Vármegyén belül váltott, marad az NB I-ben a cseh középpályás

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 11:26
Jaroslav Navrátil Nyíregyházára igazolt (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
A labdarúgó NB I-be feljutó Nyíregyháza Spartacus hivatalos honlapján számolt be róla, hogy megszerezte az élvonalból kieső Kisvárda cseh labdarúgóját, Jaroslav Navrátilt.

A 32 éves cseh középpályás 2020-ban igazolt Magyarországra a holland Go Ahead Eaglestől, s a Kisvárda színeiben minden sorozatot figyelembe véve 134 mérkőzésen 17 gólig és 13 gólpasszig jutott, s tagja volt a 2021–2022-es idényben ezüstérmes csapatnak is, ám nem követi a csapatot a másodosztályba, s a vármegyén belül váltott klubot, ugyanis az NB I-be feljutó Nyíregyháza Spartacus szerződtette őt. 

„Jaroslav Navrátil személyében tapasztalt, sokat megélt labdarúgóval erősítettünk. Tipikusan olyan játékos, aki a pályán, és azon kívül is nagy segítségünkre lehet, a fiatalok sokat tanulhatnak tőle. Nemcsak a támadások befejezésében, hanem a kiszolgálásban is hatékony” – mondta Fekete Tivadar, a Nyíregyháza sportigazgatója.

„Játszottam már korábban a Nyíregyháza ellen edzőmérkőzésen, és követtem az eredményeiket. Úgy gondolom, egy nagyon jó csapat, amit a másodosztályban bizonyítottak is, nagy különbséggel nyerték a bajnokságot. Vannak ismerősök, Kovácsréti Márkkal futballoztam együtt, úgy érzem remek szakmai stáb dolgozik a klubnál, ezért is fogadtam el az ajánlatot” – mondta a két évre szóló szerződést kötő Jaroslav Navrátil.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Jaroslav Navrátil (cseh, Kisvárda), Szlobodan Babics (szerb, OFK Petrovac – Montenegró), Kovács Milán (Gyirmót FC Győr), Pinte Patrik (Kazincbarcika), Tóth Balázs (Diósgyőr)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatér: Cseh Norbert (Tiszaújváros), Németh Barnabás (BFC Siófok), Pataki Bence (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Dala Martin (Fehérvár FC, kölcsön után), Farkas Bendegúz (Puskás Akadémia, kölcsön után)
Távozók: Herjeczki Kristóf (Kazincbarcika), Sigér Ákos (szabadon igazolható), Vass Patrik (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér klubjához: Vida Kristopher (Kisvárda) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Nagy Dominik (ETO FC Győr, Vasas FC, szabadon igazolható)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik