BL: Ha a lemez megugrik, akkor gond van! – Pascal Jansen

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.07.29. 20:33
null
A Ferencváros kedd este a walesi bajnok, a The New Saints otthonában lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezője második fordulójának visszavágóján. Az első, 5–0-ra megnyert mérkőzés után Pascal Jansen, a zöld-fehérek vezetőedzője elárulta, sejti, miként próbálkozna meg az ellenfél a hátrány ledolgozásával, és ezt meg is osztotta játékosaival.

 

– Az első mérkőzés után hamarjában leszögezte, a feladatot még nem teljesítették… Sikerült ezt tudatosítania labdarúgóiban?
– Már rögtön a meccs után felhívtam erre a figyelmüket. A Bajnokok Ligáját tisztelni kell, máskülönben komoly pofonba szaladhat az ember. A második mérkőzést sem vehetjük félvállról, oda kell tennünk magunkat, de leginkább magunkra szeretnénk koncentrálni. Szeretnénk tovább csiszolni a taktikánkat, ám a szemünk előtt az lebeg, hogy a következő körbe jussunk.

– A brit nem az a típus, aki könnyen feladja. Számít rá, hogy az első perctől nekiesnek a Fradinak, és megpróbálják a lehetetlent?
– Mindenre felkészültünk. Múlt héten öt gólt kaptak Budapesten, biztos vagyok benne, szeretnének ezen túllépni. Biztosan megvannak a saját céljaik erre az összecsapásra… Sejtem, miként szeretne az ellenfél ezen a mérkőzésen játszani, és ezt meg is osztottam a futballistáimmal.

– Műfüves pályán kell játszaniuk. Ez okozhat gondot?
– Nem. Nem szabad. Az ellenfélnek ez a hazai pályája, de nem okozhat gondot számunkra sem az efféle talaj.

– Marquinhos nem utazott a csapattal a visszavágóra. Lehet tudni, hogy miért?
– Nem volt bevethető. Ahogy Botka Endre vagy éppen Pászka Lóránd sem utazott el velünk.

– A zene fontos része családjának, édesanyja énekes, édesapja billentyűs volt. Ebből a megközelítésből a futballt is felfoghatjuk egyfajta szimfonikusnak. Merített bármit edzői filozófiájához a zenéből?
– Nagyon sokat. Nyugodtan mondhatom, a zene igenis része a futballról alkotott filozófiámnak. Amikor mi birtokoljuk a labdát, folyamatosan nekünk kell irányítani a játékot. Ha a felvétel megakad, ha a lemez ugrik, akkor gond van. Így van ez a futballban is.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
20.00: The New Saints (walesi)–Ferencvárosi TC – élőben az NSO-n!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik