„Sztankovics tudja, hogyan kell szóban udvariatlannak lenni” – volt edzőjéről beszélt Alekszandar Pesics

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.08.20. 13:45
Alekszandar Pesics (középen) fontolgatja, hogy végleg Budapestre költözik (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
A szerb glassrpske.com portálnak adott terjedelmes interjút a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros szerb támadója, Alekszandar Pesics, aki részletesen beszélt a konfliktusáról Dejan Sztankoviccsal. De számos más téma is szóba került: például a Borac Banja Luka elleni közelgő Európa-liga-párharc és a nyári erősítések.

„Az igazat megvallva hazafi vagyok, ezért örülök annak, hogy a Borac Banja Luka továbbjutott kezdett bele az interjúba Alekszandar Pesics, aki kötődése miatt is örül annak, hogy a Banja Luka továbbjutott az előző körből. – A Boracnak remek játékosai vannak, szóval érdekes meccs vár ránk. Egyértelmű volt, hogy kinek szurkolok, édesanyám ugyanis a Bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaságból származik. De ott van a nagymamám, a nagypapám, a nagynénik, a három bátyám, ők mindannyian ott vannak, sőt a legjobb barátom, egyben az ügynököm is Banja Lukából származik.”

Pesics úgy fogalmazott, bízik benne, hogy a Ferencváros versenyben lesz majd a Banja Lukával, amely tipikus balkáni csapat, ám szavai szerint a párharcnak nincs favoritja. Elmondta, nagy csalódásként élné meg, ha nem sikerülne a továbbjutás az Európa-ligából: „Reálisan nézve azt mondanám, hogy egy kicsit esélyesebbek vagyunk, ezzel azonban meg kell majd küzdenünk. A Borac is szeretne szerepelni az Európa-ligában, a Konferencialigában megvan a helyük, de ők sem akarnak itt megállni. Tudjuk, hogy milyenek a balkáni csapatok, nehéz, de érdekes párharc lesz.”

A Midtjylland elleni Bajnokok Ligája-selejtezős párharcról úgy vélekedett, hogy a Ferencvárosnak megvoltak a helyzetei, a csapat küzdött, hajtott, ám nem ment a játék. A saját teljesítményével sem volt elégedett: „Két meccsen is játszottam, próbálkoztam, de nem ment. A végeredmény is ezt mutatja. Kiegyenlített párharc volt, ám nem volt mellettünk a szerencse.”

A támadó kiemelte, hogy az új edző, Pascal Jansen érkezésével a Ferencváros még egyértelműbben a támadófutballra tért át: „Agresszív támadófutballt játszunk. Ezt a stílust mindig mindenkire megpróbáljuk rákényszeríteni. Tetszik az új edző munkája, hozott néhány újdonságot a csapathoz, s szakmailag mindent magasabb szintre emelt. Csak hinnünk kell magunkban, és akkor minden rendben lesz” – fogalmazott.

Az új igazolásokra, valamint a keret átalakítására áttérve azt mondta: „Jó játékosokkal erősödtünk, de időre van szükségünk ahhoz, hogy mindenki beilleszkedjen. Lisztes Krisztián természetesen hiányozni fog, nagyon jó játékost veszítettünk el. Engem Nemanja Radonjicsra emlékeztetett. Nagyon megkedveltem, bízom benne, hogy szép karriert fut be.”

Az interjú második részében Pesics őszintén beszélt a konfliktusáról Dejan Sztankoviccsal. „Amikor a Ferencvároshoz kerültem, nem volt szerencsém egy sérülés miatt. Három-négy hónapig nem játszhattam, ám visszatértem, majd jött a konfliktusom Dejannal, aki aztán felfüggesztett. Dejan tudja, hogyan kell szóban udvariatlannak lenni, és amikor reagálnak rá, akkor elkezd problémázni – a válasza csak annyi volt, hogy felfüggesztett. Két és fél, három hónapig külön edzettem a többiektől, még azt sem engedte meg, hogy egy kapus a segítségemre legyen…”

A Ferencváros játékosát elmondása szerint megviselte ez az időszak, mert – mint fogalmazott – a klubban tudták róla, hogy mindennap a maximumot nyújtotta az edzéseken. „A klubban mindenki korrekt volt, nem velük volt a gondom. Voltak más játékosok is, akiket nem ismert okból eltávolított Dejan, hogy miért, azt ő tudja a legjobban. Megnehezítette a helyzetet az is, hogy Varga Barnabás az Európa-bajnokságon megsérült, így miután visszatértem, támadásban minden rám hárult, pedig őszintén szólva időre van szükségem ahhoz, hogy elérjem a csúcsformámat. Hiányzik a játék, ez az eredménye annak a két és fél, három hónapnak. Mentálisan újra visszajöttem, ám aztán jött ez a sérülés. De újra visszatérek akkor, amikor majd a legnagyobb szükség lesz rá, akárcsak tavaly. Harcos típus vagyok, sosem adom fel.”

„Még két év van hátra a szerződésemből, a fiam most kezdi el az iskolát Magyarországon. Őszintén szólva azon gondolkodom, hogy végleg Budapestre költözöm” – zárta le az interjút a szerb támadó.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik