Labdarúgás: a balesetben elhunyt korábbi FTC-csatárra emlékeznek

Vágólapra másolva!
2012.06.19. 13:12
Az idén 100 éves Maglódi Torna Club június 23-án, szombaton tartja jubileumát, amely rendezvény egyben Gajda Istvánnak is emléket állít. A szervezők a teljes bevételt az autóbalesetben elhunyt labdarúgó családja részére ajánlják fel. Az emléknap egyik szervezője az egykori ferencvárosi csatár jó barátja, Gyepes Gábor.

„Lehet, ha homokba dugom fejem, és arra törekedtem volna, hogy lezártnak tekintsem az életem azon szakaszát, amelynek fontos szereplője volt a legjobb barátom, akkor felkavarna egy ilyen emléknap szervezése – nyilatkozta a június 23-i megemlékezés kapcsán Gyepes Gábor. – Én azonban minden nap nagyon sokat gondolok Pistire, noha nincs közöttük, szerves része az életemnek, sok szituációban emlegetjük, hogy ő vajon erre vagy arra mit mondana – valóban úgy teszünk, mintha mellettünk lenne. Remek humora volt, rengeteget nevettünk együtt. Egy ilyen tragédiát képtelenség feldolgozni, de az életünk, a családja élete megy tovább, ezért is fontos, hogy szombaton minél többen jöjjenek el, és egyrészt emlékezzenek Gajda Istvánra, másrészt pedig támogassák a feleségét, a gyerekét."

Jelenlegi és korábbi válogatott játékosok is jelezték, hogy pályára lépnek Maglódon, a Gajda Istvánnak is emléket állító rendezvényen. Ott lesz többek között Mátyus János, Hrutka János, Lisztes Krisztián, Buzsáky Ákos, Szalai Ádám, Futács Márkó és Gulácsi Péter is. Gajda István nevelőegyesülete, a Ferencváros is részt vesz a rendezvényen, a Fradi első csapata 17 órától a Maglód ellen lép pályára.

A belépőt váltó vendégek között sztárok által dedikált ereklyéket sorsolnak ki a szervezők, illetve aláírt mezekre is licitálhatnak a nézők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik