Vívás: ismét Budapestre érkeznek a legjobb kadétok

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.05. 12:36
null
Jövő hét végén Budapesten rendezik a kadétkorú kardozók és párbajtőrözők idénybeli első európai körversenyét.

Ezúttal is a magyar fővárosban kezdődik meg a kadétkorú kardozók és párbajtőrözők nemzetközi szereplése az új idényben, a budapesti BOK-csarnokban a jövő hét végén európai körversenyt rendeznek a korosztály számára.

A viadalon kardban és párbajtőrben is 64 magyar reménység mutathatja meg magát, lesz tehát kinek szurkolni az értékes ranglista pontokat kínáló utánpótlás-eseményen, melyen

a hazai fiatalok hagyományosan kiemelkedően szerepelnek.

Tavaly a párbajtőrözőink majdnem mindent vittek csapatban, hiszen a lányok között a Rózsás Júlia, Terhes Hanna, Varga Flóra Luca, Zala Boglárka alkotta kettes számú magyar alakulat győzött, míg a fiúmezőnyben az Antal Máté, Kelemen Boldizsár, Kiss Donát, Taivainen Bence összetételű egység ezüstérmet nyert. Nem mellesleg egyéniben Kiss Donát második, Terhes és Taivainen harmadik helynek örülhetett.

Legutóbb a kadét párbajtőrözők népesítették be a BOK-csarnokot Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A kardozók seregszemléje Gödöllőről költözik be a fővárosba. Az akkori megméretésen a lányok szállították az érmeket. A Csonka Dorottya, Szabó Polli, Tóth Nadin, Rácz Brigitta négyes csak a döntőben kapott ki, és egyéniben Csonka nyert még egy ezüstöt, míg Tóth Nadinnak bronzérem került a nyakába.

„Minden országból szeretnek hozzánk jönni a versenyzők, edzők, mert látják, hogy

Itt aztán tényleg mindenki megmutathatja magát a nemzetközi porondon, és bizonyíthat, hogy a ranglista elején, a válogatottban van a helye” – mondta legutóbb portálunknak a napokban 2028 októberéig hosszabbító szövetségi kapitány, Boczkó Gábor.

Jövő hét végén a kadét tőrözők is európai körversenyen vesznek részt. Számukra Somorján kezdődik a nemzetközi erőfelmérők sora.

(Kiemelt kép forrása: Magyar Vívó Szövetség)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik