Megtört a Ferencváros kecskeméti átka

Vágólapra másolva!
2010.08.07. 22:04
A labdarúgó NB I 2. fordulójának szombati záró mérkőzésén a Ferencváros idegenben 2–1-re legyőzte a Kecskeméti TE-Erecót. A zöld-fehérek szerezték meg a vezetés Rósa Dénes 4. percben lőtt góljával, és bár a sokkal többet támadó kecskemétiek Tököli Attila találatával még a szünet előtt egyenlítettek, végül Liban Abdi bombagóljával a fővárosiak nyertek.

Rósa (jobbra) gólja adta meg a mérkőzés alaphangját (Fotó: Németh Ferenc)
Rósa (jobbra) gólja adta meg a mérkőzés alaphangját (Fotó: Németh Ferenc)
Rósa (jobbra) gólja adta meg a mérkőzés alaphangját (Fotó: Németh Ferenc)
Rósa (jobbra) gólja adta meg a mérkőzés alaphangját (Fotó: Németh Ferenc)
Rósa (jobbra) gólja adta meg a mérkőzés alaphangját (Fotó: Németh Ferenc)

Bár a kecskemétiek léptek fel támadóbban, a Ferencváros szerezte meg a vezetést, a 4. percben Andrezinho 18 méteres szabadrúgása után Rósa elé pattant a labda, s a támadó fordulásból a jobb alsóba lőtt. 0–1

Negyedórával később Csizmadia számította el csúnyán a felívelt labda ívét, ám Tököli becsúszva csak a kapu mellé tudott továbbítani.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NB I 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 22. percben Balog hibáját használta ki kis híján a Kecskemét, Foxi nagyszerűen löbbölt Litsingi elé, aki átemelte a kimozduló Ranilovicot, ám picivel a kaput is.

A sorozatos hazai rohamok, illetve a vendéghibák a félidő utolsó percében meghozták az egyenlítő gólt: újabb felívelést nézett el csúnyán Csizmadia, majd ütközött a saját kapusával, így a labda Tököli elé pattant, aki senkitől sem zavarva az üresen maradt kapuba helyezett. 1–1

A második játékrészben tovább nőtt a hazaiak fölénye, az 56. percben előbb Tököli ziccerét védte Ranilovic, majd a kipattanóból született majdnem öngól, Tutorics azonban még menteni tudott.

Két perccel később ismét a korábbi ferencvárosi támadó került előtérbe, a 16-os bal sarkáról adott középre, Foxi az ötös jobb sarkáról a földre fejelt, ahonnan a léc fölé szállt a labda.

A 66. percben Lambulics végezhetett el szabadrúgást 28 méterről, óriási bombáját azonban Ranilovic védte, s a kipattanó után Némedi próbálkozása célt tévesztett.

Az utolsó negyedórára folyamatosan fokozódó ferencvárosi nyomás mellett érkeztek el a csapatok, a találkozót végül Abdi döntötte el, a röviden kifejelt labdát 26 méterről a jobb felső sarokba vágva. 1–2

A hazaiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak, egyenlíteniük azonban nem sikerült – megtört a ferencvárosi átok, bajnoki mérkőzésen először nyert a Fradi Kecskeméten.

 MESTERMÉRLEG
„Megvoltak a helyzeteink, miközben a mi térfelünkön ritkán láttam zöld-fehér játékost – nyilatkozta Urbányi István az összecsapást közvetítő Sport1 Tv-ben. – Masszív volt a védekezésünk, jól játszottunk, több játékosom jó egyéni teljesítményt nyújtott. Egy csapat életében mindig vannak periódusok, mi most abban vagyunk, hogy kihagyjuk a helyzeteinket. A Fradinak pedig mindkét gólnál szerencséje volt. Előbb rúgott  egy gólt lepattanó labdából, majd egy jól eltalált távoli lövésből tudott eredményes lenni. A mutatott játék és a kidolgozott helyzetek alapján egyértelmű, melyik csapat szolgált rá jobban a győzelemre, de a futball már csak ilyen."

„Nem játszottunk jól, most azonban még csak ennyire futotta tőlünk – ismerte el Prukner László, a győztes Ferencváros szakmai munkájának irányítója a Sport1 Tv-nek. – De küzdöttünk, mint a fogatlan oroszlán. A szerzett gyors gólunk minket zavart meg, a Kecskemét nagy nyomás alá helyezett minket, és lélektanilag számunkra nagyon rossz pillanatban, a szünet előtt egyenlítettek a házigazdák. Ennek nyomait viseltük még a második félidő elején is, de a hetvenedik perc tájékán úgy tűnt, legalábbis nekem, hogy erővel jobban bírtuk, mint a Kecskemét. Akkor már mertünk három-négy passzt felvállalni egymás után is. A győztes találat azonban egy távoli lövésből született: a mérkőzést egy remek egyéni megmozdulás döntötte el."

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA 
  1. MTK Budapest226–3+3 6
  2. Ferencvárosi TC224–2+2 6
  3. Újpest FC2111–0+1 4
  4. DVSC-TEVA112–0+2 3
  5. Kaposvári Rákóczi2115–4+1 3
  6. Vasas113–2+1 3
  7. BFC Siófok111–10 1
      Videoton FC111–10 1
  9. Győri ETO FC110–00 1
      Szolnoki MÁV FC110–00 1
      Szombathelyi Haladás110–00 1
12. ZTE FC2113–5–2 1
13. Lombard Pápa Termál FC2110–2–2 1
14. Paksi FC111–2–1 0
15. Budapest Honvéd223–5–2 0
16. Kecskeméti TE-ERECO223–6–3 0

 

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
 
(A Sport Tv felvétele)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik