Nem leszünk légiósok gyűjtőhelye! - ígéri az új Vasas-tulajdonos

Vágólapra másolva!
2011.02.04. 14:55
null
Elkelt a Vasas: az új tulajdonos fokozatos építkezést ígér (Fotó: Németh Ferenc)
A Vasas labdarúgócsapata közleményben tudatta, hogy péntektől az angyalföldi futballcsapat 99 százalékos többségi tulajdonosa a Híd Akvizíciós Zrt.

Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke és Faragó Attila, a befektető cég vezérigazgatója írta alá a Vasas Futball Kft. 99 százalékos eladásáról szóló szerződéseket. A Híd Akvizíciós Zrt. a felnőtt labdarúgócsapat működtetése mellett társtulajdonosként beszáll a Vasas Akadémia irányításába is.

MARKOVITS: EMELT FŐVEL ÉS TARTOZÁS MENTESEN ADJUK ÁT AZ IRÁNYÍTÁST

„Hadd térjek el az ilyen esetekben szokásos sablonoktól. Rendkívüli megnyugvással tölt el, hogy a Vasas Futball Kft. finanszírozási és pszichés terhe lekerül az anyaegyesület válláról. Mi mint társadalmi szervezet, ha lehet így fogalmazni – finoman is szólva – az elmúlt két évben a felnőtt labdarúgó csapat fenntartásával és az összes hozzákapcsolódó nehézségeinek kezelésével jelentősen többet teljesítettünk, mint ami egy egyesülettől reálisan elvárható, illetve ami a kötelessége lenne. Büszke vagyok arra és egyben köszönöm munkatársaim segítségét, hogy emelt fővel és tartozás mentesen adjuk át az új többségi tulajdonosnak az irányítást. Sok sikert kívánok az új tulajdonosnak, és drukkolunk, hogy hosszú távú sportszakmai céljait elérje, amihez természetesen a saját kereteinken belül mi is mindenben partnerei leszünk" – értékelte az adásvételt Markovits László.

„A kiindulási pont egyrészt mindenképpen saját magam és munkatársaim sportszeretete, másrészt pedig befektetési cégként üzleti potenciált látunk benne. Nem elhanyagolható az a kedvezőnek tűnő környezet sem, amelynek nyomán az utóbbi időszakban mecénások sora csatlakozott a sportághoz, végső döntésünket ez is támogatta. Óriási kihívás számunkra egy sportvállalkozás reorganizációja, stabil környezetének megteremtése, amit reményeink szerint a későbbiekben jó szakmai referenciaként is használhatunk majd. Ide tartozik és mindenképpen el akarom mondani, hogy a keringő kósza hírekkel ellentétben cégünknek soha nem volt köze a diósgyőri futballcsapathoz, amelyet egyébként nagyra becsülök" – nyilatkozta Faragó Attila a Vasas hivatalos honlapjának.

A cégvezető elmondta, alkalmasnak találják a jelenlegi vezetőséget és a szakmai stábot az angyalföldi csapat irányítására, a napi munka szakmai kérdéseibe nem kívánnak beleszólni.

„Amikor szándékaink megértek, körülnéztünk a palettán, és az értékesítésre váró futballklubok közül a Vasas páratlan tradíciójával, NB I-es tagságával és szakmai környezetével vonzó lehetőségnek tűnt. Korrekt vezetőséggel, rendezett tiszta pénzügyi háttérrel, stabil cégszerű működéssel találkoztunk. A megegyezés sem volt nehéz, elmondhatom, hogy találkoztak az elképzeléseink. Tisztában vagyok az együttes játékerejével, úgy vélem, jelenlegi összetételében a keret alkalmas arra, hogy a tavaszi célt, a gond nélküli bennmaradást elérje. Hosszabb távon sincsenek földtől elrugaszkodott terveink, lépésről lépésre szeretnénk építkezni, és ebben fontos szerepet szánunk a Vasas Akadémiának is. Nem leszünk idegenlégiósok gyűjtőhelye, úgy gondolom, Magyarországon is vannak tehetségek, akik közül a nálunk levőknek lehetőséget fogunk biztosítani karrierjük kifuttatására" – vélekedett az együttes helyzetéről.

A közeli jövőt illetően Faragó elárulta, hogy a szakmai stáb teljes bizalmat élvez, viszont a csapat nevében valószínűleg már tavasszal változás lesz, mert névadó szponzor is lesz a Híd Akvizíciós Zrt.

A cég fő üzleti profilja vállalatok felvásárlása, majd azok működtetésének optimalizálása. A társaság tevékenysége közé tartozik önkormányzatok gazdálkodásának elősegítése átlátható finanszírozási struktúra kiépítésén keresztül. A kétmilliárd forintos törzstőkével rendelkező céget a jelenlegi tulajdonosi kör tavaly ősszel vásárolta meg. 

ÚJ TULAJDONOS A VASASNÁL
 
   

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik