Elmenekült az odesszai bombázás elől – aláírt a ZTE-hez

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 15:11
Jack Ipalibo korábban kilencven meccsen szerepelt a norvég élvonalban (Fotó: godset.no)
Egy hete Zalaegerszegen készül, és múlt pénteken, az osztrák Hartberg elleni edzőmeccsen is szerepelt a ZTE-ben a nigériai középpályás, Jack Ipalibo, aki keddre szerződést is kötött a klubbal. A korábban Spanyolországban, Norvégiában, Görögországban, legutóbb pedig Ukrajnában szerepelt játékos meglehetősen kalandos úton került Magyarországra...

 

 

Az egy hete Zalaegerszegen készülő, 26 éves Jack Ipalibo kalandos történetét a játékos Magyarországra szerződésében közvetítőként szerepet játszó menedzser, ifjabb Sándor István nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Jack Ipalibót hosszabb ideje ismerem. Spanyolországban, Norvégiában és Görögországban is szerepelt. Tisztában vagyok a képességeivel, így amikor a télen az ukrán Csernomorec Odessza belső középpályást keresett, bátran mertem őt ajánlani, és meg is felelt a klub elvárásinak – kezdett bele Ipalibo történetébe a játékosügynök. – Az ukrajnai háború ugyan kicsit megijesztette a játékost, mert mint kiderült, Nigériából is voltak ilyesfajta kellemetlen emlékei, de a klubnál megnyugtatták, hogy Odessza nem tartozik a közvetlen frontvonalba, nincsenek harcok a városban. Aztán alighogy aláírt és játszott két bajnoki meccset, bombatámadások érték a várost, ami után annyira megijedt, hogy azonnal elhagyta az országot is. A klubbal egy ideig még volt egy kis jogvita, de végül szabadon igazolható játékossá vált, így a nyáron már több magyar klubnak is tudtam ajánlani a szerződtetését.”

Ipalibo 2016-ban Nigériából került a spanyol Villarreal utánpótlásába. A spanyol klubnál az első csapatáig nem jutott el, 2019-ben a norvég Strömsgodset szerződtette. Kilencven meccsen szerepelt a norvég élvonalban a középpályás, nyolc gólt és öt gólpasszt ért el. Ezután 14 mérkőzésen szerepelt a görög élvonalban, az AE Kifisziaszban a 2023 – 2024-es idényben, februárban pedig Odesszába szerződött.

„Magyarországról három csapat is érdeklődött Ipalibo iránt, végül a zalaegerszegiek bizonyultak a legkitartóbbnak. Miután a klub elintézte a szükséges papírmunkát, hogy a játékos be tudjon utazni Nigériából az országba, múlt héten csatlakozott a ZTE keretéhez. A szakmai stáb kíváncsi volt rá, milyen állapotban van, hiszen hosszabb ideje nincs csapata, van egy kis lemaradása. Játszott a Hartberg elleni edzőmeccsen is, és a klubnál úgy ítélték meg, tud segíteni a csapatnak, ezért most már célegyenesbe értek a tárgyalások” – nyilatkozta ifjabb Sándor István.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK A ZTE FC-NÉL
Érkezők: Yohan Croizet (francia, Újpest FC, kölcsön után végleg, szabadon igazolhatóként), Marko Cubrilo (bosnyák, FK Igman Konjic – Bosznia-Hercegovina), Csonka András (Ferencváros, legutóbb Budafoki MTE, kölcsönben), Dénes Csanád (BFC Siófok), Sztefanosz Evangelu (görög, NK Osijek – Horvátország, kölcsön után végleg), Gundel-Takács Bence (Budafoki MTE), Kiss Bence (Kecskeméti TE, kölcsön után végleg), Nyíri Vince (Szombathelyi Haladás), Várkonyi Bence (MTK Budapest, kölcsön után végleg), Jack Ipalibo (nigériai, klub nélküli, legutóbb Csernomorec Odessza –ukrajna ) 
Kölcsönbe érkezők: Bakti Balázs (Puskás Akadémia, legutóbb Vasas FC, kölcsönben),
Kölcsönből visszatért: Németh Ervin (NK Nafta – Szlovénia), Papp László (Mosonmagyaróvár)
Kiszemeltek: 
Távozott: Philip Baloteli (nigériai, szabadon igazolható), Bedi Bence (Fehérvár FC – szabadon igazolhatóként), Dombó Dávid (szabadon igazolható), Gergely Botond (FK Csíkszereda – Románia), Gyurján Márton (Szentlőrinc – szabadon igazolhatóként), Guy Hadida (izraeli-portugál, Maccabi Bnei Reine – Izrael), Kiss Ágoston (tiszakécskei kölcsön után Vasas FC), Kovács Barnabás (Kecskeméti TE), Zoran Lesjak (horvát, NK Nafta – Szlovénia), Antonio Mance (horvát, Umm-Szalal SC Katar), Papp László (SpG Edelserpentin – Ausztria), Soltész István (budafoki kölcsön után Kisvárda Master Good), Meshack Ubochioma (nigériai, Dundee United – Skócia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Huszti András (újpesti kölcsön után Fehérvár FC), Klausz Milán (szegedi kölcsön után NK Nafta – Szlovénia), Papp Csongor (Vasas-kölcsön után Szentlőrinc), Senkó Zsombor (NK Nafta – Szlovénia), Szalay Szabolcs (Vasas-kölcsön után NK Nafta – Szlovénia)
Kölcsönből visszatért klubjához: Gruber Zsombor (Ferencvárosi TC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik