NB I: a Nyíregyháza szerződtette a KTE brazil játékosát

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.30. 16:37
Matheus Leoni Nyíregyházán folytatja (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
A labdarúgó NB I-ben újonc Nyíregyháza Spartacus bejelentette, hogy szerződtette a Kecskemétről távozó brazil védőt, Matheus Leonit.

 

A 32 esztendős játékos hazájában több csapatban is játszott, majd 2016-ban a svájci élvonalban, a Neuchatel Xamaxban folytatta pályafutását. Aztán 2021 januárjáig Bulgáriában futballozott, majd a Kisvárda szerződtette, ahol két évet töltött, és alapembernek számított. Az előző idényben a KTE labdarúgója volt, 23 NB I-es meccsen lépett pályára – és két gólpasszt adott –, így összesen 94 alkalommal szerepelt a magyar élvonalban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Nyíregyházán folytathatom pályafutásomat. Nyomon követtem a csapat játékát, tavaly pedig találkoztunk is a Magyar Kupában, akkor még ellenfélként érkeztem. Agresszív, kemény játékot játszik a csapat, tetszik az a szakmai felfogás, mely a klubnál van, és igyekszem mindenben segíteni a Spartacust” – mondta új klubja honlapjának Matheus Leoni.

„Leo személyében terveink szerint sikerült megerősíteni a bal oldali szárnyvédő pozíciót. Fontos volt, hogy ott is meglegyen a kellő versenyhelyzet. A tavalyi szezonban egy játékosunk volt erre a posztra, ezért ide mindenképp szerettünk volna hozni labdarúgót. Matheus Leoni évek óta Magyarországon játszik, kellő tapasztalattal rendelkező, képzett labdarúgó, aki mind védekezésben, mind támadásban a csapat hasznára lehet” – árulta el Fekete Tivadar sportigazgató.

A magyarul is beszélő, a brazil mellett olasz állampolgárságú bal oldali védővel 1+1 éves szerződést kötött a Nyíregyháza.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Szlobodan Babics (szerb, OFK Petrovac – Montenegró), Ranko Jokics (szerb, Borac Banja Luka – Bosznia-Hercegovina), Kovács Milán (Gyirmót FC Győr), Matheus Leoni (Kecskeméti TE), Jaroslav Navrátil (cseh, Kisvárda), Pinte Patrik (szlovák-magyar, Kazincbarcika), Tóth Balázs (Diósgyőri VTK), Eppel Márton (Warta Poznan – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők: Farkas Bendegúz (Puskás Akadémia, ismét kölcsön)
Kölcsönből visszatér: Cseh Norbert (Tiszaújváros), Pataki Bence (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: –
Távozók: Herjeczki Kristóf (Kolorcity Kazincbarcika), Novák Csanád (szabadon igazolható), Sigér Ákos (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Vass Patrik (Tatabánya, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Németh Barnabás (siófoki kölcsön után Vasas)
Kölcsönből visszatér klubjához: Vida Kristopher (Kisvárda) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik