FTC: a sorozatnak vége, de Doll gárdája lehet-e jobb Nyilasiénál?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.04. 13:04
Vasárnap délután Pápán véget ért a Fradi nagy győzelmi, egyben veretlen bajnoki sorozata. A zöld-fehérek előtte sorozatban tíz bajnoki mérkőzést nyertek meg (és 12 fordulón keresztül voltak veretlenek), és ha behúzták volna a tizenegyediket is, akkor a mostani garnitúra azzal büszkélkedhetett volna, hogy hasonló tettet hajt végre, mint 22 évvel ezelőtt a Nyilasi Tibor irányította Ferencváros.

1992 tavaszán a Fradi – a Szombathelyen elért 1–1-es döntetlen után – a bajnokságból hátralévő tizenegy fordulóban mindegyik bajnoki mérkőzését megnyerte, azaz egymás után tizenegy győzelmet aratott az NB I-ben (sőt a következő szezonban még megtoldotta hárommal, azaz végül 14-es volt a széria, amely az Újpest elleni idegenbeli 0–0-val ért véget). A 11. sikert Diósgyőrben, a bajnokavatón érték el a zöld-fehérek, a korabeli tudósítás szerint 30 ezer (!) néző előtt Wukovics László duplájával győztek 2–0-ra.azaz egymás után tizenegy győzelmet aratott az NB I-ben (sőt a következő szezonban még megtoldotta hárommal, azaz végül 14-es volt a széria, amely az Újpest elleni idegenbeli 0–0-val ért véget). A 11. sikert Diósgyőrben, a bajnokavatón érték el a zöld-fehérek, a korabeli tudósítás szerint 30 ezer (!) néző előtt Wukovics László duplájával győztek 2–0-ra.

Az 1992-es meccs összefoglalója

A sorozatban 11. Fradi-győzelmet megszerző – és bajnoki címet ünneplő – együttes 1992. június 20-án így állt fel Diósgyőrben: Balogh T. – Simon T., Telek, Kuznyecov – Páling, Albert (Vaszil), Fodor I., Lipcsei, Keller – Balogh G., Wukovics (Nagy Zs.).

SZAVAZÁS

Doll csapata lehet még jobb Nyilasi 1992-es együttesénél?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Vasárnap Pápán, a sorozatban 11. bajnoki győzelmére hajtó Doll-csapat összeállítása a következő volt: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Csilus A.), Mateos, Bosnjak – Gyömbér, Kukuruzovic (Nagy Dániel) – Busai (Ugrai), Gera, Lauth – Böde.

Megnéztük azt is, hogy a bronzérmet érő „tavaszi hadjárat" utolsó meccsén, a Paks elleni találkozón (2–0) hogyan állt fel a gárda, hiszen azóta némileg kicserélődött a Fradi kerete. Nos, a Puskás Ferenc Stadionban a Dibusz – Jovanovic, Mateos, Pavlovic, Bönig (Laczkó) – Somália (Józsi), Gyömbér, Leonardo, Holman (Ugrai), Jenner – Böde összetételű együttes hozta össze a sorozat 9. győzelmét.

Vasárnap Pápán tehát megszakadt a nagy széria. Vajon csak egy kisiklás volt, vagy Thomas Doll alakulata nem is lesz képes megismételni az 1992-es csapat eredményeit, amely bajnoki címet nyert?

A Pápa vasárnapi győzelme

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik