Matheus Saldanha a Ferencvárosban folytatja – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.03. 16:23
Fotó: fradi.hu
A szerb élvonalban érdekelt Partizan Beograd a hivatalos honlapján közölte, hogy brazil csatára, Matheus Saldanha a Ferencvárosban folytatja pályafutását. A hírt nem sokkal később a magyar bajnok is megerősítette.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek – nyilatkozta Matheus Saldanha a klub honlapjának. – Már sokat hallottam a klubról, Marquinhos jó barátom, ő csak jókat mesélt a Fradiról. Amióta eldőlt, hogy csatlakozni fogok a Ferencvároshoz, folyamatosan tanulok a klubról, a történelméről, és szeretném én is letenni a névjegyem ennél a nagyszerű egyesületnél. Bízom benne, hogy a szurkolók hamar befogadnak, és gólokkal hálálom meg a bizalmat. Csak az jár a fejemben, hogy minél többször betaláljak, és hogy együtt elérjük a klub által kitűzött célokat. Hajrá, Fradi!”

„A klub szempontjából ez egy jelentős nap, mert a legnagyobb értékű átigazolást vittük végbe, és nagyon bízunk benne, hogy ez egy sikeres transzfer lesz. Saldanha bizonyította, hogy nagyon gólerős, sokoldalú játékos. Teljesen más profilt képvisel, mint a két másik csatárunk. Tudjuk, hogy milyen nagy feladatok és milyen sok mérkőzés vár ránk, és az elvárások is magasak. Ezért szerettünk volna még a csatár posztra egy minőségi játékost igazolni. Úgy gondoljuk, hogy mind a kora, mind a játékstílusa, képességei alapján nagyon sokat tud a csapatnak segíteni a jövőben, hogy közösen elérjük a célunkat. Nagyon örülünk, hogy sikerült ezt az átigazolást végrehajtani, amire őszintén megmondva, a nyár elején még nem sok realitás volt” – mondta Saldanha átigazolásáról Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója.

A szerb Sportal hétfő este arról írt – és ez megegyezik a Nemzeti Sport értesüléseivel –, hogy a Ferencváros hárommillió euróért (csaknem 1.2 milliárd forintért) vásárolta meg a 25 éves brazil támadót, akinek az értékét a Transfermarkt nyolcmillió euróra becsüli. Az üzlet létrejöttével Saldanha lett magasan a magyar élvonal legértékesebb játékosa a 6 millióra becsült Mohammed Abu Fanit megelőzve. Egyébként a hárommillió eurós kivásárlási ár is rekord, hiszen NB I-es klub ennyit még sosem fizetett játékosért (a Transfermarkt szerint Stjepan Loncar tartotta az eddigi csúcsot 2.5 millió euróval).

A 25 éves Saldanha tavaly nyáron Japánból szerződött a Partizan Beogradhoz, melynél az előző idényben 27 bajnokin 17 gólt szerzett, amivel a szerb élvonal gólkirálya lett. A támadót a nyáron szerette volna értékesíteni a Partizan, ezért ebben az idényben csak hat tétmeccsen játszott, de így is szerzett három gólt. 

(Az előző idényben szerzett 17 bajnoki góljával kiugróan jól teljesített, hiszen korábban nem volt olyan szezonja, amikor az adott bajnokságban ötnél több gólt szerzett volna –  szerk.)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kady Borges (Kady Iuri Borges Malinowski, brazil, FK Krasznodar – Oroszország), Stefan Gartenmann (dán, FC Midtjylland – Dánia), Raul Gustavo (Raul Gustavo Pereira Bicalho, brazil, Corinthians – Brazília), Virgil Misidjan (suriname-i, Al-Tai – Szaúd-Arábia), Isaac Pappoe (ghánai, FC Aarau – Svájc), Philippe Rommens (belga, Go Ahead Eagles – Hollandia), Matheus Saldanha (Matheus Bonifácio Saldanha Marinho, brazil, Partizan Beograd – Szerbia), Szalai Gábor (Lausanne-Sport – Svájc)
Kölcsönből visszatért: Fortune Bassey (nigériai, Hapoel Petah Tikva – Izrael), Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC), Mats Knoester (holland, Aarhus – Dánia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Farkas Ádám, Lestál Szilárd, Nemes Márton, Tóth Zalán 
Kiszemeltek: –
Távozók: Myenty Abena (Leo Myenty Janna Abena, suriname-i, Szpartak Moszkva – Oroszország), Muhamed Besic (bosnyák-német, szabadon igazolható), Iyinbor Patrick (kecskeméti kölcsön után Vasas FC), Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Marquinhos (José Marcos Costa Martins, brazil, Szpartak Moszkva – Oroszország), Samy Mmaee (belga-marokkói, Dinamo Zagreb – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Redzic Damir (DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Henry Wingo (amerikai, Toronto FC – Kanada, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Halmai Ádám (Soroksár), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Gaziantep – Törökország), Mergl Szabolcs (Soroksár, ismét kölcsönbe), Nagy Olivér (kecskeméti kölcsön után Soroksár), Varga Zétény (Diósgyőri VTK)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Mohamed Ben Romdan (tunéziai, Al-Ahli – Egyiptom), Anderson Esiti (nigériai), Amer Gojak (bosnyák), Stjepan Loncar (bosnyák), Owusu Kwabena (ghánai), Edgar Szevikjan (örmény-orosz, Lokomotiv Moszkva – Oroszország) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik