Döntetlen Diósgyőrben, megszerezte első pontját a Győr!

Vágólapra másolva!
2024.08.31. 19:50
Fotó: Török Attila
A labdarúgó NB I 6. fordulójában a DVTK gól nélküli döntetlent játszott odahaza az ETO FC Győrrel.

 

NB I
6. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–ETO FC Győr 0–0
Diósgyőr, DVTK Stadion, 5503 néző. V: Bogár
Kiállítva: Acolatse (a lefújás után), ill. Petrás (a lefújás után)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Győri kapu, Újgyőri piac, Újgyőri főtér… Tele van „Győrrel” Miskolc városa. És még az ellenfél is Győrből érkezett ezen a szombaton. Ej, de régen volt már (diós)győri rangadó az NB I-ben, csaknem tíz esztendeje, 2015. május 17-én legutóbb. Akkor a DVTK 4–1-re nyert, és ez az eredmény most is benne volt a pakliban, tekintve, hogy a borsodiak a legutóbbi két meccsüket behúzták, míg az újonc ETO mind a négy eddigi mérkőzését elvesztette. Erősített is sebtiben a győri együttes, a héten négy új játékost szerződtetett, de egyikük sem volt ott Diósgyőrben a kezdőcsapatban: a horvát Daniel Stefulj, a cseh Filip Kasa és a brazil Heitor dos Santos a kispadon kapott helyet, a togói Samsondin Ouro ott sem.

A hazaiaknak is volt azért gondjuk, az előző fordulóban megsérült Bozsidar Csorbadzsijszki és Komlósi Bence (őt emlékplakettel köszöntötték a találkozó előtt a pálya szélén a múlt heti bemutatkozása alkalmából) sem épült fel, s közben lázas betegség verte le a lábáról Bárdos Bencét és Marko Rakonjacot is.

 

Nagyon, de nagyon nem akart kikapni újra a Győr, öt védővel állt fel. Persze ma már ezt nem lehet ilyen mereven nézni, hiszen az ötvédős rendszerekben a két szélső rendre fellép a támadásokkal, ám védekezésben szépen kirajzolódott az ötös védvonal, és hát olyan sokat azért nem támadtak a zöld-fehérek, hogy sokszor fel kelljen ennek bomlania. Nagyon hasonló volt az első félidő első felében a játék képe, mint egy hete a DVTK–KTE meccsen: a hazaiak lényegében folyamatosan a vendégek térfelén töltötték az időt, az ellenfél labdával egyszer sem jutott be a tizenhatosukon belülre húsz percig, kontrollálta a játékot Vladimir Radenkovics együttese – ennek ellenére a gól nem érkezett meg, sőt helyzetből is alig-alig akadt. A 22. percben azonban megjött az is, ám Bright Edomwonyi öt méterről, ordító helyzetben a bal kapufa mellé lőtte a labdát.

Ám Mamady Diarrával vigyázniuk kellett a piros-fehéreknek, mert a mali csatár a félidő közepén néhány percen belül kétszer is elszáguldott a bal szélen, mindkétszer kapura suhintotta a labdát ballal, és mindkétszer kevéssel tévesztette el a ficakot. A játékrész második felére feljavult az ETO, kiegyenlítettebbé vált a játék, de a szünet előtt majdnem kaptak egy gólt a vendégek, Bright Edomwonyi be is talált a kapujukba, ám a VAR-vizsgálat azt mutatta ki, hogy előtte szabálytalankodott, így nem adták meg.

A második félidőre beállt a Diósgyőrbe az előző fordulóban nyerőembernek bizonyuló Elton Acolatse, aki hatalmas tapsot kapott a közönségtől. Kellett is a változtatás, mert a mezőnyfölény ellenére nem lehetett elégedett az eredménnyel Vladimir Radenkovics.

Bright Edomwonyi helyzetével kezdődött a második félidő, azonban könnyen új mederbe terelhette volna a mérkőzést, ha az 58. percben kiállítják a nigériai csatárt Deion Boldor lekönyökléséért. A VAR lehetséges piros lapot vizsgált, ám a játékos megúszta sárgával. Ezekben a percekben igencsak paprikássá vált a hangulat, minden apró szabálytalanságot hatalmas felzúdulás követett, tapinthatóvá vált a feszültség. Aztán a kedélyek lecsillapodásával leült a meccs is, a Diósgyőr játéka is vontatottabbá vált, nem volt meg benne az átütőerő, a győrieken pedig érződött, hogy nem rossz nekik az iksz Diósgyőrben, legalábbis erre lehet következtetni abból is, amikor a 78. percben Samuel Petrás kapus látványosan húzta az időt. 

Akár jó a döntetlen a Győrnek, akár nem, ez lett a vége. Megvan így az ETO első pontja az idényben, majd kiderül, mennyit ér.

A lefújás után tömegverekedés tört ki a pályán, amelybe a cserék is beszálltak, előkerült a sárga és a piros lap is, erre végképp semmi szükség nem volt.

AZ ÁLLÁS       
1. Puskás Akadémia

4

4

8–3

+5 

12 

2. Ferencvárosi TC

3

3

4–0

+4 

3. MTK Budapest

5

3

2

6–3

+3 

4. Fehérvár FC

6

2

3

1

9–9

5. Diósgyőri VTK

6

2

2

2

5–7

–2 

6. Debreceni VSC

5

2

1

2

7–6

+1 

7. Paksi FC

4

2

1

1

7–7

8. Újpest FC

5

2

3

9–6

+3 

9. Kecskeméti TE

5

1

2

2

3–4

–1 

10. Zalaegerszegi TE

5

1

1

3

6–8

–2 

11. Nyíregyháza Spartacus

5

1

1

3

7–12

–5 

12. ETO FC Győr

5

1

4

3–9

–6 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik