Fehérvár: az angol középpályás visszamondta a szerződését – NS-infó

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.07.02. 14:54
George Dobson jelen állás szerint mégsem lesz a Fehérvár játékosa, hiába írt alá a télen előszerződést (Fotó: Fehérvár FC, archív)
A Nemzeti Sport értesülései szerint családi okokra hivatkozva visszamondta fehérvári szerződését az angol középpályás, az Arsenalban nevelkedett George Dobson, aki már télen aláírt a Fehérvár FC-hez, az előszerződés július 1-jén lépett volna életbe.

 

Hónapok óta tart a huzavona Fehérváron az angol harmadosztályú Charltontól kinézett 26 éves középpályás, George Dobson körül, akinek a nyáron lejárt a szerződése a londoni klubbal és már a télen elkötelezte magát a Fehérvár FC-hez, július 1-jén azonban mégsem csatlakozott a magyar csapathoz.

Dobsont már télen megszerezte volna a Fehérvár FC Londonból, de a Charlton Athletic az utolsó pillanatban visszalépett, pedig szóban már megállapodtak a klubok, így a középpályás a téli átigazolási időszakban nem tudott Magyarországra igazolni, meg kellett várnia, amíg Londonban lejár a szerződése. Utolsó idényében ennek ellenére kitett magáért, 43 bajnokin két góllal és négy gólpasszal segítette bennmaradáshoz csapatát. Ezután azonban elköszönt a klubtól, hiába ragaszkodtak hozzá a csapat szurkolói és a menedzser, Nathan Jones is. Hivatalos oldalán el is búcsúztatta a Charlton.

Ezek után július 1-jén kellett volna csatlakoznia az időközben edzőt váltó – a Dobsonnal télen már egyeztető Bartosz Grzelak helyét Pető Tamás vette át – Fehérvár keretéhez. Úgy tudjuk, a középpályás múlt héten megérkezett Fehérvárra, és ezen a héten mutatták volna be, de családi okokra hivatkozva végül visszamondta a szerződését. Információink szerint már nincs is Magyarországon.

A klub megkeresésünkre egyelőre nem kívánta kommentálni az ügyet.

A fehérváriakhoz kapcsolódó értesülésünk, hogy a héten Újpestre szerződött Gergényi Bence helyére az ETO FC Győr Fehérvárról származó játékosát, Csontos Dominikot szemelte ki a klub. Azonban mivel a védő nemrég hosszabbított az ETO-val, kérdés, meg tudna-e állapodni a Fehérvár a győriekkel a játékos szerződtetéséről.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: George Dobson* (angol, Charlton Athletic – Anglia, szabadon igazolhatóként)?, Bohdan Melnik (ukrán-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Tóth Balázs (Puskás Akadémia, kölcsön után végleg) 
*Információink szerint visszamondta a szerződését.
Kölcsönből visszatért: Babos Bence (FC Ajka), Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus), Lirim M. Kastrati (koszovói-albán, NK Lokomotiva Zagreb –  Horvátország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Bedi Bence (Zalaegerszeg – szabadon igazolható), Csontos Dominik (ETO FC Győr)
Távozók: Bese Barnabás (Újpest), Gergényi Bence (Újpest), Hangya Szilveszter (szabadon igazolható), Rúben Pinto (Rúben Rafael Melo Silva Pinto, portugál), Emil Rockov (szerb-magyar, FK Srajaevo – Bosznia-Hercegovina), Sigér Dávid (Sepsi OSK – Románia), Szabó Levente (diósgyőri kölcsön után Eintracht Braunschweig – Németország, szabadon igazolhatóként) 
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatért klubjához: Mamoudou Karamoko (francia-elefántcsontparti, FC Köbenhavn – Dánia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus, ismét kölcsönbe?), Fiola Attila (lejárt a szerződése), Franck Bambock (kameruni-francia, legutóbb Panetolikosz – Görögország, kölcsönben)

 


 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik