FTC: „Nagy Ádám jó döntést hozna, ha Portugáliába igazolna”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.21. 15:23
Az Európa-bajnokságot megelőzően exkluzív interjút adott a Fradi TV-nek a So Foot elismert szakírója, Joachim Barbier, aki már több alkalommal járt Magyarországon, többek között akkor is, amikor a Ferencváros lejátszotta a kizárást követő első NB I-es meccsét, valamint Albert Flórián 70. születésnapjáról is a helyszínről tudósított. Jól ismeri a kelet-európai labdarúgást, így nem véletlen, hogy vasárnap a Svájc–Franciaország mérkőzés helyett a Románia–Albánia találkozót választotta. Mielőtt továbbindult volna Saint-Étienne-be, a Szlovákia–Anglia mérkőzésre, ismét válaszolt a fradi.hu kérdéseire.



Az Eb előtt a francia szakíró Nagy Ádám játékát emelte ki, és inkább érdeklődésének adott hangot a magyar csapattal kapcsolatosan, mint konkrét véleményt fogalmazott volna meg. Lássuk, a két találkozót követően mivel bővült ismerete.

„Őszintén mondom, nagyon örülök a magyar csapat szereplésének. Ki gondolta volna, hogy két meccs után négy pont áll majd Magyarország neve mellett? – tette fel a költői kérdés Barbier. A csapat eddigi teljesítménye felülmúlja a várakozásokat. Ausztria ellen szerencséje is volt a magyar válogatottnak, de hatalmas csapatmunka van a mögött, hogy három ponttal zárta azt a találkozót. Ez egyébként – úgy látom – igaz a magyar válogatottra. Van néhány igen jó játékosa, ám az igazi ereje a szervezettségben és az egységben rejlik.”

Barbier megkülönböztetett figyelemmel követi a Ferencváros életét, ha nem is naprakész, de kevés olyan francia újságíró van, aki többet tud a Fradiról, mint ő. Az Eb előtt Nagy Ádám játékára volt kíváncsi, hiszen a nemzetközi sportsajtóban a 21 esztendős középpályás kapcsán neves európai klubok, többek között a portugál bajnok Benfica érdeklődéséről írnak.

„Nagy Ádám számára nagy lehetőség ez a torna, felhívhatja magára a figyelmet. Fontos, hogy a hozzá hasonló fiatalok is lehetőséget kapjanak, hiszen az ő példája mutatja, megállják a helyüket. Egyre több hírt hallani vele kapcsolatban Portugáliáról, elég jó a portugál liga, úgy érzem, jó döntést hozna, ha arrafelé indulna el” – mondta Barbier, aki szerdán a helyszínen tekinti meg a magyar csapat találkozóját Portugália ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik