Rettentő jó motiváció volt – Mészöly Géza reagált Kubatov Gábor kijelentésére

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.05.05. 10:25
Mészöly Géza szerint motiválta az Újpestet Kubatov Gábor kijelentése (Fotó: Török Attila)
Bennmaradt az Újpest az NB I-ben, miután 7–0-s győzelmet aratott a Diósgyőr ellen hazai pályán. A mérkőzés után a két vezetőedző értékelt.

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője a következőket mondta a 7–0-s győzelem után. 

„A győzelemben nemcsak bíztam, hanem azt éreztem, hogy ennek meg kell lennie. Annyi pechünk volt áprilisban, de ez a meccs a régi szép időket idézte: aki a hatvanas években elkésett az első tíz percről, az lemaradt két gólról. A félidőben azt kértem, hogy ne álljunk meg, és ma tényleg minden sikerült, a csapat megmutatta, hogy van egy ilyenfajta ereje is. Átérezte mindenki ennek a meccsnek a jelentőségét, s bár tudtuk, hogy a Kisvárda kikapott, mégis rajtunk volt a nyomás, hogy pontot kell szerezni.”

Arra, hogy Kubatov Gábor, a Ferencváros elnökének e héten tett kijelentése, miszerint »kiejtenénk az Újpestet, ha rajtunk múlna az utolsó fordulóban«, milyen hatással volt a lilák küzdőszellemére, a következőket mondta.

„Nem szeretnék erre nagyon reagálni, de akár mondhatjuk egy rettentő jó motiváló erőnek, hiszen a végén egész jól sikerült ez a Diósgyőr elleni meccs.”

Banai Dávid lecserélésről elmondta, a kapus sérüléssel bajlódott a héten, de szükség volt a rutinjára, így szó se lehetett arról, hogy ne ő védjen. A félidőben viszont úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak tovább. Molnár Zsombor pedig két bravúros védéssel hálálta meg a lehetőséget. 

Vladimir Radenkovics azzal kezdte, hogy elnézést kért a Diósgyőr szurkolóitól, s az első két gólt magára vállalta. 

„Sokkolták a csapatot azok a hibák, amelyeket a pontrúgásoknál elkövettünk, és ez kihatott az egész mérkőzésre. Láttam, hogy a szurkolók a félidőben elhagyták a stadiont, és azt kell mondjam, igazuk volt. Én is így döntöttem volna, ha ilyen teljesítményt látok. Amióta visszatértem Diósgyőrbe, folyamatosan mögöttünk állnak, kitartottak mellettünk jóban és rosszban, maximálisan odateszik magukat a szurkolásban, így megértem, hogy ilyen drasztikus döntést hoztak.”

LABDARÚGÓ NB I
31. FORDULÓ
Újpest FC–Diósgyőri VTK 7–0 (4–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 5833 néző. Vezette: Káprály
Gólszerző: Radosevics (6.), Keita (10.), Mörschel (30. – 11-esből), Ljujics (45.), Csoboth (58., 61.), Ambrose (72.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik