Pécsi nyomásnövelés: Supkának elemeznie kell az ünnepi időszakban

Vágólapra másolva!
2012.12.11. 08:57
null
Supka Attilának alaposan meg kell dolgoznia a pénzéért Pécsen (Fotó: Korponai Tamás)
Noha Supka Attila, a Pécsi MFC vezetőedzője úgy tervezte, karácsonyig pihenéssel, feltöltődéssel tölti idejét, a klub vezetősége keresztülhúzta számításait. Míg a csapat pihen, addig a szakembernek naponta meg kell jelennie a klub székházában.

 

Pénteken Matyi Dezső, a PMFC tulajdonosa váratlanul bejelentette, a napokkal korábban a munkavégzés alól felmentett Supka Attila – vezetőedzőként – kitölti 2015. június 30-ig szóló szerződését. Tette mindezt kabaréba illő körülmények között, a Pécsre rendelt szakember jelenlétében, aki bár nem írta alá a felmentéséről szóló papírokat, mégis majd hanyatt vágódott a meglepetéstől.

Azonban sok ideje nem maradt a csodálkozásra: visszaköltözött Sopronba, de alig ért haza, máris e-mail várta. Feleki Attila, a klub ügyvezetője értesítette, hétfőn, 13 órára jelenjen meg Pécsett a klub székházában. A pénzéért harcoló vezetőedző – menesztés esetén hat hónapi bér jár neki, az összeg tízmillió forint körül mozog – tartva a szerződésszegéstől nem tehetett mást, a zord időjárás ellenére autóba ült, és négyszáz kilométer megtétele után percre pontosan jelentkezett főnökénél. A megbeszélés alig tartott tovább egy félidőnél…

Feleki Attila a tárgyalás után elmondta, a csapat tizennegyedik helyezése mindenképpen hosszabb és alaposabb elemzést igényel, ezért napi rendszerességgel leül a vezetőedzővel, és mérkőzésről mérkőzésre elemzik az ősz meccseiről készült felvételeket. Az ügyvezető állítja, meg kell találni a kudarc okait. Elmondása szerint Supka Attila együttműködőnek bizonyult, látszott rajta, teljesíteni szeretné a szerződésében foglaltakat. Naná, mit tehetne mást szorult helyzetében?

A közös elemzésre gyakorlatilag egy hónapja van Supka Attilának és Feleki Attilának, ha leszámítjuk a karácsonyi és újévi ünnepeket, szinte minden napra jut mozizás, minden nap megnézhetnek egy-egy meccset. Minden bizonnyal túl nagy boldogság nem tölti el a feleket, hiszen a Pécs hazai pályán mindössze egyszer nyert, és a találkozók között akad néhány rendkívül alacsony színvonalú, mint például az Eger vagy az Újpest elleni bajnoki.

Természetesen az elemzéseken kívül Feleki Attila bőven találhat feladatokat Supka Attila számára (a vezetőedző nem kívánt nyilatkozni, de alighanem visszaköltözik pécsi lakásába), főleg akkor, ha pontról pontra végigmegy a vezetőedző szerződésén – igazából csak az ügyvezető ötletességén múlik, hogy Supka Attila mivel tölti majd a szilveszterig tartó időszakot.

Persze Feleki Attilára – a vezetőedző foglalkozatásán kívül – másik feladat is hárul, hiszen Matyi Dezső pénteki bejelentése alapján szakmai igazgatót kell keresnie, aki majd a tervek szerint tanácsokkal látja el, illetve felügyeli a vezetőedző munkáját. Már ha Supka Attila kibírja a rá nehezedő nyomást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik