NB I: „Doll csak a kulacsot vágta földhöz”; Pintér többet nem „bírózik”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.14. 23:54
null
Doll nem kegyelmezett a kulacsnak (Fotó: Török Attila)
A Puskás Akadémia a bajnokság első fordulójában és most, a 12. körben is 1–1-es döntetlenre végzett a Ferencvárossal. A mérkőzés után Máté Csaba és Pintér Attila értékelésében is volt szó a játékvezetőkről.

„Kicsit már talán lehiggadtak a kedélyek – kezdte Thomas Doll segítője, Máté Csaba, hiszen a Ferencváros vezetőedzőjét elküldték a találkozó alatt a kispadtól, így nem vehetett részt a sajtótájékoztatón. – A mérkőzés elején azt kaptuk, amit vártunk. Tudtuk, hogy egy szervezett csapattal állunk szemben, melyet nem egyszerű feltörni. Arra kértük a játékosokat, hogy türelmesen járassuk a labdát, a széleken próbáljunk meg mögéjük kerülni, beadásokból, illetve egyéni akciókból. Ebből született a gólunk is. Egy másodikkal lezárhattuk volna a meccset. Erre készültünk a második félidőben. Meg is volt rá az esélyünk, hiszen többször vezettük a védelemre a labdát. Ezeket a szituációkat jobban ki kell játszani, de ma nem sikerült. Illetve volt egy nagy lehetőségünk, ami kimaradt. 2–0-nál szerintem már nagyon nehéz dolga lett volna a Puskásnak."

A szakember ezután tért ki a játékvezetői döntésekre: szerinte a Puskás Akadémia véleményes büntetőből egyenlített.

„Az volt a probléma, hogy a játékvezető az egész mérkőzésen engedte a test, test elleni harcot. Előnyszabályt alkalmazott vagy nem fújta le az ilyen eseteket. Engedte, hogy a játékosok megküzdjenek a labdáért, ezért nem érezzük, hogy ez fault lett volna. A játékvezető azonban így döntött, így sajnos egy ponttal megyünk csak haza. Nagy lehetőséget szalasztottunk el arra, hogy az első helyre ugorjunk, hiszen a Vidi botlott, de úgy néz ki, nekünk is botlanunk kellett."

A Nemzeti Sport újságírója arról kérdezte, hogy mi vezetett Thomas Doll kiállításához?

„Szerintem semmi olyat nem mondott, amiért el kellett volna küldeni. Annyi történt, hogy a kulacsot a földhöz vágta. Ha ezért el kell valakit küldeni, akkor jogos volt, de szerintem nem volt az."

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Pintér Attila elégedettebb volt, mert úgy érzi: játékosainak sikerült megvalósítania azt, amit elterveztek.

„Mindkét csapat győzelemre játszott, így benne volt a levegőbe, hogy valamelyik fél előbb-utóbb hibázni fog. A szünetben rendeztük a sorainkat, cseréltünk, és a játékosok megértették, hogy miről fog szólni a meccs. Uraltuk a játékot, többet vállaltunk, mertünk futballozni, ami szerintem nagyon pozitív dolog. Visszajöttünk a meccsbe az egyenlítő góllal, és ha utána egy kicsit higgadtabbak vagyunk, akkor még a győzelmet is meg tudtuk volna szerezni. De egy ilyen nagyszerű csapat ellen egygólos hátrányból visszajönni is jó dolog. Úgyhogy gratulálok a srácoknak és sok sikert kívánok a Ferencvárosnak."

A felcsúti trénert is megkérdezte kollégánk a büntetőről. Válaszképpen kijelentette: nem szeretne a játékvezetéssel foglalkozni.

„Volt olyan nyilatkozatom, ami után pénzbüntetést kellett fizetnem, viszont én jövő héten is le szeretnék ülni a kispadra. Megfogadtam, hogy a játékvezetéssel nem foglalkozom többet. Mindenkinek megvan a saját főnöke, aki kielemzi a teljesítményét és eldönti, hogy jó ítéletet hozott-e. Viszont úgy gondolom, hogy volt a mérkőzésen olyan másik ítélet is, amivel lehetett volna vitatkozni. De nem teszem, nem az én dolgom, tudomásul veszem, hogy amit a játékvezető ítélt, azt nem lehet visszacsinálni. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy ha befújják a tizenegyest, akkor azt berúgjuk, és pontot szerezzünk, Úgyhogy tőlem többet játékvezetőzést nem fognak hallani. Annyit tudok elmondani, hogy az öltözőben megnéztem az esetet és kétség nem fér hozzá. A szabály az, hogy hátulról még támasztani sem szabad nagyon a játékost, és Otigba nemcsak lökött, de még rúgott is."

NB I, 2017–2018, 12. FORDULÓ
OKTÓBER 14., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Haladás–Bp. Honvéd 1–2
Sopron, Városi Stadion Andó-Szabó Sándor
1740
Diósgyőri VTK–Vasas FC 5–0
Debrecen, Nagyerdei StadionPintér Csaba
1081
Balmazújváros–Videoton FC 1–1
Balmazújváros, Városi StadionErdős József
1438
Újpest FC–Paksi FC 0–0
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Farkas Ádám2047
Mezőkövesd–Debreceni VSC 0–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Vad II István
1641
Puskás AkadémiaFerencváros 1–1Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
3127
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik