NB I: súlyos eltiltást kapott az Újpest labdarúgója – fegyelmik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.17. 09:30
null
Souleymane Diarra nehezen emésztette meg Karakó Ferenc döntését (Fotó: Földi D. Attila)
Súlyos, öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott Souleymane Diarra, az Újpest játékosa a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától. A Ferencvárost három tételben összesen 1.4 millió forintnyi büntetésre kötelezték „hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért”.

 

MÁJUS 16-I FEGYELMI HATÁROZATOK

NB I

Souleymane Diarra (Újpest) mint visszaeső – mert ellenfelét nyilvánvaló gólhelyzetben gáncsolta, amiért kiállították, majd a piros lap felmutatása után vehemensen reklamált a játékvezetőnél és közben két kézzel enyhén meg is lökte – 5 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A fegyelmi bizottság (FEB) a Ferencváros–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t mint visszaesőt hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos szabályzati előírások megsértésért 500 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A FEB tárgyalás megtartása után hatályában változatlanul fenntartotta az FTC-vel szembeni korábbi hasonló pénzbüntetést a Mezőkövesd elleni bajnokival (500 000) és a Budafok elleni Magyar Kupa-mérkőzéssel (400 000) kapcsolatban.

A FEB a Diósgyőr–Vasas meccsel kapcsolatban a Vasast mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (női játékvezető szidalmazása) 200 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. (A vizsgálat megindításáról itt írtunk).

A FEB az Újpest–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, más sportszervezet és politikus szidalmazása) 400 000 Ft, a Videotont mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 200 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

További határozatok itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik