Tovább él a spanyol vonal, újabb volt U-válogatott érkezett Diósgyőrbe

Vágólapra másolva!
2011.06.17. 13:04
null
Francisco Gallardo a DVTK-ban folytatja pályafutását<br />
Címkék
A dvtk.eu tájékoztatása szerint Francisco Gallardo Diósgyőrben folytatja pályafutását. A spanyol játékos kétéves szerződést kötött az NB I-be most visszajutó DVTK-val, ahol nem elképzelhetetlen további spanyol labdarúgók érkezése sem.  &nbsp;

Gallardo korábban együtt játszott a DVTK jelenlegi játékosával, José Luquéval a spanyol élvonalbeli Sevilla korosztályos csapatában, később megfordult a Getafe, a Vitória Guimaraes, a Deportivo La Coruna és a Real Murcia együttesében is. Legutóbb a másodosztályú SD Huescában futballozott, 2009-től két szezont húzott ott le (előbb 19, majd 16 spanyol másodosztályú bajnokin lépett pályára), ám a szerződése ezen a nyáron lejárt.

A Sevilla felnőtt együttesében 118 alkalommal lépett pályára, Magyarországra igazolásában Luque véleményének is nagy szerepe volt.

A felnőtt válogatottban még nem szerepelt, de a különböző spanyol korosztályos válogatottakban összesen 18 alkalommal kapott lehetőséget. 1997-ben tagja volt az U17-es egyiptomi világbajnokságon bronzérmet szerző spanyol válogatottnak, amelyben Iker Casillas és Xavi is ott volt.

Paunoch Péter, a Center Sport játékosügynökség tulajdonosa a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, nem elképzelhetetlen, hogy érkeznek még játékosok Spanyolországból a nyár folyamán.

„Komoly szakmai és anyagi áldozatot kell hoznia egy magyar klubnak ahhoz, hogy Spanyolországból, akár az ottani másodosztályból igazoljon játékost, ugyanis még ott is jobb feltételeket tudnak kínálni. Ennek ellenére nem elképzelhetetlen, hogy érkeznek még spanyolok Diósgyőrbe, a klub ugyanis előnyben részesíti az ibériai vonalat. Megbízást kaptam arra, hogy nézzek még körül a spanyol piacon" – mondta Paunoch, aki Luque átigazolásában is közreműködött.

EGY ÉRDEKES GÓLÖRÖME

ÍME, FRANCISCO GALLARDO!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik