIGA


Helyszín: Debrecen
Nézőszám: 4500
Játékvezető: Bede F.
Asszisztensek: Butkai Zs., Szalai Z.

A KEZDŐCSAPATOK
DEBRECEN HALADÁS
1 Polekszics 66 Rózsa
22 Bernáth 23 Schimmer
17 Mészáros N. 22 Guzmics
13 Bíró P. 77 Kuttor
6 Takács Z. 15 Tóth P.
27 Demjén 7 Kaj
30 Kiss Z. 21 Molnár B.
4 Leandro 14 Vörös
55 Szakály P. 9 Oross
41 Oláh L. 19 Kenesei K.
14 Rudolf 18 Sipos N.
Klubmenedzser: Vezetőedző:
Herczeg András Csertői Aurél

Gólszerző: Rudolf (19.), Oláh (81.) illetve Tóth (61.), Kenesei (87.)
Csere: Szakály helyett Varga (46.), Rudolf helyett Szűcs (63.), Varga helyett Dombi (72.) illetve Kaj helyett Kovács (46.), Schimmer helyett Csontos (69.), Sipos helyett Simon (81.)
Sárga lap: Rudolf (49.), Mészáros (54.) Leandro (90+2.) illetve Kovács (90+2.)
Kiállítva: Bíró (60.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik