Debütálásként remeklés az Újpest ellen - izgulás nélkül

Vágólapra másolva!
2011.07.18. 10:29
null
Lovrencsics Gergő győzelmet ünnepelhetett első NB I-es meccse után (fotó: Németh Ferenc)
Ha góllal nem is, felettébb aktív és attraktív játékkal jelentkezett élete első NB I-es bajnokiján Lovrencsics Gergő. Az újdonsült pápai cselgép oroszlánrészt vállalt benne, hogy a Lombard a puszta győzelem (1–0) mellett az elismerő bókokat is begyűjtse az újpesti teljesítményéért.

 

MÉSZÖLY GÉZA: TÚLONTÚL MAGABIZTOSAK VOLTUNK

Mészöly Gézától azt kérdeztük, egyet aludva a történtekre, vajon csinálna-e bármit is másképp.

„Talán erősebben sulykoltam volna a fiúkba, hogy a koncentrációt egy pillanatra se veszítsük el, mert mintha túlzottan magabiztosak lettek volna annak ismeretében, hogy a Pápának nem sikerültek a felkészülési meccsei – merengett el a vereség okain a lila-fehérek szakvezetője. – Furcsa, hogy a Dunaszerdahely ellen, nagyobb melegben nagyobb tempót tudtunk diktálni, ezúttal viszont hiányoztak az egyéni jó teljesítmények. Lázár Bence sokat kihagyott, most a helyzeteit is, szoknia kell, hogy legelöl játszik. Kabát Péter túlságosan is sokat jött vissza, de pont ő kelt ki leginkább a mérkőzés után, saját magára haragudott, ami jelzi, megviselte őt is a rossz rajt. Én sem úgy indítok majd hétfőn, hogy »nem baj, gyerekek, van ilyen«, mert muszáj összekapnunk magunkat, ugyanakkor nem futballoztunk olyan kiábrándítóan gyengén sem, hogy mindjárt letargiába essünk. Kevés helyzetet dolgoztunk ki, máskor nagyobb nyomás alatt tartjuk a riválist, és Takács Zoltán gólja korántsem biztos, hogy lesről született.”

– Olyan vagányul, olyan szemtelen cseleket bemutatva futballozott, mintha nem is az első, hanem legalábbis a századik NB I-es meccse lett volna. A lámpaláz fogalmát hírből sem ismeri?
– Annyira feldobott a tudat, hogy az első osztályban debütálhatok, hogy egy kicsit sem izgultam, még úgy sem, hogy az újpesti katlanban kellett bemutatkoznom.

– Márpedig ott sokaknak megremeg a lába, ám úgy tűnt, önnek és a csapattársainak ezúttal sem reszketett.

– Azért az első öt-tíz percben kerestük önmagunkat, de sikerült hamar megnyugodnunk, kezdett a mi akaratunk érvényesülni, bár a helyzetek sokáig kimaradtak. Szűcs Lajos bravúrja is kellett, de aztán Goran Marics azt, amit az első félidőben lábbal elrontott, fejjel kijavította.

– Az ikszet előzetesen elfogadta volna? Csak mert a felkészülési meccseken sorra zakóztak…
– Csalóka találkozók voltak azok, hiszen azért szenvedtünk sorozatosan sima vereségeket, mert közben irdatlanul nagyokat hibáztunk. Miközben a vesztes mérkőzéseink is a csapat összecsiszolódását szolgálták. Felkészülés közben ki lehet kapni, ha igen erős ellenfelekkel gyakorolsz. Slovan, Gaz Metan, Marosvásárhely, Levszki Szófia, európai kupaindulók, ráadásul kétnaponta meccseltünk. Szóval kíváncsi voltam magam is, vajon a bajnokin akadozik-e a gépezet, ám a bátor játékunk és a győzelmünk egyáltalán nem lepett meg, hiszen Gyuri játékos, támadó felfogású csapatban gondolkodik.

– Csak „Gyuri”?
– Edző bá’val indítottam, de ő kérte, hogy tegezzem, és mert fiatal tréner, nem is esett nehezemre váltani.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik