FTC: arrogancia nélküli, alázatos futballt vár Thomas Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.17. 12:08
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros labdarúgócsapata sorozatban nyolcadik bajnoki győzelmét szerezné meg vasárnap, a Haladás otthonában.

Hasonló bravúrra legutóbb az 1996–1997-es szezonban volt képes a Fradi – legalábbis az élvonalban, hiszen például az NB II 2008–2009-es kiírásában egymás után 17 bajnoki meccset nyert meg… Vasárnap Szombathelyen kellene győznie az FTC-nek ahhoz, hogy megismételje az 1996-os sorozatot, akkor egyébként a nyolcadik sikert (1996. november 2-án) az Újpest 3–1-es legyőzése jelentette. S ha már a múlt, legutóbb 2004-ben nyertek a Rohonci úton a budapesti zöld-fehérek, azóta idegenben négy bajnokin háromszor döntetlen, egyszer hazai győzelem született, a legutóbbi két alkalommal pedig 0–0 lett a végeredmény (egy bajnoki, egy Ligakupa-mérkőzés).

„A Haladás nagyon erős csapat, borzalmasan nehéz a saját otthonában legyőzni. Elszántan készültünk az egész héten, ez a találkozó is legalább olyan fontos, mint a korábbiak voltak – mondta Thomas Doll a fradi.hu-nak – Megfelelő önbizalommal, de bármiféle arrogancia nélkül, alázatosan kell futballoznunk. Csak akkor győzhetünk, ha koncentrálunk és kiadjuk magunkból a száz százalékot. Duplán motiváltak vagyunk, hiszen ha újabb sikert aratunk, akkor sorozatban a nyolcadik győzelmünket húzhatjuk be, egyben továbbra is harcban maradunk a dobogóért.”

A Haladás vezetőedzője, Artner Tamás szerint ellenfelüknél rengeteg minőségi játékos van, és nincs gyenge pontjuk, így csak nagyon agresszív játékkal lehetnek sikeresek.

„A Fradi számára élet-halál kérdése a hátralévő két meccs, két győzelemmel lehet esélye a dobogóra – idézi Artner Tamást a vaol.hu – Egységes csapat, amely az új edző érkezése óta nagy hangsúlyt fektet a védekezésre is. Roppant masszív, fegyelmezett hátul. Hemzseg a minőségi játékosoktól, a védelemben Mateos, Jovanovic és Besic, elöl Jenner, Csukics, Somalia, Böde és Leonardo nevét érdemes megemlíteni. Utóbbi a honi mezőny legjobb játékosa, ő adja az utolsó passzokat, kulcskérdés, menyire sikerül semlegesítenünk. Az a helyzet, hogy meglátásom szerint nincs gyenge pontja a Fradinak. Biztos vagyok benne, hogy dominálni akarnak a fővárosiak, irányítani szeretnék a játékot. Nem állnak vissza, az nem az ő stílusuk. Csakis nagyon agresszív játékkal lehetünk sikeresek ellenük. Emellett zártan kell védekeznünk, nem kaphatunk buta gólt. A szezon vége felé nem egyszerű tűzben tartani a fiúkat, szerencse, hogy az FTC jön, amely ellen senkit sem kell külön motiválni. Egy győzelem méltó zárása lenne az évnek. Remélhetőleg a pálya talaja sokkal jobb lesz, mint a Paks ellen volt, hiszen a szél azóta már felszárította a gyepet. Tóth Péter öt sárga lapja, Halmosi Péter piros lapja miatt nem játszhat. Németh Márió combizomhúzódás miatt hiányzik. Dvorschák Gábornak kiment a bokája, az ő játéka kérdéses.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik