NB I: Csak egy-két klub működik a felfogásom szerint – Storck

Vágólapra másolva!
2016.07.03. 12:28
null
Storck szeretne segíteni a kluboknak, de utasítani nem akarja a vezetőit (Fotó: AFP)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem egyedül az ő munkája teheti újra sikeressé futballunkat, hanem a klubok áldásos tevékenységére is szükség van ehhez.

„A világbajnoki selejtezősorozat nehezebb lesz, mint az Európa-bajnoki volt, Svájc és Portugália is magasabb szinten van rangsorolva nálunk – mondta Storck az M4 Sportnak. – Szeptemberben már újra tétmeccs vár ránk, nincs sok időnk. Bízom benne, hogy a magyar csapatok a lehető legtovább jutnak az európai kupaporondon, az Európa-ligában, a Bajnokok Ligájában. A fiatal játékosoknak szükségük van nemzetközi tapasztalatra.”

„Az előrelépés nemcsak az én munkámon múlik, lényeges, hogy a klubok is magas szinten dolgozzanak és közelítsenek a nemzetközi élvonalhoz. Nem az én feladatom például az, hogy a játékosoknak megfelelő erőnlétük legyen. Fontos az is, hogy pozitívan gondolkodjanak a futballisták, mert az ebből származó magabiztosság rengeteget számít.”

„Amikor a játékosok megérkeznek a válogatotthoz, tudnom kellene, milyen fizikai állapotban vannak. Csak egy-két klubtól kapok ilyen jelzéseket, mert a többi egyesület nem az én felfogásom szerint működik. Németországban és Angliában ez a megszokott, Magyarországon azonban még nem terjedt el, ami nem túl szerencsés.”


Storck szerint a hosszú távú sikerekhez további változások kellenek, ebben jó példa Ausztria és Svájc. Utánpótlás-akadémiákra van szükség, különleges edzésekkel és menetrenddel.

„Az MLSZ-szel próbálkozunk, hogy változtassunk, de nem akarom én megmondani a kluboknak, hogyan vezessék az egyesületüket. Ez nem az én munkám. Mindenkinek megvan a maga felfogása. Elképzelhető, hogy tudunk majd segíteni abban, hogy a helyes utat mutassuk, ám utasítani senkit sem fogunk. Rá kell jönniük a kluboknak, hogy sikeres ez az út.

A mieink szövetségi kapitánya elmondta azt is, hogy a sikeres szereplés nem a szerencsének, hanem a kemény munkának köszönhető. A magát „munkamániásnak” nevező szakember most azonban pihenőre tér, két hét szabadságot vesz ki, hogy utána újult erővel vághasson neki a világbajnoki selejtezővel kapcsolatos feladatoknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik