Ferencváros: ezen bukhat meg a megegyezés a válogatott játékosról

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.09.03. 09:28
Ben Romdan jelen állás szerint marad a Ferencvárosban az őszi szezonban is (Fotó: Kovács Péter)
Miközben a Ferencváros hamarosan szerződtetheti a brazil Matheus Saldanhát a Partizan Beogradtól, egy másik játékos, a tunéziai válogatott Mohamed Ben Romdan ügyében a hírek szerint megrekedtek a tárgyalások az egyiptomi Al-Ahlival.

 

Az egyiptomi sajtót szinte egész nyáron lázba tartotta a hír, hogy a helyi bajnoki címvédő Al-Ahli szerződtetné a Ferencváros 39-szeres tunéziai válogatott középpályását, Mohamed Ben Romdant. Augusztusban már arról szóltak a hírek, hogy megegyezés is született a felek között, de ez nem volt igaz, a legfrissebb értesülések szerint pedig eldőlni látszik, hogy a középpályás az őszi szezont is a Fradiban tölti

A shorouknews.com arról számolt be, az FTC tájékoztatta az Al-Ahlit, ragaszkodik ahhoz, hogy a 2.6 millió eurós vételárból 1.6 milliót már most kifizessen, míg a maradék egymilliót jövő januárig. Az egyiptomi klub igazolásokért felelős igazgatója, Amir Tavfik ellenben ahhoz ragaszkodik, hogy három részletben fizessenek, jelen állás szerint viszont emiatt meghiúsulhat az átigazolás. 

A Nemzeti Sport értesülései szerint a nyári üzleteknél a korábbiaknál is nagyobb szerepe van a fizetési ütemezésnek. A legtöbb klub ugyanis szeretné minél jobban elnyújtani a teljes kifizetést. Ebből volt véleménykülönbség korábban a Ferencváros és a Szpartak Moszkva között is Marquinhos átigazolásánál és erről megy most az egyezkedés a Partizan Beograddal Saldanha ügyében is (bár közel a megállapodás). Úgy tudjuk, az Al-Ahlival valóban a kifizetési ütemezésen bukhat el a megállapodás, ugyanakkor hozzá kell tenni, Pascal Jansen vezetőedzőnél Ben Romdan folyamatosan lehetőséget kap, hét tétmeccsen játszott már ebben az idényben, többnyire kezdőként és két gólt is szerzett. Tehát a szakmai stáb számol vele, valószínűleg ezért sem engedi el könnyen a klub a tavaly ingyen érkező 24 éves játékost.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kady Borges (Kady Iuri Borges Malinowski, brazil, FK Krasznodar – Oroszország), Stefan Gartenmann (dán, FC Midtjylland – Dánia), Raul Gustavo (Raul Gustavo Pereira Bicalho, brazil, Corinthians – Brazília), Virgil Misidjan (suriname-i, Al-Tai – Szaúd-Arábia), Isaac Pappoe (ghánai, FC Aarau – Svájc), Philippe Rommens (belga, Go Ahead Eagles – Hollandia), Szalai Gábor (Lausanne-Sport – Svájc)
Kölcsönből visszatért: Fortune Bassey (nigériai, Hapoel Petah Tikva – Izrael), Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC), Mats Knoester (holland, Aarhus – Dánia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Farkas Ádám, Lestál Szilárd, Nemes Márton, Tóth Zalán 
Kiszemeltek: Matheus Saldanha (brazil, Partizan Beograd – Szerbia)
Távozók: Myenty Abena (Leo Myenty Janna Abena, suriname-i, Szpartak Moszkva – Oroszország), Muhamed Besic (bosnyák-német, szabadon igazolható), Iyinbor Patrick (kecskeméti kölcsön után Vasas FC), Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Marquinhos (José Marcos Costa Martins, brazil, Szpartak Moszkva – Oroszország), Samy Mmaee (belga-marokkói, Dinamo Zagreb – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Redzic Damir (DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Henry Wingo (amerikai, Toronto FC – Kanada, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Halmai Ádám (Soroksár), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Gaziantep – Törökország), Mergl Szabolcs (Soroksár, ismét kölcsönbe), Nagy Olivér (kecskeméti kölcsön után Soroksár), Varga Zétény (Diósgyőri VTK), Katona Bálint (Kecskemét)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Mohamed Ben Romdan (tunéziai, Al-Ahli – Egyiptom), Anderson Esiti  (nigériai), Amer Gojak (bosnyák), Stjepan Loncar (bosnyák), Owusu Kwabena (ghánai), Edgar Szevikjan (örmény-orosz, Lokomotiv Moszkva – Oroszország) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik