Győzelmével már hét pont a Videoton előnye

Vágólapra másolva!
2010.04.17. 16:54
null
Sándor György is eredményes volt Pakson (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
A magyar labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén már a 3. percben megszerezte a vezetést Tököli Attila révén a Paks, a fehérváriak azonban Sándor György és Nemanja Nikolics góljával fordítottak, és 2–1-re győztek.

A tavasszal még nyeretlen és 14. helyen álló Paks vendége volt a listavezető Videoton szombat délután. Igazi futballidőben kezdődött a mérkőzés, amelyen már a 3. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Sipeki István ugratta ki a két ember közül kilépő Tököli Attilát, aki eltolta a kifutó Sebők Zsolt mellett a labdát, majd az üres kapuba gurított.

Egy perc sem telt el, és egyenlíthetett volna a Videoton, ám Lipták Zoltán fejesét Sipeki a gólvonalról bólintotta ki, azonban ezt a lehetőséget leszámítva Mezey György csapata nem veszélyeztetett sokat.

A héten edzőváltáson áteső Paks – Gellei Imre lemondását követően Kis Károly lett a zöld-fehérek szakvezetője – összeszedetten és veszélyesebben játszott ellenfelénél, de Vayer Gábor lövésén kívül nagy helyzetet nem tudott kidolgozni.

A 22. percben aztán egyenlített a fehérvári gárda. Farkas II Balázs szöglettel felérő jobb oldali szabadrúgására középen kiváló ütemben érkezett Sándor György, és öt méterről a kapu bal oldalába csúsztatott. A gól némileg megfogta a hazai gárdát, így a piros-kékek átvették az irányítást.

Előbb Marko Andics 30 méteres bombáját védte Kovács Attila, majd Farkas Balázs lőtt nem sokkal mellé. A mezőnyfölény a 34. percben góllá érett. Nemanja Nikolics kapott remek mélységi indítást Andicstól, és Éger Lászlót lehagyva, 11 méterről Kovács alatt a bal alsó sarokba lőtt.

A szünetig már nem változott az eredmény, így 2–1-re a Videoton vezetett.

A második játékrész elején Sipeki életerős, jobb alsóba tartó bombáját védte nagy bravúrral Sebők, majd Vayer lőtt kapu fölé, a másik oldalon pedig egy szép támadás után kellett résen lennie Kovácsnak.

A 66. percben tovább növelhette volna előnyét a Videoton, de a csereként beálló Lencse László ziccerben hibázott – Kovács védett nagyot lábbal –, majd André Alves parádés szóló után lőtt kapu fölé. A hazaiaknak is megvoltak a lehetőségeik, de Böde Dániel próbálkozását Sebők védte nagy bravúrral, majd Nikolov Balázs kísérlete néhány centivel kerülte el a bal alsó sarkot.

Egy helyzetekben gazdag, jó iramú mérkőzésen az esélyesebbnek vélt Videoton végül nagy nehezen 2–1-re győzött a Paks ellen, és már hét ponttal vezet a DVSC-TEVA előtt.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2009/23,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik