Demjén Patrik: Stabilabb játékot várok el magamtól

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.07.26. 08:45
Demjén Patrik (Fotó: MTK Budapest)
Visszatérés! Demjén Patriknak, az MTK kapusának mindig fontos marad Zalaegerszeg, ahol pénteken ellenfélként lép pályára.
 

Kezdődik a bajnokság – az MTK Budapest tagjai közül Demjén Patrik, Kocsis Gergő és Stieber Zoltán volt a ZTE FC játékosa korábban, a szakmai stábba Julian Jenner érkezett Egerszegről a Hidegkuti Stadionba.

„Nekem mindig fontos marad a zalai klub  – mondta lapunk kérdésére Demjén Patrik, az MTK 26 éves kapusa. – Ott kaptam meg a lehetőséget, hogy bemutatkozzak az első osztályban, onnan kerültem be a válogatott keretbe, talán mondhatom, stabil élvonalbeli kapus ott lett belőlem. Mindig jó szívvel gondolok a városra, a klubra, nagyszerű lesz találkozni a régi ismerősökkel. Még a nyári szünet idején eszembe jutott, jó lesz újra Egerszegre menni, és akkor bevillant: ez lesz a rajtunk! Nem tudom, miért éppen ez ugrott be…”

Az MTK Budapest 62 gólt kapott az előző OTP Bank Liga-idényben, ennél többet csak a kieső Mezőkövesd (63), valamint az Újpest (67) szedett be, az új bajnokságban a legfontosabb célja az lehet a kék-fehéreknek, hogy jelentősen javuljon a védekezésük. Amikor a kapus úgy fogalmazott, sikeresebb bajnoki szereplésben bízik, visszakérdeztünk: mi számít sikernek? Ha az előző kiírásban nyolcadik csapat kilencedik lesz csak, de ötvennél kevesebb gólt kap? Vagy ha öttel több pontja lesz, mint legutóbb, de azzal is csak nyolcadik – akkor sikeresebb lenne az év?

„Érdekes, összetett kérdés  – válaszolta hosszas fejtörés után Demjén Patrik. – Nem kérdés: rengeteg gólt kaptunk, sokat dolgoztunk azon, hogy e tekintetben javuljunk. A legfontosabb mégis a csapat eredményessége, vagyis ha az előző bajnokságot a nyolcadik helyen zártuk, mindenképpen lépjünk előre a tabellán. Ha ez kevesebb szerzett ponttal sikerül? Ez már fogósabb felvetés. Újoncként a biztos bennmaradás volt a legfontosabb, sikerült, most a stabil középmezőny a cél. Szerintem összefüggenek a részletek: ha kevesebb gólt kapunk, vélhetően több pontot szerzünk, és akkor nagy esély van arra, hogy a tabellán is előrelépjünk. A csapat a legfontosabb, úgyhogy az ötven kapott gól alatti kilencedik helyet előre nem írnám alá. A személyes céljaim? Szeretnék többet hozzátenni a csapat teljesítményéhez, kiegyensúlyozottabb, stabilabb játékot várok el magamtól. Nagyon sokat dolgoztunk a felkészülés idején, bizakodva várom a bajnoki rajtot.”

NB I
1. FORDULÓ
Július 26., péntek
18.00: Zalaegerszegi TE FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!
20.15: Nyíregyháza Spartacus FC–ETO FC Győr, Mezőkövesd (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!

Július 28., vasárnap
18.50: Újpest FC–Puskás Akadémia FC – élőben az NSO-n!
18.50: Diósgyőri VTK–Paksi FC – élőben az NSO-n!
18.50: Kecskeméti TE–Fehérvár FC (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik