FTC: ennyiért érkezhet a brazil csatár – ez is NB I-es rekord

Vágólapra másolva!
2024.09.03. 07:51
FK Crvena Zvezda v FK Partizan - Super Liga
Matheus Saldanha még a Partizan színeiben (Fotó: Getty Images)
A Nemzeti Sport és a szerb Sportal értesülései szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros megállapodott a Partizan Beograddal Matheus Saldanha kivásárlási áráról. A brazil gólvágó hárommillió euró körüli összegért érkezhet a magyar bajnoki címvédőhöz, ha a két klub a fizetés mikéntjéről is egyezségre jut.

Hétfőn már megírtuk, hogy Matheus Saldanha valóban szerepel az Ferencváros kiszemeltjei között, van esély az érkezésére, úgy tudjuk, a brazil játékos vételáráról már meg is született a megállapodás a klubok között, de a fizetés mikéntjéről még megy az egyezkedés, és a szerb sajtóban az átigazolással kapcsolatban megjelent számok nem stimmelnek. A kivásárlási ár lényegesen alacsonyabb lehet a Szerbiában először megjelent 4-5 millió eurós összegnél.

A szerb Sportal hétfő este viszont már arról írt– és ez megegyezik a Nemzeti Sport értesüléseivel –, hogy a Ferencváros hárommillió euróért (csaknem 1.2 milliárd forintért) vásárolhatja meg a 25 éves brazil támadót, akinek az értékét a Transfermarkt nyolcmillió euróra becsüli. Ha az üzlet valóban létrejön, akkor Saldanha lesz magasan a magyar élvonal legértékesebb játékosa a 6 millióra becsült Mohammed Abu Fanit megelőzve. Egyébként a hárommillió eurós kivásárlási ár is rekord, hiszen NB I-es klub ennyit még sosem fizetett játékosért (a Transfermarkt szerint Stjepan Loncar tartja az eddigi csúcsot 2.5 millió euróval).

Szerbiában 20 százalékos továbbadási bónuszról is írtak a vételár fölött, ám információink szerint ez a szám is inkább a 10 százalékhoz áll közelebb. Úgy tudjuk, kedden orvosi vizsgálaton is részt vehet a Ferencvárosnál a csatár, ha a fizetés mikéntjéről, határidőkről is megállapodás születik a klubok között.

A sportal.rs egyébként hozzátette, a Partizan valószínűleg a Zseleznicsar Pancsevo csapatkapitányát, Lazar Romanicsot veszi majd meg a brazil csatár helyére.

A 25 éves Saldanha tavaly nyáron Japánból szerződött a Partizan Beogradhoz, melynél az előző idényben 22 bajnokin 16 gólt szerzett, amivel a szerb élvonal gólkirálya lett. A támadót a nyáron szerette volna értékesíteni a Partizan, ezért ebben az idényben csak négy tétmeccsen játszott, de így is szerzett három gólt. 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kady Borges (Kady Iuri Borges Malinowski, brazil, FK Krasznodar – Oroszország), Stefan Gartenmann (dán, FC Midtjylland – Dánia), Raul Gustavo (Raul Gustavo Pereira Bicalho, brazil, Corinthians – Brazília), Virgil Misidjan (suriname-i, Al-Tai – Szaúd-Arábia), Isaac Pappoe (ghánai, FC Aarau – Svájc), Philippe Rommens (belga, Go Ahead Eagles – Hollandia), Szalai Gábor (Lausanne-Sport – Svájc)
Kölcsönből visszatért: Fortune Bassey (nigériai, Hapoel Petah Tikva – Izrael), Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC), Mats Knoester (holland, Aarhus – Dánia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Farkas Ádám, Lestál Szilárd, Nemes Márton, Tóth Zalán 
Kiszemeltek: Matheus Saldanha (brazil, Partizan Beograd – Szerbia)
Távozók: Myenty Abena (Leo Myenty Janna Abena, suriname-i, Szpartak Moszkva – Oroszország), Muhamed Besic (bosnyák-német, szabadon igazolható), Iyinbor Patrick (kecskeméti kölcsön után Vasas FC), Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Marquinhos (José Marcos Costa Martins, brazil, Szpartak Moszkva – Oroszország), Samy Mmaee (belga-marokkói, Dinamo Zagreb – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Redzic Damir (DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Henry Wingo (amerikai, Toronto FC – Kanada, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Halmai Ádám (Soroksár), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Gaziantep – Törökország), Mergl Szabolcs (Soroksár, ismét kölcsönbe), Nagy Olivér (kecskeméti kölcsön után Soroksár), Varga Zétény (Diósgyőri VTK), Katona Bálint (Kecskemét)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Mohamed Ben Romdan (tunéziai, Al-Ahli – Egyiptom), Anderson Esiti  (nigériai), Amer Gojak (bosnyák), Stjepan Loncar (bosnyák), Owusu Kwabena (ghánai), Edgar Szevikjan (örmény-orosz, Lokomotiv Moszkva – Oroszország) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik