FTC: Doll elmondta, játékosai miért nem mentek ki a drukkerekhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.29. 11:36
A Ferencváros labdarúgócsapata sima győzelmet (9–0) aratott Koroncón a megye II-ben szereplő helyiek ellen a Magyar Kupa 7. (a főtábla 2.) fordulójában. A találkozó lefújását követően a Fradi-játékosok csak a pályáról köszönték meg a biztatást és nem mentek oda a drukkerekhez, akik ezt sérelmezték. Thomas Doll a Fradi Médiának nyilatkozva magyarázattal szolgált.

„Elsősorban azt gondolom, hogy ez már túl hosszú ideje téma. Emlékszem még, hogy milyen szép pillanataink voltak a régi stadionban, és ezeket a pillanatokat sajnos az új stadionban már nem éltük át. Többet gondolkozunk a szkennerről és egyéb dolgokról, mint hogy örülnénk annak, ami az elmúlt években történt. Ismét fejlődött a klub, bajnokok lettünk, kétszer megnyertük a kupát, a fiúk fantasztikus munkát végeztek. Mérges lettem – először örültem Koroncón, hiszen olyan sok ember ott volt, nagyszerű volt a szervezés a vendéglátók részéről, nagyszerű volt az atmoszféra, örültem, hogy a szurkolóinkat láttam a kapu mögött, nagyon sokan ott voltak.”

„Utána viszont, őszintén megmondva, mérges lettem a meccsen. Nem értek olyan jól magyarul, de ha valaki a családomat – és az elnök a családomhoz tartozik – támadja... Hallottam, hogy mit énekeltek, ami dühít és szomorúvá tesz. Aztán, ahogy a meccs végén kifütyültek minket... Azt hiszem, teljesen normális, hogy nem futunk oda, miután ők a mi elnökünket kilencven percig falhoz állítják, ezután nem ünneplünk velük együtt. Azt gondolom, hogyha mi ezt mind együtt csináljuk, ha itt végre egység lenne, egy óriási szurkolói nagyhatalom lehetnénk Magyarországon a stadionokban. A szurkolóinkkal biztosan nyolc-kilenc-tíz ponttal többet szereznénk a szezonban. De be kellene fejeznünk ezeket a hatalmi játszmákat.”

Thomas Doll az interjúban hamburgi párhuzamot említett a szurkolói elkötelezettségre, majd kitért a mai, DVTK elleni bajnokira is.

NB I, 2016–2017, 14. FORDULÓ
OKTÓBER 29., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
15.30: Budapest Honvéd–Haladás (Tv: M4 Sport)
Budapest, Bozsik József StadionErdős József
17.30: Diósgyőri VTK–Ferencváros (Tv: M4 Sport – felvételről 21.45-től)
Miskolc, DVTK StadionSzabó Zsolt
17.45: Vasas–Videoton (Tv: M4 Sport)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Iványi Zoltán
18.00: Paksi FC–ÚjpestPaks, Paksi Stadion
Bognár Tamás
18.00: Gyirmót FC Győr–DebrecenGyőr-Gyirmót, Alcufer StadionVad II István
18.00: Mezőkövesd–MTK Budapest
Mezőkövesd,
Városi Stadion
Berke Balázs
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik