Kovács Patrik góljával a 95. percben egyenlített a Fehérvár

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2024.08.18. 17:24
Kovács Patrik (jobbról a második) egyenlített a Fehérvárnak (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 4. fordulójában a Fehérvár 1–1-et játszott hazai pályán a Zalaegerszeggel. Három kapufa, két gól, izgalmas hajrá – az Újpesten is betaláló fehérvári Kovács Patrik a legjobbkor volt a legjobb helyen, a Zalaegerszeg óriási esélyt szalasztott el, megnyerhette volna a mérkőzést.

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ
Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE FC 1–1 (Kovács Patrik 90+5., ill. Dénes V. 54.)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 2763 néző. Vezette: Káprály

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Parádés tíz perc a Fehérvár FC-től! A ZTE FC elleni mérkőzés elején a nemzetközi porondtól hét közben búcsúzó Vidi letámadott, pontos passzokkal játszották meg egymást a labdarúgók, szép akciókat vezettek − és a harmadik percben megszerezhették volna a vezetés. Tobias Christensen hatalmas lövése után a labda a lécen csattant, Gundel-Takács Bence, a vendégek kapusa csupán szemmel követhette az eseményeket, szerencséje volt.

Mindamellett nem unatkozott, sőt, a hazai játékosok lőttek, amint megtehették, jellemző a Vidi fölényére az ebben a periódusban regisztrált 70:30-as labdabirtoklási arány, a ZTE csak ritkán jutott el a fehérváriak tizenhatosáig. A ciprusi Omoniával szemben elveszített Konferencialiga-selejtezős párharcot követően Pető Tamás, a piros-kékek vezetőedzője kritikusan fogalmazott játékosai teljesítményéről, meglehet, a szigorú szavak jótékony hatást váltottak ki. A sokat és szabadon mozgó Christensen ragyogóan irányított, mert bár a center mögött futballozott, valójában bejátszotta az egész pályát. Fél órát vártak a zalaegerszegi szimpatizánsok – lehettek vagy ötvenen –, hogy kedvenceik eltalálják Tóth Balázs kapuját, igaz, Dénes Vilmos lövése után az oldalhálóban akadt el a labda. Ez a helyzetecske jelezte, a ZTE kezd kiszabadulni a hazai szorításból, a 33. percben Kiss Bence távoli lövését bravúrral védte Tóth Balázs. Egyre bátrabban futballoztak Márton Gábor vezetőedző játékosai, ebben az időszakban a szélső hátvédek rendre előre mentek, csupán a három belső hátvéd biztosított. Nem tudni, mitől esett vissza a Fehérvár játéka, vélhetően nem csupán az erő fogyhatott el, vagy a ZTE taktikájára nem tudtak kellőképpen reagálni a hazaiak.

Dénes Vilmos szerzett vezetést a ZTE-nek (Fotó: Dömötör Csaba)

A második félidő úgy kezdődött, mint az első. A Fehérvár FC birtokolta többet a labdát az ellenfél térfelén, s ha lövésre kínálkozott lehetőség, Christensen megtette. A ZTE azonban öt perc után változtatott, nem várt fél órát, mint az első játékrészben, zárt védekezésből indulva kontrázott, aminek eredményeként a 19 éves Dénes Vilmos szemfüles gólt rúgott. A sors fintora, hogy mielőtt a Fehérváron is nevelkedő csatár betalált, az ős-zalaegerszegi Bedi Bence – a nyáron igazolt onnan a Vidihez – hatalmasat hibázott.

Harcoljatok! − harsogta a hazai B-közép, pedig azzal nem is volt baj, a gondok az egyéni képességekben, a játéktudásban keresendők, no meg abban, hogy a ZTE jól felkészült a vasárnap délutáni meccsre. Okosan, szervezetten, zártan, szinte hiba nélkül védekeztek a zalaiak, s az 5–3–2–es rendszer nem adott területet a gyors hazai csatároknak, s hiába birtokolta többet a labdát a Fehérvár, a kapu előterében elfogyott a tudomány, pedig nyomott rendesen, Holender Filip még a kapufát is eltalálta.

A hajrára már az erő is elhagyta a hazai együttest, a szerencse és Káprály Mihály játékvezető viszont nem, az utolsó pillanatban Kovács Patrik egyenlített. Emlékezhetünk, ő szépített az előző fordulóban Újpesten 0−4 után, s augusztusban még csak a 17. életévét töltötte be. 1–1

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

   
AZ ÁLLÁS       
1. Puskás Akadémia448–3+512
2. MTK Budapest4316–2+49
3. Ferencvárosi TC334–0+49
4. Paksi FC42117–707
5. Kecskeméti TE41213–305
6. Fehérvár FC41215–6–15
7. Debreceni VSC31114–2+24
8. Zalaegerszegi TE41125–504
9. Diósgyőri VTK41124–7–34
10. Újpest FC4136–603
11. Nyíregyháza Spartacus4134–9–53
12. ETO FC Győr443–9–60

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik