NB I: megszerezte korábbi kölcsönjátékosát a DVTK

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 17:47
Fotó:
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK szerződtette a horvát kapust, Karlo Senticet, aki korábban kölcsönben már védett a piros-fehéreknél.

 

Korábban már írtunk róla, hogy a miskolci csapattal készülő Karlo Sentic szerződést kaphat a klubtól, ami meg is történt, erről a DVTK hétfőn a hivatalos oldalán számolt be. A 23 éves kapus 2023 őszén már kölcsönjátékosként védett Diósgyőrben – kilenc mérkőzésen kapott lehetőséget –, majd visszatért a Hajduk Splithez, amely aztán a kazah Ordabaszinak adta kölcsön. A 193 centiméter magas játékos június végén már a DVTK-nál edzett, és végül egyezségre jutott a horvát egylettel, megvásárolva a Transfermarkt szerint 300 ezer eurót érő kapus játékjogát.

„Azzal a szándékkal tértem vissza, hogy még többet adjak ennek a klubnak, ennek a szurkolótábornak és ennek a városnak, mint tavaly ősszel – fogalmazott Sentic a diósgyőri honlapnak. – A távozásomat követően Kazahsztánba vezetett az utam, ahol nem azt kaptam a bajnokságtól, amit vártam. Gyorsan kiderült, hogy az kiváló liga az idősebb játékosoknak a pályafutásuk lezárását megelőző időszakban, de én még fejlődni szeretnék, ezért vissza akartam térni Európába. Amikor szerződést bontottam, bár több ajánlatom is volt, mindenképpen Diósgyőrben szerettem volna folytatni. Továbbra sem a nagy szavakkal szeretnék kitűnni, hanem a pályán nyújtott teljesítményemmel.”

A korábbi horvát U21-es válogatott kapus átesett a szokásos orvosi vizsgálaton, aláírta szerződését – azt azonban a DVTK nem közölte, hogy ez hány évre szól.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Herbák Máté (SV Bergfried Németország), Karlo Sentic (horvát, Hajduk Split – Horvátország)
Kölcsönbe érkezők: Uros Drezsgics (szerb, Rubin Kazany – Oroszország), Huszár Marcell (ETO FC Győr), Marko Rakonjac (szerb-montenegrói, Lokomotiv Moszkva – Oroszország, legutóbb kölcsönben Topolyai SC – Szerbia), Varga Zétény (FTC)
Kölcsönből visszatérhet: Benkő Péter (szlovák-magyar, Salgótarján BTC), Csatári Gergő (Kolorcity Kazincbarcika), Jeremie Obounet Moussango (gaboni, FC Kosice Kassa, Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Mohammed Rarszalla (marokkói, FC Kosice – Kassa, Szlovákia, szabadon igazolható), Sinisa Sanicanin (bosnyák, Partizan Beograd – Szerbia, szabadon igazolható)
Távozók: Ondrej Baco (cseh, szabadon igazolható), Bánhegyi Bogdán (Kolorcity Kazincbarcika), Csirmaz István (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Farkas Dániel (szabadon igazolható), Kispál Tamás (egri kölcsön után Bicske, szabadon igazolhatóként), Pernambuco (José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos, brazil, szabadon igazolható), Szamosi Ádám (Kolorcity Kazincbarcika), Tóth Balázs (Nyíregyháza Spartacus), Tóth Borisz (siófoki kölcsön után szabadon igazolható), Viczián Ádám (tiszakécskei kölcsön után Békéscsaba, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Bokros Szilárd (FC Kosice – Kassa, Szlovákia)
Kölcsönből visszatér klubjához: Szabó Levente (Fehérvár FC, onnan Eintracht Braunschweig – Németország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Godfrey Bitok Stephen (nigériai)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik