Győztes góllal is „üzent” Amer Gojak: Hiba volt lemondani rólam

BENCE BORBOLABENCE BORBOLA
Vágólapra másolva!
2024.06.24. 12:24
Amer Gojak jó passzokkal, lövésekkel és gólokkal bizonyította az FTC új szakmai stábjának, hogy lehet rá számítani (Fotó: Török Attila)
A korábbi edzőről, Dejan Sztankovicsról nem akar beszélni, a felkészülés első napja óta csakis az előtte álló új lehetőségre összpontosít – Amer Gojak ismét alapembere lenne a Ferencvárosnak.

Nehéz időszakon van túl Amer Gojak. Az elmúlt idényben Dejan Sztankovics vezetőedző kitette a keretből, hónapokig egyetlen tétmérkőzésen sem lépett pályára, úgy tűnt, a Ferencváros nem számít tovább a bosnyák középpályás játékára. Ő azonban nem adta fel, a szerb vezetőedző váratlan távozását követően a nyári felkészülést ismét az első kerettel kezdte, a klub vezetősége és az újonnan kinevezett Pascal Jansen pedig úgy döntött, minden olyan futballista megkapja a lehetőséget a bizonyításra, akiket korábban Dejan Sztankovics kitett a keretből. Anderson Esiti, Alekszandar Pesics, Owusu Kwabena és Amer Gojak is a csapattal kezdte el a felkészülést, amely szombat délután idei első edzőmérkőzését utóbbi találatával nyerte meg. A bosnyák középpályás lelkének értelemszerűen rendkívül jót tett a gólja, a szlovén élvonalba feljutó FK Nafta Lendava ellen az ő találatával győztek a zöld-fehérek 1–0-ra.

Vajon miként élte meg az elmúlt időszakot Amer Gojak, volt-e pillanat, amikor úgy érezte, nem lesz visszaút a Ferencváros első keretébe?

„Nehéz időszakon vagyok túl, de nem szeretnék a múlttal foglalkozni – mondta lapunknak a 27 éves, 35-szörös bosnyák válogatott futballista. – Nem lenne értelme visszafelé lövöldözni, történt, ami történt Dejan Sztankoviccsal. A felkészülés kezdete óta csakis az új kihívásokra koncentrálok, szeretném bizonyítani, hogy hiba volt lemondani rólam.”

A kezdeti néhány napos ráhangolódást követően az együttes az ausztriai Regedébe (Bad Radkersburgba) utazott, ahol ezekben a napokban is edzőtáborozik, a játékosok és a szakmai stáb (egyik) legfontosabb feladata, hogy minél hamarabb összecsiszolódjanak. A keret tagjainak minél gyorsabban rá kell érezniük, mit vár, mit kér tőlük az új holland vezetőedző, Amer Gojak szerint az első benyomások pozitívak.

„Két hete sem dolgozunk még együtt, de máris látható, felkészült vezetőedző érkezett hozzánk. Konkrét elképzelései vannak a labdarúgásról, tudja, mit akar játszatni a csapatával, nekünk, játékosoknak nincs más feladatunk, mint követni az utasításait. Úgy érzem, jó úton indultunk el, és ha összecsiszolódunk, szép időszak vár a Ferencvárosra. Az már most látható, hogy az edzéseken egyetlen pillanatra sem engedi a lazítást, az első perctől az utolsóig maximális koncentrációt kér. Ebből nem enged. Nála a fegyelemmel kezdődik minden.”

Noha az FK Nafta Lendava ellen az elmúlt napok kemény munkája miatt nehezen mozogtak a lábak, Amer Gojak szerint jó jel, hogy veszélyesen futballoztak, és sok helyzetet alakítottak ki. A csapatra július 23-án vagy 24-én már tétmérkőzés vár, a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a walesi The New Saints és a montenegrói FK Decsics párharcának győztesével találkozik. Amer Gojak jól ismeri a montenegrói együttest, felesége testvére az ottani élvonalban futballozott.

„Masszív, erős együttes, de egyelőre kár ezen filozofálni. Várjuk meg, melyik vár ránk a második selejtezőkörben. A célunk mindenesetre egyértelmű, az első akadályt mindenképpen sikerrel kell vennünk. Fizikailag és mentálisan is frissen, kipihenten vágtam neki a felkészülésnek, huszonhat napunk volt pihenni, ilyen sokra nem is emlékszem egész karrierem során. Élvezem az edzéseket, és örülök, hogy újra itt lehetek a csapatban.”

Csütörtökön a Sepsi lesz az ellenfél
A magyar bajnokcsapat a szombati, FK Nafta Lendava ellen 1–0-ra megnyert első felkészülési mérkőzést követően csütörtökön újra pályára lép. Pascal Jansen vezetőedző ezúttal az erdélyi, a korábbi magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck edzette Sepsi OSK ellen teszteli futballistáit, az idénybeli második felkészülési mérkőzés minden bizonnyal sokkal magasabb intenzitású lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik