Bese Barnabás: Az a legjobb, hogy nincs csend a meccseinken

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.09.01. 09:15
Bese Barnabás (Fotó: Újpest FC)
Lila-fehér csapatok nagy csatája várható Kecskeméten, vasárnap délután az egyre erősödő Újpest lesz a KTE ellenfele.


Horváth Krisztofer bemutatkozik újpesti mezben?

Ez is fontos kérdése lehet a bajnoki mérkőzésnek, és az a tippünk, ha nem is kezdőként, de csereként pályára léphet a válogatott támadó új klubjában – és milyen a futballélet: éppen régi egyesülete ellen. Horváth Krisztofer negyvenhét élvonalbeli bajnokin tizenhét góllal segítette a Kecskemétet, nem kétséges, ha pályára lép, hiába lesz vasárnap már ellenfél, a hazai publikum vastapssal fogja köszönteni.

Főszereplő lehet az Újpest nyáron megszerzett védője, Bese Barnabás, aki a DVSC ellen nemcsak szép, hanem fontos gólt is szerzett, ráadásul tizenegyest is kiharcolt, így rengeteget tett a 3–0-s sikerért.

„Nagy öröm volt góllal hozzájárulni a Loki elleni sikerhez – mondta lapunknak Bese Barnabás. Természetesen mindenki nagyon csalódott volt a Ferencváros otthonában elszenvedett vereség miatt, a hosszabbításban kapott gól miatt nem tudtunk pontot szerezni. Ám a következő napokban az edzőnk, Bartosz Grzelak is hangsúlyozta, amit magunk is éreztünk: kikaptunk a szurkolóknak oly fontos meccsen, de a teljesítményünk, a hozzáállásunk, a szervezettségünk nagyon is rendben volt. Ez nem olyan kudarc volt, hogy mindent ki kell dobni a kukába! Nem, arra a felfogásra tudtunk építeni, ez érződött a debreceniek ellen: a szervezettség, a mentalitásunk megint rendben volt, a letámadásban előreléptünk, kapura veszélyesebbek voltunk, ennek is volt köszönhető a győzelem.”

A futballista elmondta: a KTE mindig kellemetlen ellenfél, vasárnap is az lesz.

„Sok párharc lesz, döntő lehet, ezekből melyik fél nyer meg többet – folytatta a 23-szoros válogatott. – Nagyszerű lenne egymást követő két győzelem után kisebb pihenőt tartani a válogatott szünetben, de az is igaz, hogy az út elején járunk. Azt érzem a visszajelzésekből, hogy a szurkolók is látják ezt, mert türelmesek, mellettünk, mögöttünk állnak. Egyetlen csendes pillanata sincs a meccseinknek, akármi az eredmény, a drukkerek folyamatosan biztatnak bennünket, ez rengeteg erőt ad. Kecskeméten is ott lesznek velünk, szeretnénk örömet szerezni nekik. Küzdelmes, hajtós meccs lesz, mi mindent kiadunk magunkból, hogy megszerezzük mindhárom pontot.”

A KTE honlapján Helmich Pál méltatta az Újpestet, a középpályás szerint a Fehérvár (4–1) és a DVSC (3–0) legyőzése jelzi a csapat erejét.

„Volt időnk felfrissülni a diósgyőri meccsünk után, felkészültünk az Újpestből – mondta a futballista. – Hazai pályán mindenki ellen van esélyünk, sokat jelent a szurkolóink támogatása. A vendégeket is sokan elkísérik mindig, a hangulat biztosan remek lesz.”

NB I, 6. FORDULÓ
Augusztus 30., péntek
Fehérvár FC–MTK Budapest 1–0
Augusztus 31., szombat
DVSC–ZTE FC 3–1
DVTK–ETO FC Győr 0–0
szeptember 1., vasárnap
15.00: Kecskeméti TE–Újpest FC (Tv: M4 Sport+)
17.30: Paksi FC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
19.45: Ferencvárosi TC–Nyíregyháza Spartacus FC (Tv: M4 Sport)

1. Puskás Akadémia

4

4

8–3

+5 

12 

2. Ferencvárosi TC

3

3

4–0

+4 

3. MTK Budapest

5

3

2

6–3

+3 

4. Fehérvár FC

6

2

3

1

9–9

5. Diósgyőri VTK

6

2

2

2

5–7

–2 

6. Debreceni VSC

5

2

1

2

7–6

+1 

7. Paksi FC

4

2

1

1

7–7

8. Újpest FC

5

2

3

9–6

+3 

9. Kecskeméti TE

5

1

2

2

3–4

–1 

10. Zalaegerszegi TE

5

1

1

3

6–8

–2 

11. Nyíregyháza Spartacus

5

1

1

3

7–12

–5 

12. ETO FC Győr

5

1

4

3–9

–6 

AZ ÁLLÁS

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik