NB I: Marco Rossi is láthatta Horváth Krisztofert – mestermérlegek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.08.27. 13:09
null
Horváth Krisztofer (középen) két gólt szerzett a Puskás Akadémia ellen (Fotó: Földi Imre) <br />
Szombaton három mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB I-ben, lássuk a meccsek utáni edzői értékeléseket!  

 

DIÓSGYŐR–KISVÁRDA 2–0    

KUZNYECOV Szergej, a Diósgyőr vezetőedzője

–  Nyilván elégedett.     
Az első félidőben szinte mindent meg tudtunk valósítani abból, amit terveztünk. Mi uraltuk a meccset, nálunk volt többet a labda, a lehetőségeinkből kettőt gólra váltottunk. Boldog vagyok, mert szurkolóink megérdemelték már a hazai győzelmet.

 – Voltak a mérkőzésnek nehéz pillanatai?     
Természetesen voltak, hiszen a Kisvárda a kétgólos hátrány ellenére sem adta fel, a második félidőben öt perc után átvette az irányítást. Ennek ellenére a győzelmünk jogos, hiszen sokat tettünk érte.

– Mennyire sikerült érvényesíteni saját stílusukat?     
Ragaszkodunk hozzá. Sokat gyakoroljuk az edzéseken, most is rengeteget birtokoltuk a labdát, elvesztése után magasan letámadtunk, a visszaszerzést követően pedig támadtuk az ellenfél kapuját. Jöttek a gólok is, nincs okunk panaszra.

GERLICZKI Máté, a Kisvárda megbízott vezetőedzője

– Hogyan látta a kispadról a mérkőzést?     
– Az első félidőben igyekeztünk megszervezni védekezésünket, nehogy úgy járjunk, mint Debrecenben. Ez hagyott kívánnivalót maga után, de nem panaszkodhatunk, mert többször is meg tudtuk bontani a DVTK védelmét. A szünet után igyekeztük támadni a diósgyőriek szabadon hagyott területeit. Annyi volt a különbség a két csapat között, hogy a Diósgyőr az első félidőben két helyzetét gólra váltotta.

– A mérkőzés előtt a szervezettség fontosságát emelte ki a jó eredmény eléréséhez. Hogyan ítéli meg csapata teljesítményét?     
– Bosszant, hogy sikerült kidolgozni helyzeteket, ezek közül azonban egyet sem tudtunk gólra váltani. Az első félidőben nem volt tökéletes a védőmunkánk, mindkét oldalon mögénk tudtak kerülni a hazaiak. Amit a héten gyakoroltunk támadójátékban, abból sok elemet visszakaptunk.

– Két mérkőzés, két vereség – hogyan tovább?     
– Dolgozunk, mert jönnek az újabb feladatok. Igyekszünk javulni.

DOROS LÁSZLÓ

KECSKEMÉTI TE–PUSKÁS AKADÉMIA 4–1

SZABÓ István, a Kecskemét vezetőedzője

– Meglepte, hogy Luciano Slagveer, a vendégek jobb oldali szélsője ezúttal a bal oldalon futballozott?
– Különösebb problémát nem okozott, inkább a játékunkkal volt gond. A szünetben aztán megbeszéltünk ezt-azt, s ráéreztünk arra, hogy a vendégek jobb oldala sebezhető. A második félidőben láttam olyan jeleket a játékunkban, amelyek az előző bajnokságban jellemeztek bennünket.

– Horváth Krisztofer volt a meccs embere, jószerével minden helyzetet, még a tizenegyeseket is bal oldali akció előzte meg. Mi a véleménye a kezdőcsapatban először szereplő szélső játékáról?
– Nagyszerű labdarúgó, igazi egyéniség – mindig is szerettem az egyéniségeket. Kedvelem a játékát, ám tudnia kell, és tudja is, hogy egyedül gyorsan lehet előrejutni, ám ha a társakkal megy, sokkal messzebbre juthat az ember. Itt volt a meccsen Marco Rossi, kiváló szakembernek tartom, és nem venném a bátorságot, hogy bárkit is ajánljak a keretbe. Látja, tudja ő, ki alkalmas arra, hogy magyar válogatott legyen.

– Árulja el, hányszor edzettek a mérkőzés időpontjában a héten?
– Egyszer. Nemcsak délután volt meleg, hanem délelőttönként is. Nem vagyok híve a meccs időpontjára tervezett gyakorlásnak.

HORNYÁK Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője

– Mit gondol, a nagy meleg vagy a Kecskeméti TE ütötte ki a csapatát?
– Állítom, ha Lamin Colley gólját megadja a játékvezető, nem ez lesz a vége. Sajnos harmadszor esik meg velünk, hogy érvénytelenítik a gólunkat. Ettől még jól játszottunk, az első félidőben jelentős előnyt szerezhettünk volna, ha bemennek a helyzeteink.

– Elfogadja, hogy a jobb oldalán verték meg az együttesét?
– Egyértelmű. A hazaiak rátaláltak a gyenge pontunkra, és Horváth Krisztofer vezetésével megbontottak bennünket. Kár, mert tapasztalt labdarúgó védekezett a jobb oldalon, Quentin Maceiras, de érthetetlen módon nem tudta lezárni ezt az oldalt.

– Mivel magyarázható, hogy Lamin Colley egyre jobban futballozik? Az ön pedagógiai érzékének, a sok munkának vagy azért, mert türelmes volt vele?
– Mindegyikkel magyarázható. Sőt, van még egy negyedik is, mégpedig az, hogy a jó adottságú csatár felvette az elé dobott kesztyűt. Sokat beszélgettünk, sokat dolgozunk, ezért fejlődik fokozatosan. Kár, hogy a Kecskemét ellen nem sikerültek az elgondolásai, bár így is kiharcolt egy tizenegyest.

VAJDA GYÖRGY

ÚJPEST FC–ZTE FC 2–1

Nebojsa VIGNJEVICS, az Újpest FC vezetőedzője: – A ZTE jobban futballozott, szervezettebben játszott, mi inkább a védekezésre rendezkedtünk be. A korai vezetés után sokan azt hihették, ez sétagalopp lesz, hagytunk területet az ellenfélnek, ez hiba volt. Persze nem segített, hogy Vincent Onovo kiesésével elveszítettük az agresszivitást a középpályáról. Ezután Tamás Krisztián is megsérült. Úgy éreztem, mintha nem lett volna elég önbizalmunk, csak járattuk a labdát. A nagy meleg sem segített, de a lényeg, hogy három pontot szereztünk.

BOÉR Gábor, a ZTE FC vezetőedzője: – Kombinatívan, időnként nyomasztó fölényben futballoztunk. A második kapott gól sokkolóan hatott, ezután inkább kapkodtunk. Nem fér bele ennyi rövidzárlat, a jó befejezések pedig hiányoztak. A szerencse sem volt mellettünk, egyszer a lécet találtuk el. A keretünk? Mocsi Attila a napokban távozott, a klub nem utasíthatta vissza a török ajánlatot, míg Tajti Mátyás Újpestre tart, zajlanak az egyeztetések, ezért nem játszott. Gergényi Bence megbetegedett, Meshack Ubochioma hetek óta sérült, nem vagyunk egyszerű helyzetben. Bízom benne, hogy a Ferencváros ellen már több játékosra számíthatok.

CSERHÁTI ANDRÁS

NB I, 2023–2024, 5. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 26., szombat
Kecskemét–Puskás Akadémia 4–1
Kecskemét,Széktói StadionBognár Tamás
2780
Diósgyőr–Kisvárda 2–0
Miskolc,DVTK ArénaVad II István
6651
Újpest–Zalaegerszeg 2–1Budapest,Szusza Ferenc StadionFarkas Ádám
4003
Augusztus 27., vasárnap
15.30:Debrecen–MTK (Tv:M4 Sport+)Debrecen,Nagyerdei StadionKarakó Ferenc
17.30:Ferencváros–Paks (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama ArénaBerke Balázs
19.30:Fehérvár–Mezőkövesd (Tv:M4 Sport+)Székesfehérvár,Sóstói StadionBogár Gergő
AZ NB I ÁLLÁSA
1. Diósgyőri VTK 5 3 1 1 10– 5 +5 10
2. Debreceni VSC 3 3 8– 2 +6 9
3. Kecskeméti TE 4 3 1 8– 3 +5 9
4. Puskás Akadémia 5 2 2 1 9–10 –1 8
5. Újpest FC 5 2 2 1 8– 9 –1 8
6. Paksi FC 3 1 2 5– 2 +3 5
7. MTK Budapest 4 1 2 1 3– 3 0 5
8. Kisvárda 5 1 1 3 4– 9 –5 4
9. Ferencvárosi TC 2 1 1 6– 5 +1 3
10. Zalaegerszegi TE 5 1 4 4– 9 –5 3
11. Fehérvár FC 4 1 3 6–10 –4 1
12. Mezőkövesd 3 1 2 4– 8 –4 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik