Haladás: Mészöly meglepetést okozna, már a Fradi ellen is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.17. 15:07
Vasárnap a Ferencváros elleni hazai bajnokival – kezdés 18 órakor – kezdi meg szereplését az NB I-ben a Haladás labdarúgócsapata. A szombathelyiek vezetőedzője, Mészöly Géza pozitív meglepetést szolgáltatna övéivel, akár már az általa nagyra tartott Ferencváros elleni nyitányon.

„A Haladásnak a Ferencváros ellen mindig is nagy meccsei voltak… – nyilatkozta a szakember a haladasfc..hu klubhonlapon. – Nagyon jó hangulatú mérkőzések ezek, és ahogy látom a jegyeladásokból, vasárnap is hasonló jó atmoszférára van kilátás. A Fradi az ország egyik legjobb csapata, ez nem is kérdés. Fantasztikus menetelése volt az előző bajnokságban. Nagyon összeállt a Ferencváros, és példaértékű, ahogy a Fradinál klubszinten dolgoznak. Tiszteljük az ellenfelet, elismerjük az eredményeit, de szeretnénk megmutatni, hogy mi is kezdünk olyan csapattá formálódni, amely okozhat pozitív meglepetéseket a bajnokságban.”haladasfc..hu klubhonlapon. – Nagyon jó hangulatú mérkőzések ezek, és ahogy látom a jegyeladásokból, vasárnap is hasonló jó atmoszférára van kilátás. A Fradi az ország egyik legjobb csapata, ez nem is kérdés. Fantasztikus menetelése volt az előző bajnokságban. Nagyon összeállt a Ferencváros, és példaértékű, ahogy a Fradinál klubszinten dolgoznak. Tiszteljük az ellenfelet, elismerjük az eredményeit, de szeretnénk megmutatni, hogy mi is kezdünk olyan csapattá formálódni, amely okozhat pozitív meglepetéseket a bajnokságban.”

A vezetőedző értékelte a felkészülési időszakot is, amelyhez annyit fűzött hozzá, hogy „az edzőmeccsek eredményét illetően” nem lehet elégedett, míg az új igazolások egymás után folyamatosan érkeztek, a keretük így csak ezen a héten állt össze véglegesen.

„Popin és Ugrai is kedden érkezett, ami nehézséget okozott. Gosztonyi András is később érkezett, illetve a két belga játékosunk sem az első napokban csatlakozott hozzánk. Szerencsére azonban összeálltunk, ami örömteli, és nagyon vártuk, hogy ez a nap is eljöjjön. Úgy érzem, hogy amit szerettünk volna, azt megvalósítottuk, de az említettek azért nehézséget okoztak. Sok új játékos van a csapatban, mert úgy döntöttünk, hogy mindegyik csapatrészt meg szeretnénk erősíteni. Nagyon bízunk benne, hogy igazolja az együttes, hogy az erősítés sikerült is. Ez ránk is fért, hiszen tizenkét csapatos bajnokságról van szó, amelyben a csapatok megerősödtek, és csak minimális különbségek lesznek. Reménykedem abban, hogy összeállunk, és hétről-hétre egyre összeszokottabban és erősebb játékkal tudunk előrukkolni.”

LABDARÚGÓ NB I, 1. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Július 18., szombat
18.00 Újpest FC–Paksi FC (Tv: M4)
Szabó Zsolt
18.00 DVTK–Vasas Solymosi Péter
18.00 MTK–Puskás Akadémia Andó-Szabó Sándor
20.30 Bp. Honvéd–Videoton FC (Tv: M4)
Vad II István
Július 19., vasárnap
18.00 Békéscsaba–DVSC-Teva Pintér Csaba
18.00 Haladás–Ferencváros (Tv: M4)
Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp. Honvéd, kölcsön után végleg), Ante Batarelo (horvát, Balmazújváros, szabadon igazolható), Bosnjak Predrag (szerb-magyar, FTC, legutóbb kölcsönben Nyíregyháza), Gosztonyi András (DVTK, szabadon igazolhatóként), Király Gábor (Fulham – Anglia, szabadon igazolhatóként), Szasa Popin (szerb, Lombard Pápa, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (FTC), Stef Wils (belga, Cercle Bruges – Belgium), Thomas Wils (belga, Lierse – Belgium)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Farkas Márk (Kisvárda, ?), Hanzl Máté (Siófok, ?), Andrij Jefremov (ukrán, OFC Gabcíkovo, Bős – Szlovákia), Kulcsár Kornél (Mezőkövesd), Medgyes Zoltán (Mezőkövesd), Nagy Olivér (Ceahlaul Piatra Neamt – Románia), Varga Gábor (Ajka, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Pavel Fort (cseh, 1. FK Príbram – Csehország, szabadon igazolható)

Távozók: Arnaud Bühler (svájci, Lausanne – Svájc), Andrij Jefremov (ukrán, szabadon igazolható), Kulcsár Kornél (szabadon igazolható), Nagy Olivér (szabadon igazolható), Radó András (FTC)

Kölcsönbe távozók: Hegedűs János (Budaörs), Zsirai Martin (ajkai kölcsön után ismét Ajka)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Laurentiu Branescu (román, Juventus – a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország, onnan Omonia Nicosia – Ciprus, kölcsönbe)

Távozhatnak: Raffaele Alcibiade (olasz), Andrea Mancini (olasz, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Békéscsaba, DC United – Egyesült Államok, Maceratese – Olaszország, Nova Gorica – Szlovénia), Leandro Martínez (olasz-argentin), Tommaso Rocchi (olasz, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Nova Gorica – Szlovénia)
A HALADÁS NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdete: június 17.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 26., Birkfeld: Mattersburg (osztrák)–Haladás 3–1 (Halmosi)
Június 28., Tarcsafürdő/Bad Tatzmannsdorf: Haladás–Tyerek Groznij (orosz) 0–7
Július 4., Szombathely, Király-kupa (2x30 perces meccsek)
Haladás–DVTK 0–0 – tizenegyesekkel 5–4
Haladás–Vasas 0–1
Július 7.: Haladás–ZTE 1–3 (Popin)
Július 10.: Oberwart (Felsőőr; osztrák III.)–Haladás 0–3 (Devecseri, Popin, Medgyes)
Július 11.:Haladás–Mezőkövesd 1–2 (Bosnjak)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik