Bognár György: Úgy látszik, Magyarországon csak a Ferencvárosnak lehet halasztani…

Vágólapra másolva!
2024.08.11. 09:32
Bognár György szerint jól jött volna a csapatának egy hét pihenő (Fotó: Török Attila)
Mint arról már beszámoltunk a labdarúgó NB I harmadik fordulójában a Ferencváros 2–0-ra győzte le a DVTK-t, míg a Paks 3–1-re kapott ki a Zalaegerszegtől. Mutatjuk, hogy reagáltak a vezetőedzők a mérkőzések után.

Vladimir RADENKOVICS
a DVTK vezetőedzője

– Több volt a meccsben?     
– Kihoztuk magunkból a maximumot a nagyon erős ellenféllel szemben. Mély elemzést igényel, miért adunk rendszeresen ajéndékokat az ellenfélnek. A labdát megszerzetük a védőharmadban, ám kétszer is eladtuk, és ezekből lett a gól. Bényei Ágostonnal szerettem volna stabilitást adni a csapat középpályásjátékának, ám öt perc után megsérült, ami a fordulópontot jelentette.

– A kétcsatáros felállás nem hozta meg a kívánt eredményt, gyenge volt a támadójáték. Mi hiányzott?     
– Mivel a Fradi legalább hatvanöt százalékban birtokolja a labdát, az volt az elképzelésünk, hogy a két erős csatárunk többet hozzátesz a játékunkhoz a rögzített helyezeteknél, a felíveléseknél, megtartják a labdát, zavart kelthetnek és bíztam benne, hogy megoldjuk a gyors átmeneteket. Több kapu elé küldött labdára lett volna szükség, így a támadók nem tudták kamatoztatni az erényeiket.

– Hogy sült el a kapuscsere?     
– Őszintén mondom, mindkét kapusommal elégedett vagyok. Artem Odincov az első két fordulóban öt gólt kapott, a legtöbbet védelmi hiba előzte meg, és ez megtépázta az önbizalmát. Beszéltünk vele, úgy láttam, az a legjobb, ha cserélek a poszton, mert Karlo Sentic is kiváló kapus. A teljesítményével elégedett vagyok, örültem a játékának.

Pascal JANSEN
a Ferencváros vezetőedzője

–  A végére magabiztos lett a győzelem.     
– Nem teljesítettünk jól kedden a Bajnokok Ligájában, ezért az volt a célunk, hogy a vereség után csapatként álljunk helyt – úgy gondolom, ez sikerült. Lehetett volna magasabb a játékunk színvonala, annak ugyanakkor nagyon örülök, hogy nem kaptunk gólt és szereztünk kettőt, azzal együtt, hogy a második félidőben több helyzetből is betalálhattunk volna. Innentől kezdve készülünk a Midtjylland elleni visszavágóra.

– Mit remélt és mit kapott a hármas cserétől?     
– Tervben volt, hogy egy óra elteltével belenyúlok a meccsbe. A változtatásokkal azt akartam elérni, hogy továbbra is uraljuk a középpályát. Cristian Ramirez és Philippe Rommens beállítása maximálisan szolgálta ezt a célt, frissességet hoztak, míg Kristoffer Zachariassentől azt reméltem, a védelem mögé kerül. Sajnos, a helyezeteink többsége így is kimaradt, a második gól sokat váratott magára.

– Meglepte, hogy ilyen kitartóan védekeznek az ellenfelek az NB I-ben a Ferencváros ellen?     
– Egyáltalán nem, mert ha valaki a Fradi ellen játszik, tudja jól, hogy az ország egyik legjobb csapata ellen lép pályára, és szeretne minél kevesebb gólt kapni. Nagy kihívás, hogy megteremtsük a helyezeteinket ilyen körülmények között, örülök, hogy ezen a bajnokin sikerült lerombolnunk a falakat. Hollandiában is hasonló volt a helyzet, fel kellett törnünk az ellenfelek védekezését, ám eddigi tapasztalataim alapján ott könnyebben kinyíltak a csapatok, mint Magyarországon.

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC 0–2 (Ben Romdan 21., 90+3. – az elsőt 11-esből)
Miskolc, DVTK Aréna, 8050 néző. Vezette: Káprály

MÁRTON Gábor
A ZTE FC vezetőedzője

– Megvan az első győzelem – boldog?     
– Örülök, leginkább annak, hogy jó és eredményes is volt a játékunk, úgyhogy megérdemelten győztünk. Nem szeretnék telhetetlen lenni, de sok helyzetünk volt még, további gólokat szerezhettünk volna. A Paks halasztani akart, mi segítettünk volna neki, ám a szövetség nem engedélyezte.

– Nagyszerű egyéni teljesítményeket lehetett látni a ZTE-ben, de Dénes Csanád Vilmos kiemelkedett a mezőnyből.    
– A futball csapatjáték, ám fontos, hogy legyenek olyan játékosok, akik képesek a pluszteljesítményre. Persze ne feledjük, vannak olyanok is, akik a háttérben kulimunkát végeznek, robotolnak, nélkülük nem lenne az átlagnál is jobb egyéni teljesítmény. Ez így kerek. Persze, örülök, hogy fiatal magyar játékosok játszottak remekül.

– Mit lehet tudni a hét közben megsérülő Yohan Croizet-ről?     
– Sajnos, súlyos sérültjeink vannak, Yohan Croizet bokája a pénteki edzésen sérült meg, egyelőre nincs pontos diagnózis, pedig a Paks ellen a kezdőcsapatban kapott volna helyet. Nem vagyunk sokan, remélem, minél hamarabb felépülnek a sérültek.

BOGNÁR György
A Paks vezetőedzője

– Hogyan értékeli a mérkőzést?     
– A ZTE játékosai sokkal frissebbek voltak, mint mi, de erre számítottunk is. Természetesen nem mondtunk le a három pontról, ám a keddi Konferencialiga-selejtező fontosabb. Próbáltunk behozni kreatívabb, veszélyesebb játékosokat, azonban fáradtan mozgott a csapat, sok helyezkedési hiba volt, lassú volt a mozgás, nem zártak egymás mögé a játékosok, sok párharcot veszítettek. Ennél sokkal nagyobb nyomást tudunk helyezni az ellenfélre.

– Meglepő módon kevesebb beadással és fejessel próbálkozott a Paks. Mi ennek az oka?    
– A szélen játszók sem voltak aktívak, eljutott hozzájuk a labda, ám az tőlük nem nem ment be középre. Nem volt súlya a játékunknak sem elöl, sem hátul. Jól jött volna most egy hét szünet, hogy keddre teljesen rendben legyünk, de úgy látszik, Magyarországon csak a Ferencvárosnak lehet halasztani…

– Kedden milyen visszavágóra számít?     
– Aki látta a szerdai kupamérkőzésünket, az gondolhatja, hogy milyen lesz… Szóval nem biztos, hogy a futballról szól majd.

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
ZTE FC–Paksi FC 3–1 (Bakti 21., Mim 62., Németh D. 68., ill. Ötvös 83.)
Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 2379 néző. Vezette: Pintér Cs.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik