NS: Dárdai süteményt hozott; Lovrencsics, a jobbhátvéd – szombat

Vágólapra másolva!
2015.10.24. 00:27
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

• A szombati DVTK–Ferencváros rangadó előtt mindenki elmondja, ami fontos: Bekő Balázs, a diósgyőriek edzője abban bízik, bátor lesz a csapata, a 19 éves Nemes Milán abban, hogy említett Bekő Balázs ismét a kezdőcsapatba állítja. A túloldalon Cristian Ramírez nemcsak arról mesélt Somogyi Zsoltnak, hogy honnan hová talál el GPS nélkül, hanem arról is, hogy a Fradi minden meccsen úgy lép pályára, mintha aznap a bajnoki arany volna a tét, Emir Dilaver pedig az elsőség mellett egy jövő nyári a bosnyák–magyar Eb-meccsről is ábrándozik, amelyen ferencvárosi csapattársai ellen lépne pályára. DVTK–Ferencváros rangadó előtt mindenki elmondja, ami fontos: Bekő Balázs, a diósgyőriek edzője abban bízik, bátor lesz a csapata, a 19 éves Nemes Milán abban, hogy említett Bekő Balázs ismét a kezdőcsapatba állítja. A túloldalon Cristian Ramírez nemcsak arról mesélt Somogyi Zsoltnak, hogy honnan hová talál el GPS nélkül, hanem arról is, hogy a Fradi minden meccsen úgy lép pályára, mintha aznap a bajnoki arany volna a tét, Emir Dilaver pedig az elsőség mellett egy jövő nyári a bosnyák–magyar Eb-meccsről is ábrándozik, amelyen ferencvárosi csapattársai ellen lépne pályára.

• Ja, lesz még másik öt meccs szombat délután, és azokról is mindent megtudhatnak, Balogh Norberttől Fiola Attiláig, Zoran Szpisljaktól Robert Jarniig, Torghelle Sándortól Balajcza Szabolcsig mindenki elmondja, mit vár a fordulótól. De a nap története Myke Bouard Ramosé, elvégre az MTK támadója egy alkalmi amatőrcsapattal turnézott Magyarországon, amikor felfigyeltek rá, azóta pedig már a kék-fehérek kezdőcsapatába is beverekedte magát.

• Kozma Mihály háromszoros gólkirály volt a hetvenes években, majd kispesti klubvezető egy vérzivataros időszakban, és a Kutas István MLSZ-elnök által bevezetett gyilkos, lóversenypályai felmérő futásokért meg a későbbi rengeteg stresszért és kuncsorgásért az élet most nyújtja be a számlát, méghozzá években – az egykori kétszeres bajnok futballista 66 esztendősen, túl egy szívműtéten nehéz napokat él meg, erről vall Sinkovics Gábornak.

• Lovrencsics Gergőből kvázi jobbhátvédet csinált az edzője a Fiorentina ellen, és a magyar szélső csapata mindkét góljában tevékeny részt vállalt a bravúros Európa-liga-győzelem során. De amint elmeséli, az olaszok góljában is benne volt...

• Dárdai Pál süteményt hozott, de sajnos csak a német újságíróknak, miután legutóbb elkésett a sajtótájékoztatóról. Vedad Ibisevicnek viszont nem jár a süti, mert hétvégén a Hertha az eltiltott bosnyák csatár nélkül utazik az Ingolstadthoz.

• A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában mindkét magyar csapat franciák ellen lép pályára: a Veszprém Párizsba megy (Xavier Sabaté lelkes), a Szeged a Montpellier-t fogadja (Carlos Pastor óvatosan optimista).

• Csak 31 ember ért el a történelemben jobbat, mint Gádorfalvi Áron, merthogy a magyar szörfös pénteken megszerezte a riói indulás jogát az ománi világbajnokságon, így már hatodik olimpiájára készülhet, és ennél több ötkarikás szerepléssel alig bő két és fél tucatnyian büszkélkedhetnek a világon. Ja, mindezt úgy, hogy nyáron felkészülés helyett dolgozott, mert a családot is el kellene tartani valahogy...

• Ha már család: Lőrincz Tamás visszatért nemrégi kudarcai környékére, de most sokkal sikeresebben, mert a szomorú, kvótátlan véget ért Las Vegas-i világbajnokság után most Mexikóba utazott, ám nászútra. Kohán Gergőnek azt is elmondta, mit nem érdemes abban az országban kipróbálni, de szót ejtett arról is, hisz-e még a riói szereplésben. (Nem fogják elhinni: hisz.)

Hosszabbítás fedőnevű mellékletünk megint kellemes délutáni olvasnivalónak ígérkezik (vállalkozó szelleműek persze nekifoghatnak délelőtt): egy sorozat (Hódy László kosárlegenda kalandos életéről) véget ér, egy másik (Törőcsik András nemkülönben kalandos életéről) elkezdődik. Emellett Buzsáky Ákos, az utóbbi idők egyik legüdítőbb magyar futballistája is elmondja, miért kellett 33 évesen felhagynia a focival, és hogyan tekint vissza a pályafutására, valamint bemutatkozik egy szent őrült, a tengerszorosokat átúszó Mányoki Attila is, aki épp az Északi-szorosba készül, hiszen ki ne akarna 36-38 kilométert leúszni a 12 fokos vízben, egy szál fecskében? És bemutatunk egy valódi érzelmiségit is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik