Újpesten a Videotonéhoz hasonló viszonyokat szeretnének

Vágólapra másolva!
2010.12.23. 10:08
null
Kovács Zoltán korábbi csapattársához, Véber Györgyhöz (jobbra) hasonlítja Mitrovicsot (Fotó: Czagány Balázs, archív)
A labdarúgó NB I-ben 11. helyen álló Újpest FC sportigazgatója, Kovács Zoltán a klub hivatalos honlapján értékelte a csapat őszi szezonját, az új játékosokat, és kitért a gazdasági helyzetükre is. 

„A nyáron szerethető csapatot ígértünk, azt gondolom, ezt sikerült megvalósítanunk, mert számtalan pozitív visszajelzést kaptam szakmai és szurkolói körökből egyaránt, ami megerősít abban, hogy jó irányba tartunk. Az a meggyőződésem, hogy az Újpestnek nincsen más lehetősége, mint ezen az úton maradni, mert a jelen gazdasági körülmények között más utat választani a szurkolók becsapása lenne, amihez én nem adom a nevem. Ha sikerül stabilizálni a klub helyzetét, akkor is ugyanezek az elvek mentén szeretnék tovább működtetni a klubot, mert jelenleg az öltözőben és azon kívül is egy erkölcsileg tiszta, alkotó közeg dolgozik az Újpestért” – kezdte az őszi szezon értékelését Kovács Zoltán sportigazgató az ujpestfc.hu-nak adott nyilatkozatában.

„Nem vagyunk abban a helyzetben, mint például a Videoton, amelynél a szakmai és az anyagi lehetőségek találkoztak, az évek óta tartó építkezésnek az eredményeit pedig most mindannyian láthatjuk. Azért dolgozunk és az a célunk, hogy minél hamarabb Újpesten is hasonló viszonyok uralkodjanak, és a szakmai fejlődésnek ne szabhassanak gátat az anyagi lehetőségek” – fogalmazott a sportvezető, aki a játékosok közül külön kiemelte a szerb Nikola Mitrovics teljesítményét.

„Nikola Mitrovics az ősszel megmutatta, mire képes, és az egyik legjobb Magyarországon játszó légióst ismerhettük meg személyében, tőle egyébként ezt is vártuk. Ilyen játékkészséggel megáldott futballista Véber György óta nem szerepelt Újpesten, nagyon hamar elfogadtatta magát a társaival és a szurkolókkal is – mondta Kovács, aki a többi nyári szerzeményre és a fiatalokra is kitért.

„Marin Matosban is óriási lehetőség rejlik, de a nyári sérülését fiatal koránál fogva is nehezen dolgozta fel. Sitku Illés nagyon nagy reményekkel érkezett Újpestre, és sérülése előtt annak ellenére is bizonyította, hogy fontos láncszeme a csapatnak, hogy nem sikerült betalálnia. Kvalitásait és személyiségét ismerve tavasszal megmutatja majd, hogy helye van Újpesten, és nem véletlenül igazoltuk le. Böőr Zoltán olyan személyiségű játékos, akire a csapattársai igazán felnézhetnek, nagyon örülök, hogy köztünk lehet hosszú kihagyása után, és bízom benne, hogy fizikailag tavaszra még jobb állapotba kerül, és még többet tud majd segíteni a csapatnak. A második keretből felkerülő játékosok – Egerszegi Tamás, Tajthy Tamás és persze Simon Krisztián – is megmutatták, hogy hatalmas értékei lehetnek az Újpestnek, ha földön tudnak maradni, és nem hagyják magukat megbolondítani, ebben nyilvánvalóan számítok a rutinosabb játékosaink segítségére is” – fogalmazott a sportvezető, aki hozzátette, az eredményesség terén azért többet várt a csapattól, de türelmesek.

Kovács Zoltán az őszi szezon értékelése mellett az elmúlt napokban már tárgyalt azokkal a játékosokkal, akiknek nyáron lejár a szerződése, illetve Korcsmár Zsolt ügyében is folyamatosan egyeztet a norvég Brann-nal – a sportvezető erről a Nemzeti Sport Online-nak adott nyilatkozatában beszélt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik