NB I, NB II: gyakorlatilag támadót cserélt a Nyíregyháza és a Kazincbarcika

Vágólapra másolva!
2024.06.26. 11:25
Pinte Patrik (balra) a Szparihoz igazolt (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
Támadót igazolt a labdarúgó NB I-ben újonc Nyíregyháza Spartacus, a Kazincbarcikáról érkező Pinte Patrik a harmadik új játékosa a klubnak a nyáron. A Szparitól viszont Herjeczki Kristóf az NB II-es Kazincbarcikához került – számolt be róla a szabolcsiak honlapja.

A 27 éves Pinte Patrik Dunaszerdahelyen született, majd a Slovan Bratislava tagja volt. A korábbi szlovák korosztályos válogatott csatár az elmúlt idényben Kazincbarcikán játszott, de előtte évekig volt Magyarországon a Haladás labdarúgója is, míg a Zlaté Moravce színeiben Szlovákiában játszott az élvonalban. Legutóbb az NB II-ben 31 találkozón lépett pályára a barcikaiaknál, nyolc gólt szerzett, valamint két gólpasszt adott. Édesapja a szlovák válogatott Pinte Attila, aki a Ferencvárosban is futballozott. 

Örülök, hogy a Nyíregyháza megkeresett, nem is gondolkodtam sokat a döntésen, főleg, hogy egy NB I-es klub hívott. Tóth Balázzsal és Myke Bouard Ramosszal játszottam korábban együtt, nem lesz gond a beilleszkedéssel. Az első benyomások nagyon jók, bízom abban, hogy jó csapatunk lesz. Szeretnénk minél jobb eredményt elérni” – mondta a klubhonlapon Pinte Patrik.

 „Régóta monitoroztuk Patrikot, télen is már szóba került a szerződtetése, amely most valósulhatott meg. Kiváló mentalitású, rendkívül dinamikus támadó, aki több poszton is bevethető. Lendületes labdarúgó, akivel tovább gyorsulhat a játékunk” – tette hozzá Fekete Tivadar sportigazgató.

Pinte Patrikkal hároméves szerződést kötött a Nyíregyháza Spartacus. 

Ezzel együtt az is eldőlt, hogy Herjeczki Kristóf épp ellentétes irányt vesz, s a Szparitól Kazincbarcikára igazol. Herjeczki egyébként tavaly nyáron Gyirmótról szerződött Nyíregyházára, ahol nem tudott igazán meghatározó játékossá válni, 22 NB II-es bajnokin három gólt szerzett, de csak kilenc alkalommal volt kezdő.

A Kazincbarcika azt is bejelentette, hogy Lucas Marcolini személyében rutinos középpályás érkezett a klubhoz.

A brazil-magyar kettős állampolgárságú játékos 17 éves volt, amikor a Debrecenhez szerződött. Azóta, egy apró megszakítást leszámítva Magyarországon játszik, kétszeres Magyar Kupa-győztes, s a Kisvárda klubikonja, hiszen kilenc éven át volt a meghatározó futballistája a gárdának.

„A magyarul kiválóan beszélő játékos rutinja, technikai, taktikai tudása, alázata és akarata jó példa lehet a fiatalok számára, s kiváló tartást adhat fiatal csapatunknak” – olvasható a közleményben.

„Örülök, hogy itt vagyok Kazincbarcikán – idézte a klub honlapja a 34 éves Marcolinit –. Remélem, hogy sikeres idényünk lesz. Sok ismerős arccal találkoztam már első alkalommal is, s úgy gondolom, nem lesz probléma a beilleszkedéssel. Az edzői stáb egy részét is jól ismerem, dolgoztunk már együtt. Nagyon bízom abban, hogy jó döntés volt, hogy a Kazincbarcikát választottam új klubomként, most pedig belevágunk a munkába, és készülünk ezerrel, hogy nagyon jó idényünk legyen!”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Kovács Milán (Gyirmót FC Győr), Pinte Patrik (Kazincbarcika), Tóth Balázs (Diósgyőr)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatér: Cseh Norbert (Tiszaújváros), Németh Barnabás (BFC Siófok), Pataki Bence (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Dala Martin (Fehérvár FC, kölcsön után), Farkas Bendegúz (Puskás Akadémia, kölcsön után)
Távozók: Herjeczki Kristóf (Kazincbarcika), Sigér Ákos (szabadon igazolható), Vass Patrik (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér klubjához: Vida Kristopher (Kisvárda) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Nagy Dominik (ETO FC Győr, Vasas FC, szabadon igazolható)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC-NÉL
Érkezett: Herjeczki Kristóf (Nyíregyháza), Lucas Marcolini (Kisvárda)
Távozott: Csatári Gergő, Vincze Dániel (mindketten Diósgyőri VTK – kölcsönből vissza), Dobozi Krisztián (román-magyar, Sepsi OSK – Románia – kölcsönből vissza), Kotula Máté (Mezőkövesd Zsóry FC – kölcsönből vissza, onnan Kecskeméti TE), Papp Milán (Kecskeméti TE), Pinte Patrik (Nyíregyháza), Szekszárdi Milán (Paksi FC – kölcsönből vissza)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik