Pászka Lóránd: Szép lassan elkezdett sorvadni a combizmom

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.05. 06:48
Pászka Lóránd túl van a nehéz időszakon, ismét tétmeccseken játszana (Fotó: Török Attila)
A legrosszabbkor, a felkészülés utolsó hetében dőlt ki a sorból Pászka Lóránd. A Ferencváros 28 éves védője különös sérülést követően térhet vissza a pályára a hétvégén, az FTC szombaton Balatonfüredre látogat.  


– Végigcsinálta a felkészülést, a kispadra érkező Pascal Jansentől ön is megkapta a lehetőséget a bizonyításra, a célegyenesben azonban kidőlt a sorból. Hogyan élte meg mindezt?
– Nehezen… – válaszolta lapunknak Pászka Lóránd, a Ferencváros 28 éves bal oldali védője, aki legutóbb májusban, a Diósgyőr elleni, 2–0-ra elveszített bajnokin lépett pályára tétmérkőzésen. – A nyáron tiszta lappal kezdte mindenki a felkészülést, jól ment a játék, a bolgár CSZKA Szófia ellen gólt szereztem, úgy éreztem, jó formában vagyok, van esélyem bekerülni a csapatba. Ám az utolsó felkészülési mérkőzésünk, a West Ham United elleni csata előtt fájni kezdett a derekam, és…

–  …a dereka? Azt hittem, a combja miatt volt harcképtelen.
– Igen, de derékfájdalommal kezdődött. Egyik napról a másikra elkezdett fájni, éreztem, valami nincs rendben. Egy ideig nem tudtuk, mi lehet a gond, csakhogy szép lassan elkezdett sorvadni a comb-
izmom.

– Nem hangzik jól.
– Ijesztő volt látni, ahogyan napról napra gyengül az egyik lábam. A combizmom fogyni kezdett, hiába volt a rengeteg kivizsgálás, a legalaposabb képdiagnosztikai szűrések, a pontos ok nem derült ki. Alighanem egy idegpálya sérült a derekamnál, ami kihatott a combizomra, végül több mint másfél hónapot kellett kihagynom. A sérülés sohasem jön jókor, de így, hogy végigdolgoztam a felkészülést és jó állapotban vártam a bajnokságot, különösen rosszkor jött.

– Nagyon megviselte lelkileg?
– Kár lenne tagadni. Pascal Jansen személyében új vezetőedző érkezett a csapathoz, az ausztriai edzőtáborokban keményen dolgoztam, jól éreztem magam a bőrömben, aztán jött ez a különös sérülés. Ám végre látom a fényt az alagút végén. A csapat a közelmúltbeli erőltetett menetet követően kapott néhány szabadnapot, de én most is a Népligetből jövök, egyetlen napot sem szeretnék elvesztegetni. A szakmai és az orvosi stábbal egyeztettük a programot, próbálom minél hamarabb visszaerősíteni a combizmomat.

– Szombaton a százéves centenáriumát ünneplő Balatonfüredhez látogatnak gálamérkőzésre. Visszatér a pályára?
– Az utóbbi néhány találkozón már a keretben voltam, az Európa-liga rájátszására, a Banja Luka otthonába is a csapattal tartottam, egy ideje újra együtt edzek a kerettel. Úgy kalkulálok, hogy a Balatonfüred ellen lehetőséget kapok, hiszen minden játékpercre nagy szükségem van. Nekem most nem számít, hogy tét- vagy gálamérkőzés. Szóval, a magam részéről nagyon várom a szombati találkozót, jó lenne újra meccset játszani.

– A balhátvéd posztján az ecuadori Cristian Ramírezt és a bosnyák Eldar Civicet kellene kiszorítania a csapatból. Lát rá esélyt?
– A felkészülés vége felé kifejezetten optimista voltam, bíztam benne, hogy az ősszel minél több mérkőzésen tudok pályára lépni. A sérülés azonban mindent átírt. De magam mögött hagytam ezt a nehéz időszakot, optimista vagyok. A célom egyértelmű: kiszorítani a posztriválisaimat a csapatból. Elszánt vagyok, és tudom, hogy képes vagyok rá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik