PMFC: Jobb lett volna, ha Pécs is keleten van - Bajzát Péter

Vágólapra másolva!
2011.07.01. 12:58
Címkék
Bajzát Péter a Nemzeti Sportnak elmondta, elérte a fő célját azzal, hogy a PMFC-hez szerződött, hiszen ismét az NB I-ben szerepelhet. A pécsiek újabb próbajátékosokat tesztelnek.

Alakul a PMFC. Egy értékes „csomag" (Andorka Péter, Holczer Ádám, Pákolicz Dávid és a román Sabin Cosmin Goia) már a hét elején megérkezett Nyíregyházáról Pécsre, csütörtökön aztán a „díszküldeményre" is rákerült a bélyeg – ahogy arról már beszámoltunk, Bajzát Péter mindenben megegyezett a Pécs vezetőivel.

„A legfőbb célom ez volt, újra az NB I-ben futballozni – mondta a Nemzeti Sportnak a csatár. – Pesten találkoztam a pécsiekkel, ott volt mindkét klub elnöke, hamar megegyeztünk mindenben. Sok időm nem marad a pakolászásra, vasárnap már költözöm is Pécsre, hétfő délelőtt pedig bekapcsolódom a felkészülésbe."

A labdarúgó kelet-magyarországi kötődésű, családja, barátai Debrecenben és Nyíregyházán élnek, Pécs ellenben az ország másik része: „Kétségtelen, jobb lett volna, ha Pécs is keleten van, de nincs mit tenni, ilyen a futballisták élete. Nem jelent gondot a költözés, izgatottan várom az újabb kihívást."

Ráadásul nem megszeppent idegenként kell hétfő reggel betoppannia a pécsi székházba, hiszen a Nyíregyházáról nála korábban megérkező kvartett tagjai már elfoglalták helyüket az öltözőben. „Nem ismeretlen az ilyen helyzet számomra, annak idején Győrből is négyen igazoltunk egyszerre Diósgyőrbe – folytatta Bajzát Péter. – Persze nem hátrány egy csatár számára, ha mellette, illetve mögötte ismerős futballisták játszanak, de biztos vagyok benne, hogy a többieket is gyorsan megismerem. Boldog vagyok, hogy újra az élvonalban szerepelhetek."

A PMFC tegnap felkészülési mérkőzésen 1–0-ra nyert a szlovén HIT Gorica ellen az egyik nyíregyházi szerzemény, Andorka Péter góljával. A pécsieknél ismét pályára lépett a múlt héten próbajátékra érkező, de időközben megsérülő szerb Borko Novakovics, továbbá játszott a montenegrói Milos Djalac, az MTK-ból Frőhlich Roland, illetve két újonnan érkező próbázó is.

Egyikük a legutóbb Szolnokon szereplő középpályás, Braniszlav Vukomanovics, másikuk pedig a védő Andrej Causic, akinek lejárt a szerződése a horvát NK Osijeknél.

A pécsi vezetők ma szerződést hosszabbítottak Törtei Tamással, míg a nyíregyházi középpályástól, Demjén Gábortól választ várnak a klub szerződésajánlatára, a futballista ugyanis gondolkodási időt kért.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS – PÉCSI MFC
Érkezett: Tóth Zoltán (Kozármisleny), Petrók Viktor (Kozármisleny), Holczer Ádám (Nyíregyháza), Sabin-Cosmin Goia (román, Nyíregyháza), Pákolicz Dávid (Nyíregyháza), Andorka Péter (Nyíregyháza), Bajzát Péter (Nyíregyháza), Simonfalvi Gábor (ZTE, kölcsönből vissza)
Távozott: Stark Péter (a tavaszi szezon közben, FC Bihor Oradea? – Románia), Lovrencsics Gergő (Lombard Pápa TFC), Sztevan Pavicsevics (szerb, ?), Samuel Ato (ghánai, ?), Alekszandar Sztojanovszki (macedón, ?)
Akivel tárgyalnak: Braniszlav Vukomanovics (szerb, Szolnok), Andrej Causic (horvát, NK Osijek) Borko Novakovics (szerb, FK Indjija – Szerbia), Demjén Gábor (Nyíregyháza), Hrabina Alex (Nyíregyháza), Reznek Donát (Nyíregyháza), Tudja Dávid (Nyíregyháza), Banka Szabolcs (Nyíregyháza), Frőhlich Roland (MTK, próbajáték), Héger Ádám (Kaposvölgye), Milos Djalac (montenegrói, FK Novi Pazar – Szerbia), Honma Kazuo (japán, klub nélküli, legutóbb BFC Siófok)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik