A Ferencváros és az Újpest uralta a magyar játékospiacot a nyáron

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 09:02
A Partizan Beogradban az előző idényben gólkirály lett Matheus Saldanha (balra), akiért sajtóhírek szerint hárommillió eurót fizetett a Ferencváros, ezzel az NB I történetének legdrágább igazolása lett (FOTÓ: IMAGO IMAGES)
Az NB I-ben szeptember 3-án lezárult az átigazolási időszak, az alábbiakban összefoglaljuk a nyári piac hazai „legjeit.” Keddig az új játékosokkal és a kölcsönből visszatérőkkel együtt több mint 110 játékost jelentettek be az élvonalbeli csapatok, és ugyanennyien érkeztek is.

 

A LEGNAGYOBB ÁTALAKULÁS a nyáron az Újpesthez köthető, ami nem meglepetés, hiszen a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet helyére érkező vezetőség már tavasszal elkezdte lerakni az új csapat alapjait. Keddig 14 játékost jelentettek be a fővárosiak, hárman pedig visszatértek kölcsönből, ugyanakkor tizenheten távoztak is. Nem beszélve arról, hogy Mészöly Géza helyére Bartosz Grzelak személyében új vezetőedző is jött Székesfehérvárról, akit négy korábbi játékosa követett Újpestre. Bese Barnabás és Fiola Attila szerződése lejártával szabadon igazolhatóként került a lilákhoz, Gergényi Bencét kivásárolták fehérvári megállapodásából, Mamoudou Karamoko pedig a dán FC Köbenhavntól igazolt kölcsönbe a Megyeri útra. Az Újpest legértékesebb játékosa a Transfermarkt szerint a horvát Dinamo Zagrebtől megszerzett, négy mérkőzésen már három gólt és két gólpasszt elérő csatár, Fran Brodic 1.8 millió euróval. Ugyanakkor a portugál védő, André Duarte és a francia középpályás, Tom Lacoux becsült piaci értéke is eléri az 1.5 millió eurót. Nem véletlen, hogy 12.58 millióval a Ferencváros után már az Újpesté a második legértékesebbnek tartott keret az NB I-ben, és az sem, hogy Bartosz Grzelak csapata – amely hat idénybeli bajnoki meccséből hármat megnyert – jelentősen erősödött, annak ellenére, hogy a válogatott Csoboth Kevin Svájcba szerződött.

A legnagyobb harcot is az Újpest vívta egyik kiszemeltjéért. Horváth Krisztofer aláírásáért mondhatni „derbit rendeztek” a Ferencváros és az Újpest között, és a hírek szerint a Torinóból végleg hazatérő válogatott csatár a több játéklehetőség reményében döntött a lilák mellett. Első újpesti bajnokiján rögtön gólpasszal jelentkezett a Kecskemét ellen.

A Ferencváros egyszerre két rekordot is megdönthet: az NB I történetének legdrágábban eladott és legtöbb pénzért vásárolt játékosa is a Fradihoz kötődhet a nyári átigazolási időszak után. Előbbi az orosz Szpartak Moszkvának eladott brazil Marquinhos, aki ötmillió eurós vételárával megelőzte a Transfermarkt szerint 2014-ben 4.8 millió euróért az Evertonnak értékesített Muhamed Besicet.

 

„A nyári átigazolási szezon egyik legfontosabb tapasztalata, hogy a külföldi játékosok mellett a korábbi évekhez képest jelentősen megnőtt a nyugat-európai kereslet az NB I-ben játszó magyarok iránt is. Gondolhatunk itt Csoboth Kevin svájci, Lisztes Krisztián és Szabó Levente németországi vagy Schön Szabolcs, Szűcs Kornél és Tóth Balázs angliai szerződésére. Az elmúlt évek első Eb-szereplése után, 2016-ban sokan azt gondolták, hogy a játékospiacon is változás állhat be, és a korábbiaknál jóval több magyar játékos állhat légiósnak, kerülhet erősebb bajnokságba. Ez azonban csak egy folyamat eredményeként valósulhat meg. Most, hogy a válogatott három Eb-n is szerepelt, a Ferencváros pedig folyamatosan bejut a csoportkörbe az európai kupákban, már bízhatunk abban, hogy egyre nagyobb nemzetközi figyelem hárul az NB I-es mérkőzésekre, csapatokra, és tényleg piaci áttörés tanúi lehetünk. Abban az értelemben szintén, hogy egyre jobb áron tudnak játékosokat eladni az NB I-es csapatok. Említhetjük a Fradiból Marquinhos példáját, de ide sorolhatjuk a DVSC-től 1.5 millió euróért topligába, a Lensba igazoló nigériai Hamzat Ojedirant. Sőt, már az arab országokban is figyelemmel követik a bajnokságunkat, Antonio Mance Katarba, Szappanos Péter Szaúd-Arábiába szerződött. Érkezési oldalon pedig az láthatjuk, hogy olyan, más országban már bizonyító, értékes futballisták választják az NB I-et, mint a Ferencvárosba szerződő brazil Kady, a Dinamo Zagrebtől Újpestbe igazoló horvát Fran Brodic, de jó példa az MTK Budapest szlovák gólkirálya, Róbert Polievka. Az is üdvözítő, hogy a magyar klubok külföldön szereplő válogatott vagy válogatott kerettagságig már eljutó magyar játékosokra is hajlandók áldozni, gondolok itt újpesti részről Horváth Krisztoferre vagy a Ferencvároshoz hazatérő Szalai Gáborra. Továbbá azért is nagyon bizakodó vagyok a jövőt illetően, mert Dénes Vilmos, Kovács Patrik vagy éppen Pető Milán személyében olyan figyelemre méltó fiatal tehetségek is megkapják a lehetőséget a bizonyításra, akik erősíthetik azt a folyamatot, hogy az NB I-re tényleg érdemes odafigyelni!”

NS-szakértő: PAUNOCH Péter játékosügynök

Ráadásul a Frankfurtba igazoló Lisztes Krisztián néhány éven belül megduplázhatja Marquinhos csúcsát. A 19 éves csatárért először 4.5 millió eurót fizetett a német klub, de bizonyos opciók teljesülése esetén ez az összeg a duplájára is emelkedhet a különböző bónuszok révén. A másik rekordot a szerb bajnokság brazil gólkirálya, Matheus Saldanha jelentette, a Partizan Beograd játékosa értesüléseink szerint hárommillió euróért került a Ferencvárosba – ez félmillió euróval több a Stjepan Loncarért korábban kifizetett 2.5 millió eurónál.

A legtöbb külföldi játékost, tizenkettőt, az ETO FC Győr szerződtette, az újoncnál mindegyik új szerzemény légiós, a Paks és a Kecskemét viszont egy külföldit sem igazolt. A legkevesebb labdarúgó Felcsútra érkezett: a Puskás Akadémia csak a zöld-foki-szigeteki Laros Duartét és a Honvéd U21-es válogatott támadóját, Kerezsi Zalánt igazolta (utóbbit kölcsönben). A legtöbb alacsonyabb osztályú játékost a Kecskemét igazolta át: Bocskay Bertalant (Bp. Honvéd), Kotula Mátét (Kazincbarcika), Papp Milánt (Kazincbarcika) az NB II-ből, Pálfi Kristófot (Dorog) és Vattay Mártont (Putnok) pedig az NB III-ból. Nem meglepő ezek után, hogy a német piaci portál szerint jelenleg a KTE kerete éri a legkevesebbet (5.61 millió eurót) az élvonalban.

 

A kontinens öt nagy bajnokságában – az angol Premier League-ben, az olasz Serie A-ban, a német Bundesligában, a spanyol La Ligában és a francia Ligue 1-ben – viszonylag korán, augusztus 30-án lezárult az átigazolási időszak. Jóllehet a piacról érezhetően hiányzott az az egymilliárd euró, amelyet tavaly nyáron Szaúd-Arábiából öntöttek az öreg kontinensre és amelynek túlnyomó hányada az öt liga csapataihoz került, így is ment a költekezés. Természetesen ezúttal is a Premier League vitte a prímet, az angol volt az egyetlen bajnokság, amelynek csapatai összesen egymilliárd euró fölött költöttek. Ami azt illeti, a PL-alakulatok a kétmilliárdot is átlépték (2.332 milliárd), miközben a második helyezett Serie A megállt 999.8 millió eurónál. A teljesség kedvéért a Ligue 1 összköltése 722.8, a Bundesligáé 601.2, míg a La Ligáé 555.6 millió euró.
Nem meglepő módon a mindenkit felvásárolni akaró Chelsea tapsolta el a legtöbb pénzt (238.5 millió euró), a szintén hírhedten nagy költekező Manchester United lett a harmadik (214.5 millió), arra viszont kevesen számítottak, hogy a kis Brighton fut be másodikként 231.2 millió euróval. A nyár legdrágább vétele, Julián Álvarez ugyanakkor az Atlético Madridhoz igazolt a Manchester Citytől 75, plusz teljesítmény függvényében 20 millió euróért, sőt a második legdrágább játékos is a PL-ből távozott egy másik ligába: a brazil Douglas Luizért a Juventus 51.5 millió eurót fizetett az Aston Villának.
Akadt még egy igazi kakukktojás: Kylian Mbappé papíron ugyanis ingyen került a PSG-től a Real Madridhoz, ám ha a százmillió euró körüli aláírási pénzét nézzük, kapásból az idei lista élére ugrik. (GY. B.)

Visszafogottabban költöttek a nagy ligák

A legtöbb gólt szerző, így a legnagyobb veszteségként is elkönyvelhető távozó a zalaegerszegi Antonio Mance. A horvát csatár az előző idényben 15 találattal lett második az NB I góllövőlistáján (a húszgólos Varga Barnabás mögött), ez a teljesítmény pedig elég volt neki ahhoz, hogy a katari Umm Szalal szerződtesse. Zalaegerszegen nagyon hiányozhatnak Mance góljai, amit jól mutat, hogy a zalaiak az új idényben az eddigi öt bajnoki meccsükön csak hat gólt szereztek. A legkalandosabb úton Jack Ipalibo került Magyarországra. A nigériai középpályás azért kerülhetett képbe a ZTE FC-nél, mert előző klubjától, a Csornomorec Odesszától két meccs után szó szerint elmenekült, amikor az ukrajnai háborúban bombatalálatok érték a várost.

Horváth Krisztofer a Torinóból az Újpesthez szerződött a nyáron, a Megyeri úton nagy reményeket fűznek hozzá (FOTÓ: TÖRÖK ATTILA)

A legnagyobb visszalépő az angol középpályás, George Dobson, aki már télen előszerződést kötött a Fehérvár FC-vel, majd a nyári átigazolási időszak nyitányán családi okokra hivatkozva visszamondta a megállapodást (végül az angol harmadosztályban szereplő, walesi Wrexham AFC-nél kötött ki).

A legnagyobb ugrás Szűcs Kornélhoz köthető, aki korábban az utánpótlás-válogatottakban sem számított kulcs­embernek, 22 évesen mégis sikerült az angol másodosztályba szerződnie Kecskemétről. A korábbi angol csatárklasszis, Wayne ­Rooney játékosa lett az angol másodosztályú Plymouth Ar­gyle-ban. Érdemes kiemelni Tóth Balázst, akit a nyár elején, opciós jogával élve végleg kivásárolt felcsúti szerződéséből a Fehérvár FC, majd augusztusban a szintén angol másodosztályú Blackburnhöz szerződött.

ÁTIGAZOLÁSOK CSAPATRÓL CSAPATRA

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők: Batik Bence (Puskás Akadémia FC), Victor Braga (Victor Cristiano Braga, brazil,  Ordabaszi – Kazahsztán, legutóbb kölcsönben Zsetiszu FK– Kazahsztán), Neven Djurasek (horvát, Arisz Szaloniki – Görögország), Pálfi Donát (Szombathelyi Haladás), Yacouba Silue (elefántcsontparti, Mladoszt Lucsani – Szerbia), Szenaga Naoaki (japán, FK Jezero – Montenegró), Szűcs Tamás (FC Köbenhavn – Dánia)
Kölcsönbe érkezők: Zsirajr Sagojan (örmény, Ararat – Örményország), Arandjel Sztojkovics (szerb, Partizan Beograd – Szerbia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Kohut Máté, Nyikos Botond
Kiszemeltek: 
Távozók: Baranyai Nimród (Újpest FC), Bódi Ádám (Kolorcity Kazincbarcika, szabadon igazolhatóként), Alexandrosz Kiziridisz (görög, Zemplín Michalovce – Szlovákia, szabadon igazolhatóként, legutóbb kölcsönben: NS Mura – Szlovénia), Kócs-Washburn Erik (magyar-amerikai, mezőkövesdi kölcsön után Kozármisleny), Sztefan Loncsar (montenegrói, Akron Togliatti – Oroszország), Andrija Majdevac (szerb, Panetolikosz – Görögország, szabadon igazolhatóként, legutóbb kölcsönben Napredak Krusevac – Szerbia), Christian Manrique (Christian Manrique Díaz, spanyol, AD Alcorcón – Spanyolország), Hamzat Ojediran (nigériai, RC Lens – Franciaország), Joao Oliveira (João Pedro Abreu de Oliveira, svájci-portugál, Arka Gdynia – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Olekszandr Romancsuk (ukrán, FK Krivbasz – Ukrajna)
Kölcsönbe távozók: Batai Tamás (BVSC-Zugló), Erdélyi Benedek (BVSC-Zugló), David Nwachukwu (nigériai, BVSC-Zugló, ismét kölcsönbe)
Kooperációs szerződéssel Mezőkövesd: Cibla Flórián, Doktor Zsolt, Horváth Zalán, Kohut Máté, Takács Bence 
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Tuboly Máté (ETO FC Győr, onnan DAC 1904 – Szlovákia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –
 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Nikola Gluscsevics (montenegrói, NK Dekani – Szlovénia, szabadon igazolhatóként), Herbák Máté (SV Bergfried – Németország), Alekszandr Karnickij* (fehérorosz, Mezőkövesd), Mohammed Rarszalla (marokkói, FC Kosice – Kassa, Szlovákia, szabadon igazolhatóként), Sinisa Sanicanin (bosnyák-szerb, Partizan Beograd – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Karlo Sentic (horvát, Hajduk Split – Horvátország) 
*Az NB III-as kerethez csatlakozott.
Kölcsönbe érkezők: Uros Drezsgics (szerb, Rubin Kazany – Oroszország), Huszár Marcell (ETO FC Győr), Marko Rakonjac (szerb-montenegrói, Lokomotiv Moszkva – Oroszország, legutóbb kölcsönben Topolyai SC – Szerbia), Varga Zétény (Ferencvárosi TC)
Kölcsönből visszatért: Benkő Péter (szlovák-magyar, Salgótarján BTC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Shady Oukhadda (olasz-marokkói, Modena – Olaszország)
Távozók: Ondrej Baco (cseh, Ironi Tiberiasz – Izrael, szabadon igazolhatóként), Csirmaz István (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Kispál Tamás (egri kölcsön után Bicske, szabadon igazolhatóként), Jeremie Obounet Moussango (gaboni, kassai kölcsön után Antequera CF – Spanyolország, szabadon igazolhatóként), Pernambuco (José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos, brazil, brazil, Al-Dhafra Egyesült Arab Emírségek, szabadon igazolhatóként), Godfrey Bitok Stephen (nigériai, Gaziantep FK – Törökország, szabadon igazolhatóként), Tóth Balázs (Nyíregyháza Spartacus), Tóth Borisz (siófoki kölcsön után Tiszaújváros, szabadon igazolhatóként), Viczián Ádám (tiszakécskei kölcsön után Békéscsaba 1912 Előre, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Bánhegyi Bogdán (Kolorcity Kazincbarcika), Bokros Szilárd (FC Kosice – Kassa, Szlovákia)
Kölcsönből visszatért klubjához: Szabó Levente (Fehérvár FC, onnan Eintracht Braunschweig – Németország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők: Marku Albion (albán, Dinamo Tirana – Albánia, szabadon igazolható), Heitor (Heitor Marinho dos Santos, brazil, FCI Levadia – Észtország), Filip Kasa (cseh, DAC – Szlovákia), Matija Krivokapics (montenegrói, DAC 1904 – Szlovákia), Miljan Krpics (szerb-magyar, FK Vozsdovac – Szerbia), Samsindin Ouro (togói, All-Adalah – Szaúd-Arábia), Samuel Petrás (szlovák, DAC 1904 – Szlovákia), Vazsdi Szahli (tunéziai, Radnicski Kragujevac – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők: Ahmed Nadir Benbuali (algériai, Charleroi – Belgium), Eneo Bitri (albán, Valerenga – Norvégia; legutóbb kölcsönben Cracovia – Lengyelország), Zseljko Gavrics (szerb-bosnyák, DAC 1904 – Szlovákia), Daniel Stefulj (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Kölcsönből visszatért: Csóka Bálint (szlovákiai, STK Samorín – Somorja, Szlovákia), Deákovits Richárd (Mosonmagyaróvár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Décsy Ádám, Kulcsár Martin 
Kiszemeltek: Ramik Gadzsijev (ukrán-azeri, SZK Dnyipro-1 – Ukrajna)
Távozók: Gabriel Boschilia (brazil-olasz, Operário-PR Brazília, szabadon igazolható),  Buna Gábor (Opus Tigáz Tatabánya, kölcsön után végleg) Hanzli Péter (Kallham FC Ausztria), Matteo Lucarelli (olasz, Olbia – Olaszország, szabadon igazolhatóként), Szujó Attila (Kolorcity Kazincbarcika), Tuboly Máté (debreceni kölcsön után DAC 1904 – Szlovákia),  Yasin Hamed (szudáni-magyar, Al-Ittihad SCS Tripoli – Líbia)
Kölcsönbe távozók: Farkas Balázs (Bp. Honvéd), Huszár Marcell (Diósgyőri VTK), Lacza Alex (szlovák-magyar, pécsi kölcsön után Szeged) 
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Kovács Márk (román-magyar, DAC 1904 – Szlovákia, onnan Csíkszereda –  Románia), Riquelme Rodrigues Mendes (brazil, DAC 1904 - Szlovákia), Urblík Norbert (szlovákiai, DAC 1904 – Szlovákia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –
 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Bedi Bence (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Bohdan Melnik (ukrán-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Ivan Milicevic (horvát-bosnyák, AE Kifisziasz - Görögország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Holender Filip (magyar-szerb, Vasas FC), Huszti András (Zalaegerszegi TE FC, legutóbb kölcsönben Újpest FC), Kovács Mátyás (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Szabó Bálint (Paksi FC)
Kölcsönből visszatért: Babos Bence (FC Ajka), Franck Yves Bambock (kameruni-francia, Panetolikosz – Görögország), Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus), Lirim M. Kastrati (koszovói-albán, NK Lokomotiva Zagreb –  Horvátország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Ekbauer Tamás, Lakatos Kristóf, Lakatos Dávid, Virágh Milán 
Kiszemeltek: Daniel Kivinda (ukrán, klub nélküli, legutóbb SK Dnipro-1 – Ukrajna)
Távozók: Berki Marcell (Kecskeméti TE), Bese Barnabás (Újpest FC), Fiola Attila (Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Gergényi Bence (Újpest FC), Hangya Szilveszter (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: Bp. Honvéd), Menyhárt Zsombor (Csákvár), Rúben Pinto (Rúben Rafael Melo Silva Pinto, portugál, Uniao Torreense – Portugália), Emil Rockov (szerb-magyar, FK Sarajevo – Bosznia-Hercegovina), Schön Szabolcs (Bolton Wanderers – Anglia), Sigér Dávid (Sepsi OSK – Románia), Szabó Levente (diósgyőri kölcsön után Eintracht Braunschweig – Németország, szabadon igazolhatóként), Tóth Balázs (Blackburn Rovers – Anglia)
Kölcsönből visszatért klubjához: Mamoudou Karamoko (francia-elefántcsontparti, FC Köbenhavn – Dánia, onnan Újpest FC, kölcsönbe)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Franck Yves Bambock (kameruni-francia, legutóbb Panetolikosz – Görögország, kölcsönben)
 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kady Borges (Kady Iuri Borges Malinowski, brazil, FK Krasznodar – Oroszország), Stefan Gartenmann (dán, FC Midtjylland – Dánia), Raul Gustavo (Raul Gustavo Pereira Bicalho, brazil, Corinthians – Brazília), Virgil Misidjan (suriname-i, Al-Tai – Szaúd-Arábia), Isaac Pappoe (ghánai, FC Aarau – Svájc), Philippe Rommens (belga, Go Ahead Eagles – Hollandia), Matheus Saldanha (Matheus Bonifácio Saldanha Marinho, brazil, Partizan Beograd – Szerbia), Szalai Gábor (Lausanne-Sport – Svájc)
Kölcsönből visszatért: Fortune Bassey (nigériai, Hapoel Petah Tikva – Izrael), Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC), Mats Knoester (holland, Aarhus – Dánia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Farkas Ádám, Lestál Szilárd, Nemes Márton, Tóth Zalán 
Kiszemeltek: –
Távozók: Myenty Abena (Leo Myenty Janna Abena, suriname-i, Szpartak Moszkva – Oroszország), Muhamed Besic (bosnyák-német, szabadon igazolható), Iyinbor Patrick (kecskeméti kölcsön után Vasas FC), Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Marquinhos (José Marcos Costa Martins, brazil, Szpartak Moszkva – Oroszország), Samy Mmaee (belga-marokkói, Dinamo Zagreb – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Redzic Damir (DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Henry Wingo (amerikai, Toronto FC – Kanada, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Halmai Ádám (Soroksár), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Gaziantep – Törökország), Mergl Szabolcs (Soroksár, ismét kölcsönbe), Nagy Olivér (kecskeméti kölcsön után Soroksár), Varga Zétény (Diósgyőri VTK)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Mohamed Ben Romdan (tunéziai, Al-Ahli – Egyiptom), Anderson Esiti (nigériai), Amer Gojak (bosnyák), Stjepan Loncar (bosnyák), Owusu Kwabena (ghánai), Edgar Szevikjan (örmény-orosz, Lokomotiv Moszkva – Oroszország) 

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Berki Marcell (Fehérvár FC), Bocskay Bertalan (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Kotula Máté (Kolorcity Kazincbarcika, szabadon igazolhatóként), Kovács Barnabás (Zalaegerszegi TE FC), Papp Milán (Kolorcity Kazincbarcika), Pálfi Kristóf (Dorog), Rjaskó Mihály (ukrán-magyar, Nyíregyháza, szabadon igazolhatóként), Vattay Márton (Putnok FC) 
Kölcsönbe érkezők: Katona Bálint (Ferencvárosi TC)
Kölcsönből visszatérhet: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Novothny Soma (Ruch Chorzów – Lengyelország)
Távozók: Fadgyas Tamás (Kolorcity Kazincbarcika), Grünvald Attila (Tiszakécske, kölcsön után végleg), Helmich Pál (magyar-német, Újpest FC), Kiss Bence (Zalaegerszegi TE FC, kölcsön után végleg), Matheus Izidorio Leoni (brazil-olasz, Nyíregyháza Spartacus), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle – Anglia)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Horváth Krisztofer (Torino FC – Olaszország, onnan Újpest FC), Iyinbor Patrick (Ferencváros, onnan Vasas FC), Nagy Olivér (Ferencváros, onnan Soroksár, kölcsönbe), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –
 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Ilja Beriasvili (grúz, Mezőkövesd), Molnár Rajmund (Szombathelyi Haladás, kölcsön után végleg), Róbert Polievka (szlovák, FK Dukla Banská Bystrica – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatért: Balogh Máté (BKV Előre), Csenterics Adrián (BVSC-Zugló), Molnár Ádin (Kozármisleny), Szőke Gergő (Gyirmót FC Győr)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Csucsánszky Zoltán, Freyer Kristóf, Molnár Péter, Szolár Dávid
Kiszemeltek:
Távozók: Biben Barnabás (szabadon igazolható), Richlord Ennin (ghánai-kanadai), Miknyóczki Ádám (pécsi kölcsön után Gyirmót FC Győr), Nikolas Spalek (szlovák-magyar), Vadnai Dániel, Várkonyi Bence (Zalaegerszegi TE FC, kölcsön után végleg), Zsóri Dániel (budafoki kölcsön után szabadon igazolható) 
Kölcsönbe távozók: Kovács Mátyás (Fehérvár FC), Lehoczky Roland (tiszakécskei kölcsön után Vasas FC), Merényi Ádám (ismét Budafoki MTE), Zuigeber Ákos (szegedi kölcsön után Budafoki MTE)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Khaly Iyane Thiam (magyar-szenegáli)
 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Szlobodan Babics (szerb, OFK Petrovac – Montenegró), Eppel Márton (Warta Poznan – Lengyelország), Horváth Kevin (Mosonmagyaróvár), Ranko Jokics (szerb, Borac Banja Luka – Bosznia-Hercegovina), Aboubakar Keita (Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Keresztes Krisztián (DAC 1904 – Szlovákia), Kovács Milán (Gyirmót FC Győr), Matheus Izidorio Leoni (brazil-olasz, Nyíregyháza Spartacus), Jaroslav Navrátil (cseh, Kisvárda), Pinte Patrik (szlovák-magyar, Kazincbarcika), Tóth Balázs (Diósgyőri VTK)
Kölcsönbe érkezők: Farkas Bendegúz (Puskás Akadémia, ismét kölcsön), Ognjen Radosevics (szerb, Újpest FC)
Kölcsönből visszatér: Cseh Norbert (Tiszaújváros), Pataki Bence (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: –
Távozók: Herjeczki Kristóf (Kolorcity Kazincbarcika), Kesztyűs Barna (Bp. Honvéd), Novák Csanád (Szeged-Csanád GA, szabadon igazolhatóként), Rjaskó Mihály (ukrán-magyar, Kecskemét, szabadon igazolhatóként), Sigér Ákos (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Vass Patrik (Opus Tigáz Tatabánya, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Horváth Kevin (Mezőkövesd), Németh Barnabás (siófoki kölcsön után Vasas FC)
Kölcsönből visszatért klubjához: Vida Kristopher (Kisvárda, onnan Opus Tigáz Tatabánya) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –
 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS PAKSON
Érkezők: Kovácsik Ádám (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Ötvös Bence (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Varga Roland (Sepsi OSK – Románia), Zimonyi Dávid (Vasas FC)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatértek: Földi Dominik (Szeged-Csanád GA), Gyurkits Gergő (BFC Siófok), Nyári Patrik (Szeged-Csanád GA)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemelt: –
Távozók: Könyves Norbert (Vasas FC), Szappanos Péter (Al-Fateh – Szaúd-Arábia), Volter Patrik (VSC 2015 Veszprém kölcsön után végleg
Kölcsönbe távozók: Debreceni Ákos (siófoki kölcsön után Kazincbarcika), Debreceni Zalán (siófoki kölcsön után Kozármisleny), Gregor Zalán (Csákvár, ismét kölcsönbe), Hegedűs János (siófoki kölcsön után FK Csíkszereda – Románia), Kocsis Bence (BVSC-Zugló), Nagy Máté (kozármislenyi kölcsön után Szentlőrinc), Nagy Richárd (szegedi kölcsön után Szentlőrinc), Szabó Bálint (Fehérvár FC), Szekszárdi Milán (kazincbarcikai kölcsön után Szentlőrinc) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –
 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK A PUSKÁS AKADÉMIÁNÁL
Érkezők: Laros Duarte (Laros Michael D'Encarnação Duarte, zöld-foki szigeteki-holland, FC Groningen – Hollandia)
Kölcsönbe érkezők: Kerezsi Zalán (Budapest Honvéd)
Kölcsönből visszatértek: Major Marcell (Csákvár), Radics Márton (Mosonmagyaróvár), Kocsis Dominik (Tiszakécske)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Gustavo Assuncao (Gustavo Henrique Giordano Amaro Assunção da Silva, brazil-portugál, FC Famalicao – Portugália)
Távozók: Auerbach Martin (Budafoki MTE), Babós Levente (csákvári kölcsön után Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Batik Bence (Debreceni VSC, szabadon igazolhatóként), Corbu Marius (román-magyar, APOEL FC – Ciprus,  szabadon igazolhatóként), Ganbold Ganbayar (mongol, Komáromi FC – Szlovákia, kölcsön után végleg), Kern Martin (Sturm Graz – Ausztria), Jevhenyij Kicsun (ukrán-magyar, Gyirmót FC Győr, kölcsön után végleg), Luciano Slagveer (holland-suriname-i, szabadon igazolható), Tóth Balázs (Fehérvár FC, kölcsön után végleg, onnan Blackburn Rovers – Anglia)
Kölcsönbe távozók: Bakti Balázs (Vasas-kölcsön után Zalaegerszegi TE FC), Bévárdi Zsombor (Budapest Honvéd), Dusinszki Szabolcs (román-magyar, ismét Csákvár), Farkas Bendegúz (Nyíregyháza Spartacus), Ominger Gergő (csákvári kölcsön után Fehérvár FC), Posztobányi Patrik (siófoki kölcsön után Mezőkövesd)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: – 
 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Babós Levente (Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben Csákvár, szabadon igazolhatóként), Baranyai Nimród (Debreceni VSC), Bese Barnabás (Fehérvár FC), Fran Brodic (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország), Dénes Adrián (Fiorentina – Olaszország), André Duarte (André Lourenço Duarte, portugál, NK Osijek – Horvátország), Fiola Attila (Fehérvár FC, szabadon igazolhatóként), Gergényi Bence (Fehérvár FC), Helmich Pál (magyar-német, Kecskeméti TE), Horváth Krisztofer (Torino – Olaszország, legutóbb kölcsönben Kecskeméti TE), Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd), Tom Lacoux (francia, Bordeaux – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Joao Nunes (João Aniceto Grandela Nunes, portugál, Casa Pia – Portugália, szabadon igazolhatóként), Riccardo Piscitelli (olasz, Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Mamoudou Karamoko (francia-elefántcsontparti, FC Köbenhavn – Dánia, legutóbb kölcsönben Fehérvár FC)
Kölcsönből visszatért: Eckl Patrik (Komáromi FC – Szlovákia), Máté Zsolt (Tiszakécskei LC), Mucsányi Márk (BVSC-Zugló)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Dékei Márk, Simon Balázs
Kiszemeltek: –
Távozók: Peter Ambrose (nigériai, Aberdeen FC – Skócia), Jorgosz Andzulasz (görög, Helsingin JK – Finnország, szabadon igazolhatóként), Dzenan Burekovic (bosnyák, szabadon igazolható), Yohan Croizet (francia, Zalaegerszegi TE FC, kölcsön után végleg, szabadon igazolhatóként), Csoboth Kevin (FC St. Gallen 1879 – Svájc), Albi Doka (albán, szabadon igazolható), Sztefan Jevtovszki (északmacedón, FK Sztruga Trim-Lum – Észak-Macedónia), Kiss Tamás (Wisla Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Luca Mack (német, szabadon igazolható), Heinz Robert Mörschel (dominikai-német, FC Vizela – Portugália, szabadon igazolhatóként), Branko Pauljevics (szerb-magyar, Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Franklin Sasere (nigériai, Floriana FC – Málta, szabadon igazolhatóként), Szabó Bálint (Békéscsaba 1912 Előre, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Kovács Dominik (BVSC-Zugló), Ognjen Radosevics (szerb, Nyíregyháza Spartacus), Varga Balázs (Szeged-Csanád GA)
Kölcsönből visszatér klubjához: Huszti András (Zalaegerszegi TE FC, onnan Fehérvár FC, kölcsönbe), Molnár Zsombor (Vasas FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK A ZTE FC-NÉL
Érkezők: Yohan Croizet (francia, Újpest FC, kölcsön után végleg, szabadon igazolhatóként), Marko Cubrilo (bosnyák, FK Igman Konjic – Bosznia-Hercegovina), Csonka András (Ferencváros, legutóbb Budafoki MTE, kölcsönben), Dénes Csanád (BFC Siófok), Sztefanosz Evangelu (görög, NK Osijek – Horvátország, kölcsön után végleg), Gundel-Takács Bence (Budafoki MTE), Jack Ipalibo (nigériai, Csernomorec Odesza – Ukrajna)  Kiss Bence (Kecskeméti TE, kölcsön után végleg), Nyíri Vince (Szombathelyi Haladás), Várkonyi Bence (MTK Budapest, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők: Bakti Balázs (Puskás Akadémia, legutóbb Vasas FC, kölcsönben), Krajcsovics Ábel (Bp. Honvéd), Kristian Fucak (horvát, NK Osijek – Horvátország)
Kölcsönből visszatért: Németh Ervin (NK Nafta – Szlovénia), Papp László (Mosonmagyaróvár)
Kiszemeltek: 
Távozott: Philip Baloteli (nigériai, szabadon igazolható), Bedi Bence (Fehérvár FC – szabadon igazolhatóként), Dombó Dávid (szabadon igazolható), Gergely Botond (FK Csíkszereda Románia, román-magyar), Gyurján Márton (Szentlőrinc – szabadon igazolhatóként), Guy Hadida (izraeli-portugál, Maccabi Bnei Reine – Izrael), Kiss Ágoston (tiszakécskei kölcsön után Vasas FC), Kovács Barnabás (Kecskeméti TE), Zoran Lesjak (horvát, NK Nafta – Szlovénia), Antonio Mance (horvát, Umm-Szalal SC Katar), Papp László (SpG Edelserpentin – Ausztria), Soltész István (budafoki kölcsön után Kisvárda Master Good), Meshack Izuchukwu Ubochioma (nigériai, Dundee United – Skócia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Huszti András (újpesti kölcsön után Fehérvár FC), Klausz Milán (szegedi kölcsön után NK Nafta – Szlovénia), Papp Csongor (Vasas-kölcsön után Szentlőrinc), Senkó Zsombor (NK Nafta – Szlovénia), Szalay Szabolcs (Vasas-kölcsön után NK Nafta – Szlovénia)
Kölcsönből visszatért klubjához: Gruber Zsombor (Ferencvárosi TC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik