FTC: Doll német mentalitása kell a magyar focinak - Gera

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.06. 17:58
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros támadója, Gera Zoltán szerint a magyar futballnak a Thomas Doll által képviselt német mentalitásra van szüksége.

A West Bromwich Albiontól hazatérő Gera tíz év légióskodás után tért vissza Magyarországra korábbi klubjához, az FTC-hez.

„Január óta fontolgatom, hogy hazajövök – mondta Gera az ulloi129.hu-nak. – A Fradi vezetőivel hamar megállapodtunk az anyagiakban, de biztosítékot szerettek volna, hogy bírja-e a lábam a terhelést. Amikor meggyőződtek erről, aláírtuk a szerződést. Fizikálisan rendben vagyok, de meccshiányom van és az új társakkal is össze kell szokni.”

„Még most is bánkódunk a Pápától elszenvedett vereség után, mert nem gondolta volna senki, hogy ott kikapunk, de sajnos a fociban benne vannak a váratlan vereségek is, persze a váratlan győzelmek is. Folyamatosan kell fejlődnünk, többeknek még fizikai lemaradásuk van, remélem a Győr ellen már mindenki a tudása legjavát nyújtja.”

Az Angliában „mágikus magyarnak” nevezett támadó elmondta, távozása után is figyelemmel kísérte a Fradi szereplését.

„Miután elmentem, nagy hullámvölgybe került a klub, megjárta a poklot is, amikor száműzték a másodosztályba, de az elmúlt években pozitív változások történtek. Az új stadion is egy nagy lépés ebbe az irányba. A szurkolótábor pedig mindig is tekintélyt parancsoló volt.”

„Én az angol stílushoz voltam szokva, ami elüt attól a német módszertől, amit Thomas Doll követ. A németeknél nagyobb a precizitás, a tökéletességre törekvés, nagyobb a küzdelem. Angliában jobban belefér a lazaság. Azt gondolom, hogy a magyar focinak éppen erre a német mentalitásra van szüksége, és én is nagyon elégedett vagyok ezzel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik